Ploiesti
1 °C
[Details]
CHF 3.7177
EUR 4.4702
USD 3.6650
Banner
Banner
Octombrie 2012

Miercuri, 31 Octombrie 2012

Ploiești: Zece blocuri reabilitate termic, prin programul autorităților
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 16:35

reabilitare_2La primele 10 blocuri din cele 46 intrate în programul de reabilitare derulat de municipalitatea ploieșteană, au fost recepționate astăzi lucrările, în prezența reprezentanților Primăriei Ploiești, a constructorilor și ai reprezentanților asociațiilor de proprietari. “La evaluarea pe care o facem la fața locului nu am constatat probleme privind calitatea lucrărilor, nici cei de la asociații nu ne-au semnalat. Sunt verificate și terasele și subsolurile, tâmplăria, îmbinările, dacă sunt infiltrații…”, a declarat Mariana Stoichiță, din cadrul Direcției Tehnic-Investiții a Primăriei Ploiești.

Totul a fost în regulă inclusiv la blocurile de strada Găgeni, unde în vară au fost probleme din cauza infiltrațiilor pe timp de ploaie. Acoperișul nu era bine izolat, dar, între timp, lucrările au fost refăcute.

În cazul celorlalte blocuri, termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare termică este 15 noiembrie.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 16:38 )

Au făcut plinul şi au fugit fără să plătească. Au fost prinşi după cel de-al treilea furt
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 16:13

pompa-benzinaUn bărbat şi o femeie sunt cercetaţi penal, ei fiind suspectaţi că în mod repetat au alimentat autoturismul cu carburant, fără a achita contravaloarea acestuiaÎn ziua de 28.10.2012, conducătorul unui autoturism înmatriculat în alt stat a mers la o benzinărie din Ploieşti şi a alimentat cu carburant în valoare de 476 de lei, după care a plecat fără să achite contravaloarea acestuia.
Două zile mai târziu, autoturismul în cauză a fost depistat în trafic de poliţiştii Postului comunal Berceni, ocupanţii acestuia fiind conduşi la sediu pentru cercetări.
Astfel, a fost stabilit faptul că aceştia sunt suspectaţi de faptul că în intervalul 26 - 30.10.2012 au alimentat cu combustibil autoturismul respectiv de la trei benzinării, şi nu au achitat contravaloarea acestuia.
Prejudiciul total creeat este de 1.402 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 16:16 )

Autoritățile se declară pregătite de deszăpezirea drumurilor naționale din Prahova
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 16:03

zapadaFiliala Prahova a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România este aprovizionată cu 710 tone de sare și 22 de tone de motorină pentru sezonul rece. Gata de intervenție sunt, conform directorului Valerian Manta, nu mai puțin de 81 de utilaje (66 închiriate), dintre care unele deja au fost folosite pe Valea Superioară a Prahovei.

Când situația meteorologică o va impune, ca urmare a căderilor de zăpadă, cele 81 de utilaje disponibile vor avea de deszăpezit 327 de kilometrii de drum. Conform declarațiilor lui Valerian Manta, în cursul iernii trecute autoritățile prahovene și-au făcut treaba, blocajele existente pe drumurile naționale din zonă nefiind dictate ca urmare a situației din județul nostru ci din cauza ineficienței vecinilor.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 01 Noiembrie 2012 09:51 )

Ploiești: zilnic, 25 de solicitări de ridicare a câinilor comunitari
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 15:11

caini-320x240În municipiul Ploiești acționează, zilnic, o singură echipă de hingheri, mult prea puțin pentru a face față solicitărilor de intervenție pe care autoritățile locale le primesc. Conform evidențelor, zilnic, cel puțin 25 de ploieșteni fac sesizări scrise la primărie, cerând adunarea câinilor comunitari din diverse zone ale orașului.

Multitudinea acestora nu este, însă, singura problemă cu care se confruntă hingherii și implicit Adăpostul pentru Câini Comunitari Bucov. De multe ori, când echipa se deplasează pe teren, pentru a ridica patrupedele, dă piept cu opoziția iubitorilor de animale.

În prezent, capacitatea adăpostului este de 850 de câini, aceasta fiind extinsă prin amenajarea unor noi țarcuri. Acestea au fost făcute din resurse proprii (12.500 de lei), și pentru că au caracter provizoriu nu a fost necesară autorizație de construcție.

 

 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 15:14 )

Campania ”Riscurile consumului de droguri la mamă și copil”
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:47

nu_doguriAmbasadorul Unicef Andreea Bănică-Marin și Agenția Națională Antidrog au demarat campania ”Riscurile consumului de droguri la mamă și copil”. Pentru că tot mai multe femei consumatoare de droguri aduc pe lume copii dependenți de stupefiante și mulți minori încep să consume droguri, se dorește creșterea gradului de conștientizare a riscurilor consumului de stupefiante în rândul mamelor și copiilor. În cadrul întâlnirii care a avut loc la Ploiești au luat parte în principal elevi și studenți, iar speciliștii prezenți au atras atenția asupra escaladării fenomenului, deoarece consumatori își injectează acum, dozele pe care înainte le prizau.

Campania ”Riscurile consumului de droguri la mamă și copil” se va derula prin centrele județene ale Agenţiei Naţionale Antidrog până în luna iunie a anului viitor. „Există centrele unde mama poate merge cu copilul, poate avea psihologi, psihiatri, la dispoziție, pentru a reuși să-l scoată din ghearele acestei adicții. Ajutorul nu se oprește doar aici, sunt tot felul de metode pe care ei le au, cu păstrarea confidențialității”, a declarat Andreea Bănică-Marin.


Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 15:42 )

Iată ce haine vei putea cumpăra din Ploieşti Shopping City GALERIE FOTO
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:22

tinute10Din dorinţa de a dezvălui o parte din ţinutele care vor putea fi achiziţionate începând cu 15 noiembrie a.c. din Ploieşti Shopping City, noul centru comercial îi inspiră pe toţi iubitorii de modă cu cele mai noi piese vestimentare în trend , expuse în diferite locaţii din oraşul Ploieşti.

Ţinutele vestimentare fac parte din colecţia toamnă – iarnă 2012 şi aparţin binecunoscutelor branduri H&M, Takko, Orsay, Reserved şi MAX. Piesele vestimentare pot fi găsite atât în combinaţii clasice, cât şi îndrăzneţe, in Retro Caffe, Tres Olivos, DaVinci şi Koshin Club din Ploieşti.

Prin această iniţiativă, Ploieşti Shopping City oferă un „sneak preview” către o parte din cele peste 100 de branduri, care transformă centrul comercial în cea mai atractivă destinaţie de cumpărături şi distracţie pentru locuitorii oraşului Ploieşti şi pentru întreaga regiune.

Prin mix-ul de branduri internaţionale, dar şi locale, Ploieşti Shopping City va reuni, sub acelaşi acoperiş, începând cu 15 noiembrie, cele mai importante magazine de modă, încălţăminte, articole sportive, accesorii şi decoraţiuni, între care, grupul Inditex cu brandurile Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, H&M, New Yorker, Douglas, Leonardo, Orsay, Benvenuti, Gatta, Otter, Reserved, Glow, Intersport, Lems, Sephora, Yves Rocher, Bam boo şi multe altele.

 

Despre Ploieşti Shopping City

PLOIEŞTI SHOPPING CITY este primul şi cel mai mare mall regional din zona de sud a României, cu excepţia Bucureştiului, dezvoltat pe o suprafaţă închiriabilă de 55,000 mp, incluzând hipermarket-ul Carrefour ca ancoră principală şi peste 100 de magazine dispuse pe un singur nivel.

Zona de entertainment a Ploieşti Shopping City cuprinde zona de Cinema City, cu 12 săli de proiecţie (cel mai mare cinema din afara Bucureştiului ), zona de food court şi restaurante cu terasă interioară şi exterioară, spaţiii de joacă pentru copii şi zona de patinoar pe timpul iernii, situată la mezanin.

Proiectul Ploieşti Shopping City a prins contur în urma parteneriatului dintre Carrefour Property şi NEPI, care au dezvoltat cea mai buna formulă pentru a crea un centru comercial regional. Astfel, Carrefour Property şi NEPI, în calitate de investitori, dezvoltatori şi administratori de centre comerciale pe termen lung şi-au aliniat experienţa pentru a crea un proiect de succes. Lucrările de construcţie ale Ploieşti Shopping City au debutat în decembrie 2011.

{AG}colectie{/AG}

 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:31 )

Preşedintele Băsescu estimează o creştere economică de 2,5% în 2013
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:08

cresterePreşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul întâlnirii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, că România va avea în 2013 o creştere economică de 2,5%, cu condiţia ca România să reuşească absorbţia fondurilor UE.  "Sunt pe deplin de acord cu dumneavoastră privind subiectul absorbţiei fondurilor europene, vom avea anul viitor o creştere economică de 2,5% dacă vom reuşi să absorbim fondurile europene", a declarat preşedintele României.  La rândul său, Schultz a declarat că " cifrele României privind datoria suverană şi perspectiva de creştere sunt foarte bune. Credeţi-mă că multe state UE ar fi bucuroase să aibă asemenea cifre, o prognoză de 2,5% creştere pentru 2013 şi datorie suverană de 34,8% din PIB". 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:14 )

Se închide circulaţia pe Transfăgărăşan
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:02

transfagarasan

Autorităţile au luat decizia închiderii circulaţiei auto pe Transfăgărăşan. Măsura va fi luată  începând din această  noapte, pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru, judeţul Argeş, şi Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu. Redeschiderea drumului este programată pentru data de 30 iunie 2013.  Zona va fi semnalizată cu panouri amplasate la intrările pe DN 7C, în comuna Bascov din judeţul Argeş şi în localitatea Cârţişoara din judeţul Sibiu, dar şi în alte puncte de pe şosea, iar porţile tunelului de la Bâlea Lac, care asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, vor fi închise şi blocate de drumari.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 14:07 )

Tramvaiele 101 şi 102 înlocuite, a mia oară, cu autobuze
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 13:11

Tramvai_ploiestiPrimăria municipiului Ploieşti, prin RATP, anunță cetățenii că joi, 1 noiembrie 2012, tramvaiele traseelor 101 și 102 vor fi înlocuite cu autobuze.Măsura a fost luată deoarece pe Șoseaua Nordului se efectuează lucrări de asfaltare. Tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze în intervalul orar 08.30-13.30.Ruta și stațiile rămân nemodificate.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 13:13 )

Diana Severin, subiectul unor dialoguri xxx între Sorin Blejnar şi secretara sa
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 12:44

diana-severinDiana Severin, fosta şefă a vămii Ploieşti este subiectul unor dialoguri greu de reprodus între Sorin Blejnar şi secretara sa. Stenogramele interceptărilor făcute de către DIICOT scot la iveală o discuţie între fostul şef ANAF şi cea care îi era şefă de cabinet, discuţie ce o priveşte pe Diana Severin. Aceasa este făcută "vacă", iar efa de cabinet îi ţine isonul şi spune despre Diana Severin că ar vrea “s-o f...în cur” şi îşi aminteşte că venea pe la ei “cu ţâţele pe afară”.
Mai mult, doamna Constânceanu îi explică şefului ei că nu ar avea ce să piardă decât cel mult să îi “taie, îmi tunde părul de la fl...”.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 12:58 )

Doi ploieşteni trec, astăzi, pragul de 100 de ani
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 10:20

100-cakePrimarul municipiului Ploieşti, dl. Iulian Bădescu, ii felicită pe domnii Onita Ion şi Cojocea Ion la împlinirea venerabilei vârste de 100, respectiv 101 ani. Cu acest prilej, reprezentanţii municipalităţii ii vor vizita pe cei doi ploieşteni, miercuri, 31 octombrie 2012, pentru a le transmite urări de bine şi pentru a le oferi în semn de respect un buchet de flori şi un tort aniversar.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 10:22 )

Ploieşteanul Valentin Sinescu, antrenorul interimar al Astrei Giurgiu, în graţiile lui Ioan Niculae
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 01:54

V_Sinescu_ligabDupă victoria la scor, 5-1, dar mai ales ulterior spectacolului fotbalistic deosebit oferit de către echipa Astra Giurgiu, în meciul din optimile Cupei României, de pe arena Marin Anastasovici, cu FC Severin, patronul "dracilor", Ioan Niculae, l-a lăudat pe cel care l-a substituit, ca interimar, pe banca tehnică, pe Gheorghe Mulţescu. Este vorba despre antrenorul ploieştean Valentin Sinescu (foto; www.ligab.ro), cel care - până la aducerea în club a fostului preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitri, Vasile Avram / a avut funcţia de... secretar general. Ploieştean de origine şi domiciliat în cartierul de vest al municipiului, Vali Sinescu a fost jucător al Astrei, apoi antrenor secund şi, aidoma lui Marian Rada la Rapid, "mantaua de vrerme rea" al lui Niculae, umplând, la ordinul acestuia, câteva "goluri" dintre demiterea unui antrenor şi aducerea altuia. Şcolit şi dotat cu un IQ cu mult peste media tehnicienilor din Liga I, fiul fostului bine cunoscut jucător de tenis de masă, Eugen Sinescu, ar merita mai multă încredere, modul în care a condus echipa, de pe margine, şi cum i-a tratat pe elevii săi, ca "principal" de data aceasta, impresionând plăcut. Aşa cum s-a întâmplat şi cu Ioan Niculae, care a declarat, pentru televiziunea sport.ro, că "antrenorul echipei este Sinescu şi, cel puţin până în iarnă, va fi el. Dacă va confirma, va rămâne până la vară. Este un om care e alături de club de 20 de ani. Nu e unul care a venit şi apoi a fugit. Nu l-am demis eu pe Mulţescu, s-a demis singur. Cred că avem şanse să câştigăm Cupa, poate avem şi noroc ca Steaua să fie eliminată de Concordia. Când echipa mea joacă aşa, îmi face plăcere să le dau banii fotbaliştilor"!

Ceea ce a omis Niculae să declare este că, chiar dacă are o activitate îndelungată la clubul Astra, Valentin Sinescu nu a lucrat chiar non-stop în "9 Mai" sau, acum, la Giurgiu, ci a mai "fugit", pentru câtva timp, la Petrolul Telejean, grupare cu care a şi promovat în Liga a III-a. Nu-i mai puţin adevărat însă că nu a plecat de pe "Columbia", fiindcă aşa a vrut el, ci pentru că a fost forţat, de fapt!

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 02:22 )

Grozav, Boudjemaa şi Marinescu - ţintele de la iarnă ale lui Mircea Rednic pentru întărirea noii sale echipe, Standard Liege
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 01:35

Nici nu a plecat bine de la Petrolul şi nu a apucat să stea nici măcar o dată pe banca belgienilor de la Standard Liege, că Mircea Rednic a şi trimis spre ţară mesaj că ar doriGheorghe_Grozav_la_Standard_Liege_prosport.ro trei fotbalişti de la fosta sa formaţie din Ploieşti. Astfel, el a declarat, pentru cotidianul prahovean Telegrama, că, "momentan, după o primă discuţie cu preşedintele Roland Duchatelet, am înţeles că, până la iarnă, va trebui să ne descurcăm cu ce avem şi să nu pierdem contactul cu zona superioară a clasamentului. Abia apoi, vom începe o campanie serioasă de achiziţii, în urma căreia să ne putem îndeplini obiectivele trasate. Visez să-i transfer la Standard pe Marinescu, Boudjemaa şi Grozav (foto, în echipamentul actualei trupe a fostului său tehnician; www.prosport.ro), trei fotbalişti ai Petrolului care s-ar mula perfect pe structura noii mele echipe. Poate că nu va fi uşor, poate că proprietarii nu-i vor lăsa să părăsească Ploieştiul, dar eu voi face totul ca ei să ajungă să joace în tricoul roşu al trupei din Liege"!

Ca răspuns al cererii de ofertă a "Puriului", preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian Walter, a declarat pentru "DigiSport", la emisiunea Fanatik Show: "Nu îl dau pe Grozav la Standard. Nu e netransferabil, dar aştept alte oferte, nu de la belgieni. Oricum, nici el nu vrea să meargă acolo. Da, toţi jucătorii noştri, nu numai Grozav, sunt transferabili". Asta pentru a nu se crea, eventual, confuzia că... Boudjemaa şi Marinescu nu ar fi! În prezent, Standard este pe poziţia a X-a din ierarhia Jupiler League, cu 16 puncte, dar la numai şase lungimi de lider, Zulte-Waregem. Există voci care afirmă că Gicu Grozav a şi fost promis, pe o sumă bună, plus doi jucători, definitiv sau împrumut, patronului Stelei, Gigi Becali. Iar mutarea s-ar face din iarnă. Interesant de urmărit astfel, dacă - renunţând la mai mulţi jucători de valoare din lot - ce va putea pune în loc Walter, pentru se clasa "cât mai sus în clasament", obiectiv trasat noului antrenor, Cosmin Contra.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 01:54 )

PETROLUL A BĂTUT ÎNCĂ O DATĂ LA BRAŞOV! Bokila i-a... luat "Prinţului" trofeul "Omul meciului"
Scris de
Miercuri, 31 Octombrie 2012 00:02

Sony_Mustivar_si_Sebastian_Achim_versus_Iulian_Popa_in_FC_BRasov_-_Petrolul_Cupa_Romaniei_optimi_30.X.2012_prosport.roCând "Prinţul" e... prinţ şi pe teren, iar Gicu Grozav - nicidecum "Balerinul", Petrolul poate lega, absolut meritat, două succese în patru zile, pe arena Tineretului, din Braşov! Prima dată în etapa a XIII-a a Ligii I, iar a doua oară - în optimile Cupei României, după 1-0, respectiv 2-0. Cu noul antrenor principal şi secundul lui, Cosmin Contra şi Laurenţiu Roşu, în tribuna oficială, alături de preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian Walter, şi cei doi directori ai clubului, Daniel Capră şi Alexandru Crângu, "lupii" i-au fugărit iar pe "urşi" de le-au "năpârlit blana"! Adrian Cristea a deschis scorul încă din secunda 55, din pasa lui Jeremy Bokila, şutând pe sub Pedro Taborda, din unghi închis, de la 8 metri, de pe stânga, cei doi conlucrând, dar cu rolurile schimbate, şi la golul ce a adus desprinderea definitivă pe tabelă, în minutul 63. Atunci, Gheorghe Grozav a ţinut bine de minge în tuşă, tot pe stânga, i-a pasat-o, apoi8, lui Cristea, iar acesta din urmă l-a deschis perfect pe olandezo-congolez, care a pătruns în careu, l-a fentat pe portughezul dintre buturile gazdelor de la FC Braşov şi a trimis în plasă, de la 7 metri, cu tot plonjonul disperat al unui alt lusitan, Ricardo Machado. Avea să fie cea din urmă reuşită a partidei şi, cum ultima impresie contează, jurnaliştii electori prezenţi la arenă l-au decretat pe golgherterul Petrolului drept "omul meciului", în acheta organizată de către sponsorul Cupei României, firma Timişoreana. Fără Hamza Younes, neinclus în lot, dar cu Sony Mustivar (foto, în stânga, duelându-se, împreună cu Sebastian Achim, cu Iulian Popa; www.prosport.ro), Damien Boudjemaa, Guilherme Haubert Sitya şi Jeremy Bokila în postură de titulari, primii trei lipsind de pe teren în precedentul joc, iar cel de-al patrulea, intrând în joc abia pe la mijlocul mitanului secund, Petrolul a dovedit nu numai siguranţă în evoluţie, ci şi destulă imaginaţie. Însă, e drept, a avut parte şi de ceva noroc, la ocaziile lui Paul Batin, mai ales, şi Mugurel Buga. Nu-i mai puţin adevărat, totuşi, că se putea face de 2-0 încă din minutul 5, atunci când Grozav a trimis în Taborda o minge pe care scria gol! Oaspeţii au mai avut şi ei alte oportunităţi de a marca, însă le-au irosit, fie din lipsă de inspiraţie, fie pentru că portarul advers a fost într-o zi destul de bună. Acum, Petrolul aşteaptă, alături de Astra Giurgiu, învingătoare acasă, cu 5-1, în dauna echipei FC Severin, şi Rapid, 4-1, în "Giuleşti", cu divizionara secundă Delta Tulcea, să vadă cine se va mai califica miercuri, 31 octombrie 2012, şi joi, 1 noiembrie, în sferturile de finală ale comptiţiei KO. Oricum, fără surprize mari, e clar că în urnă vor intra multe nume grele din Liga I. Se speră însdă ca, în faza următoare, sorţii să le fie favorabili găzarilor şi să le aducă o echipă abordabilă, pe... "Ilie Oană". În semifinale, se va juca, în 2013, tur-retur, iar atunci doar valoarea va decide cine merită să joace, vara viitoare, cu trofeul pe masă, la "Naţional Arena".

FC BRAŞOV: Taborda 6.5 - Velayos 5.5, Ricardo Machado 5, Cr. Munteanu 5 (cpt), B. Străuţ 5.5 - Nuno Viveiros 5 (37 - G. Păun 5.5), Mateiu 5, Tameş 5.5 (39 - Olariu 5.5), I. Popa 5.5 - Batin 6, Buga 6 (71 - Brata 5). Antrenor: Sorin Cârţu.
SC FC PETROLUL: Bornescu 7 - S. Achim 7, Galamaz 7, Enza-Yamissi 7, Guilherme 7 - Boudjemaa 7.5 (88 - Tony) , L. Marinescu 7.5 (cpt; 70 - Hoban 6.5), Mustivar 7.5, Ad. Cristea 8.5 - Bokila 9, Grozav 7 (65 - M. Cristescu 6.5). Antrenor: Florin Tene.
Au arbitrat: Adrian Cojocaru 6.5 (Galaţi) - Andrei Constantinescu 7 şi Mircea Orbuleţ 8 (ambii din Bucureşti).
Arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).
Observatori: Romeo Chihaia (pentru joc) şi Dan Petrescu, pentru arbitraj (ambii din Bucureşti).
Cartonaşe galbene: Mustivar (32), G. Păun (40), Batin (67), I. Popa (68), Bokila (68), Galamaz (72), Cr. Munteanu (77), B. Străuţ (79).

La meciul de marţi seară, desfăşurat pe o temperatură aproape de 0 grade Celsius, au asistat circa 1.500 de spectatori, dintre care aproape 400 de fani fabuloşi ai Petrolului, care au dominat non-stop fundalul sonor şi au sărbătorit la final, laolaltă cu favoriţii, de data aceasta şi cu Grozav şi Cristea printre ei, calificarea ăn faza următoare a Cupei României, al cărei trofeu speră să-l readucă la Ploieşti, după 18 ani! În spaţiul tehnic al oaspeţilor s-a aflat singurul care va rămâne pe loc din staff-ul lui Mircea Rednic, antrenorul cu  portarii Florin Tene. Dar, imediat după golul lui Bokila, "Guriţă" i-a făcut semn că poate trece la înlocuiri de jucători! Spre satisfacţia fanilor ploieşteni, Cosmin Contra a coborât din tribună şi a mers la galerie - după ultimul fluier al ezitantului arbitru gălăţean Adrian Cojocaru, cel cu eliminarea "Prinţului", la Vaslui, în etapa a II-a a Ligii I -, aplaudând-o şi făcând semne spre iinimă, dorin să arate că a venit cu sufletul la echipă, pentru a reuşi împlinirea visului tuturor: un Petrolul tot mai bun! Prima confruntare cu noul tehnician pe bancă va fi cea de luni, 5 noiembrie, ora 20.00, de acasă, contra Concordiei Chiajna, echipă care i-a învins pe "lupi" în primăvară, cu 4-3, după ce era condusă, spre sfârşitul jocului, cu 3-1! Până atunci, îşi va rezilia contractul cu găzarii Mircea Rednic, pentru a-i lăsa cale liberă, şi oficial, succesorului său de pe banca "galben-albaştrilor". Elegant, Contra a declarat, la "DigiSport", că  "debut cu victorie, dar nu îmi asum meritele. Ele sunt ale băieţilor, pentru că, în 24 de ore, nu aveam cum să pregătesc eu meciul, ci doar am încercat să îi motivez, să le spun că au valoare, pentru că altfel nu erau la Petrolul. Meritele sunt ale jucătorilor şi ale staff-ului tehnic care a fost înaintea mea. Am făcut un meci bun, pe un teren greu, împotriva unei echipe arţăgoase. Nu a fost nicio problemă că nu am stat pe bancă, sunt chestii birocratice, o să mă vedeţi acolo în cel mai scurt timp. S-au legat patru victorii la rând, asta e bine, fiindcă victoriile aduc victorii. Sper, în curând, să putem pune probleme oricărei echipe din România. Vreau să dominăm orice echipă din ţară, fie că jucăm în deplasare, fie pe teren propriu. Ăsta este scopul meu. Nu trebuie să vorbim de calităţile lui Adrian Cristea. El, dacă va evolua aşa cum a făcut-o acum, la Braşov, şi dacă va înţelege anumite lucruri, poate fi un jucător care să ajungă iar la echipa naţională"! Pe aceeaşi lungime de undâ cu tehnicianul ales de el, s-a aflşat şi Florian Walter, care i-a lăudat pe Adrian Cristea şi pe Gicu Grozav, la acelaşi post de televiziune.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 31 Octombrie 2012 01:35 )


Marţi, 30 Octombrie 2012

Află când va porni Dalkia căldura în Ploieşti
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 16:09

dalkia

Comunicat de presă al Dalkia Ploieşti: 

 

Tinand cont de perioada anului in care ne aflam, inca de acum cateva saptamani echipele Dalkia sunt pregatite sa demareze oficial sezonul de incalzire in orice moment. In vederea pornirii incalzirii in cele mai bune conditii catre clientii nostri, suntem in contact permanent cu reprezentantii Municipiului Ploiesti pentru a coordona impreuna aceasta actiune extrem de importanta. Asa cum arata previziunile meteo pentru zilele urmatoare, se pare ca joi, 1 noiembrie, este ziua cand se va indeplini prevederea legala in ceea ce priveste pornirea sezonului de incalzire (cf. legii, trebuie sa treaca 3 nopti consecutive cu media temperaturilor in intervalul orar 18h00 - 06h00 mai mica de 10 grade Celsius).Facem apel la asociatiile de proprietari care inca deruleaza lucrari la instalatiile interioare de incalzire sa ne anunte cand estimeaza finalizarea lor, in asa fel incat tehnicienii nostri sa poata incarca instalatiile cu apa rece pentru a realiza probele de etanseitate (in aceasta situatie se afla cca. 100 scari de bloc din totalul celor 3000 din Ploiesti). De asemenea, suntem la dispozitia celor 129 de scari de bloc ce inregistreaza datorii la plata energiei termice si care nu au dorit pana acum sa incheie cu noi acorduri de esalonare a platii sumelor datorate.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 16:11 )

Ploiești: Coadă la depunerea cererilor pentru subvenția la căldură
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 15:32

indemnizatiiS-a dat startul depunerii cererilor pentru eliberarea subvențiilor la căldură și sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești a fost aglomerat încă din prima zi. Localnicii cu venituri mici au luat cu asalt instituția și așa s-a ajuns în situația ca aproximativ 400 de persoane să depunp deja cereri. Dintre aceștia, 250 au depus pentru gaze, 150 pentru subvenția la energie termică și 36 pentru lemne.

Orice sumă este binevenită, în condițiile în care iarna este lungă și prețurile sunt din ce în ce mai mari, la multe produse și chiar facturile aferente încălzirii și întreținerii vor fi tot mai ridicate.

Ploieștenii care sunt în situația de a solicita acordarea subvenției la încălzire pot depune cererile până pe 20 noiembrie.

 

 

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 15:35 )

S-a oprit pe marginea prăpastiei
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 15:23

tir_3Un tir scăpat de sub control a fost pe punctul de a se prăbuși într-o prăpastie, în zona Posada. Autovehiculul era condus pe DN1, dar a derapat pe carosabilul umed și s-a proptit în parapetul de beton de pe marginea șoselei. Dacă ar fi căzut, s-ar fi oprit într-o râpă aflată la 30 de metri sub nivelul drumului.

Șoferul a avut nevoie de asistență medicală din partea echipajelor sosite la fața locului, iar mașina a fost trasă de un utilaj greu, dintre parapeții de beton și pentru aproximativ o oră traficul a fost blocat.

Polițiștii de la Circulație au demarat o anchetă în acest caz, din primele cercetări rezultând faptul că șoferul nu ar fi adaptat viteza la condițiile de trafic.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 15:25 )

Aurelian Temişan, Adrian Enache, Dani Oţil, Cornel Păsat şi alte vedete au jucat un meci de fotbal în Băneşti
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 13:58

nationala_artistilorDuminică, 28.10.2012, a avut loc pe terenul de fotbal Băneşti un meci demonstrativ între naţionala artiştilor fotbalişti România compusă din: PAUL- trupa TROUBLE , RALFLO , ADI NARTEA , DJ MOISE , AURELIAN TEMIŞAN, ADRIAN ENACHE, VALI STAN, CRISTI DASCALIUC, MARIAN IURCHIVICI, ALEX OMIDA, JIMMY DUB, ADI ROBU, DANI OŢIL, LIXA - trupa TROUBLE , TAVI CLONDA, CORNEL PĂSAT , BOGDAN - FREE DEEJAYS, MIHAI - HI-Q, RAREŞ - FREE DEEJAYS,  KAMARA, IONUŢ RO-MANIA, CRISTI -GRIG, ANDREI, IONUŢ NEGOI  şi reprezentanţi ai firmei CarOne Autoserv SRL Băneşti. Meciul a fost organizat de către firma CarOne Autoserv cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate. Cu această ocazie, Primăria Băneşti urează acestei societăţi mulţi ani de funcţionare!

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 14:02 )

Procurorii DIICOT Ploiești au prins o rețea specializată în furturi de la bancomate
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 13:31

bancomatProcurorii DIICOT Ploiești au reușit să dea de urma mai multor tineri, din Ploiești, București și Satu Mare, care au sustras bani din bancomate folosind „metoda furculiței”. Aceștia confecționaseră un instrument artizanal asemănător cu o furculiță pe care îl amplasau la gura bancomatelor pe unde se eliberau banii. Aceștia foloseau un card valabil, și dădeau comandă de ridicare pe care apoi o anulau. Astfel, suma respectivă rămânea, fizic, blocată în dispozitivul artizanal introdus pe fanta ATM-ului. Acest procedeu permitea retragerea banilor prin forţarea fantei bancomatului, în timp ce titularului cardului folosit nu i se retrăgeau bani din cont.

În doar câteva luni, 15 membrii ai grupului infracțional au dat lovituri la mai multe ATM-uri și au sustras în total 50 de mii de euro.

Oamenii legii au efectuat șapte percheziții domiciliare în Ploiești, București și Satu Mare și au condus la DIICOT, pentru anchetă, mai multe persoane. În timpul cercetărilor s-a stabilit că trei dintre membrii grupării au confecţionat şi deţinut echipamente de skimming destinate copierii datelor de identificare a cardurilor bancare.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 13:38 )

PLOIEŞTI/Sunt gata primele zece blocuri reabilitate termic de primărie
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 12:27

Primăria municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic Investiții, începe marți, 30 octombrie 2012, recepția blocurilor reabilitate termic din oraș.Prin Programul de crestere a performantei energetice a blocurilor de locuinte în Municipiul Ploiesti s-au efectuat lucrari de reabilitare termica la un numar de 46 blocuri de locuinte situate in zonele Nord, Malu Rosu, Vest I, Vest II.

Prin realizarea lucrărilor de reabilitare termică s-a urmărit asigurarea confortului termic în apartamente, concomitent cu reducerea consumurilor de energie termică pentru încalzire și prepararea apei calde menajere.Măsurile de reabilitare termică realizate la anvelopa clădirilor sunt: termoizolarea pereților exteriori, termo/hidroizolarea planșeului de la ultimul nivel, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare la apartamente și a ușilor de la intrările principale, închideri de balcoane, izolarea conductelor de apă caldă și a celor de distribuție a agentului termic aflate în subsolul clădirilor, lucrări conexe (reparații fațade și trotuare de gardă, demontare și montare cabluri și echipamente montate aparent pe fațade și terasa, etc). reabilitare-termicaMeționăm că pe parcursul derulării lucrărilor au fost întâmpinate o serie de greutăți cauzate de particularitățile constructive ale fiecărui bloc, dar și de faptul că s-au executat lucrări pe proprietăți private și a fost influențat programul de lucru.În data de 30.10.2012 vor începe recepțiile la terminarea lucrărilor pentru 10 dintre aceste blocuri:

Cartier Nord
ü strada Găgeni: bloc 118 (240 apartamente), bloc 111(140 ap.) si bloc 110 (140 apartamente); regim de înălțime P+4
ü Șoseaua Nordului: bloc 8 (50 apartamente), bloc 101(120 apartamente) si bloc 102 (80 apartamente); regim de înălțime P+4

Cartier Malu Rosu
ü Șoseaua Vestului: bloc 10 (80 apartamente);regim de înălțime P+10
ü strada Soldat Erou Mateescu Gheorghe: bloc 9 (80 apartamente);regim de înălțime P+4

Cartier Vest I
ü str. Soldat Erou Arhip Nicolae: bloc M8 (38 apartamente) si bloc M14 (38 apartamente); regim de înălțime P+4

La recepția lucrărilor comisia de recepție constituită prin dispoziția primarului va fi însoțită de reprezentanți ai constructorilor, diriginților de șantier, asociației de proprietari, Inspectoratului de Stat în Construcții, Electrica, Distrigaz și MDRT. După realizarea recepției lucrările vor intra în perioada de garanție de 2 ani. În acest timp care constructorul va efectua, dacă va fi cazul, toate reparațiile care se impun. În conformitate cu contractul încheiat, lucrările la celelalte blocuri trebuie finalizate până la 15 noiembrie 2012. După această dată, municipalitatea va aplica penalizări conform contractului.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 12:30 )

A nins pe Valea Prahovei
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 12:23

ninsoareVremea s-a înrăutățit și a nins în stațiunile de pe Valea Superioară a Prahovei. Pe timpul nopții temperaturile au scăzut și a căzut lapovița, iar spre dimineață aceasta s-a transformat în ninsoare, astfel că un strat alb s-a așternut în Azuga și Predeal și în zona Sinaia-Bușteni, la altitudini mari. În Bucegi s-au înregistrat temperature de până la -6 grade Celsius și zăpada măsoară patru-cinci centimetri.

Conform meteorologilor, este posibil ca ninsoarea să înceteze și miercuri temperatura să crească cu câteva grade.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 12:26 )

100.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului Cantacuzino
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 12:03

castelul_cantacuzinoZilele trecute, Castelul Cantacuzino din Bușteni a înregistrat vizitatorul cu număr 100.000. Lăcașul a fost introdus în circuitul turistic în urmă cu aproximativ doi ani, după ce a fost preluat și renovat de un investitor din Germania.

Castelul a fost construit în 1911, de arhitectul Grigore Cerchez, la comanda prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, și în timpul comunismului a fost folosit ca sanatoriu al Ministerului de Interne.

Cei care trec pragul acestui obiectiv turistic” aflat în primele cinci cele mai frumoase castele din România, pot admira decorațiunile interioare și cea mai mare colectie heraldica din țară.

Castelul “Cantacuzino, poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 și 18.00. Tarifele de vizitare încep de la 20 de lei pentru adulți. Copiii primesc 3,5 lei pentru copii.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 12:06 )

Dealer de etnobotanice din Ploieşti, prins de poliţişti când ridica marfa
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 12:02

special-gold-baths-saltPoliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat prin mijloace specifice, în perioada aprilie – octombrie 2012, activitatea unei grupări infracţionale ce acţiona pe raza mai multor judeţe ale ţării, în special în judeţele Iaşi şi Prahova, implicată în traficul cu substanţe psihoactive, cunoscute cu denumirea de “etnobotanice”.
Liderul grupării, în vârstă de 32 de ani, din Botoşani, se aproviziona cu cantităţi importante de substanţe psihoactive din străinătate, care ulterior erau vândute en-gross către dealeri din mai multe judeţe ale ţării.
Printre dealerii locali identificaţi s-a aflat şi un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Ploieşti, care distribuia astfel de substanţe atât personal, cât şi prin intermediul unor complici, către diverşi consumatori din municipiu, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Pentru tragerea la răspundere penală a celor implicaţi a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant, ocazie cu care suspectul a fost prins după ce au ridicat de la o firmă de curierat un colet conţinând 301 pliculeţe cu substanţe psihoactive şi 150 ambalaje inscripționate “Special Gold Bath Salt”.
După efectuarea prinderii în flagrant, au fost iniţiate 4 percheziţii domiciliare, fiind găsite circa 1.000 de pliculeţe de diferite tipuri, ce conţineau substanţe psihoactive, peste 1,5 kg de substanţe pulverulente şi materie vegetală vrac, precum şi diferite tipuri de ambalaje. La finalizarea cercetărilor, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a 4 persoane, din care 3 au fost arestate preventiv, totodată fiind instituit sechestru asigurător asupra a 3 autovehicule. Pentru faptele săvârşite, suspecţii riscă o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.  

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 12:07 )

Vedetele de la Oltchim au avut milă de handbalistele ploieştence de la CSM doar în prima repriză
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 01:56

Vizita de luni, 29 octombrie 2012, de la sala polivalentă din Plopeni, a reprezentantei României în Champions League, multipla campioană naţională de handbal feminin, OltchimJ_Luca Râmnicu Vâlcea, proaspăt revenită din Danemarca, unde a învins-o, cu scorul 24-20, pe Randers, cea mai bună grupare a momentului din ţara scandinavă, a fost primită cu interes mkaxim de către iubitorii sportului cu mingea mică din Prahova. Tribunele au fost aproape pline, la acest joc programat în campionatul Ligii Naţionale, doar câteva locuri mai rămânând neocupate în spatele celor două porţi. Pasionaţi de handbal de bună calitate s-au arătat şi doi foşti jucători ai Petrolului, Constantin Ştefan, zis "Chibrit", din Păuleşti, şi Daniel Dumitrache, din Plopeni, ultimul fiind antrenor secund al "lupilor", în sezonul în care s-a reuşit promovarea în Liga I. De faţă a fost şi ex-antrenorul gazdelor de la CSM Ploieşti, Gheorghe Ionescu, care nu putea scăpa un astfel de eveniment.

Surprinzător, fetele antrenoarei Simona Gogârlă - încurajată din tribună de soţul şi fiica lor, care au luat loc lângă internaţionala muntenegreancă Maria Jovanovic şi cea ucraineancă, Iulia Managarova, neincluse în lotul Oltchimului pentru acest meci - au pornit în trombă, reuşind să le conducă pe tabelă, timp de mai multe minute, pei valoroasele lor adversare, dintre care recent revenita pe parchet Cristina Neagu era acomodată cu sala de la Plopeni, de pe vremea când combătea acolo, ca echipieră a HC Activ Ploieşti, în eşalonul secund. Încet-încet, însă, formaţia ce le-a avut în efectiv pe portăriţa echipei naţionale a Spaniei, Silvia Navarro, pe cea a primei reprezentative a României, Paula Ungureanu, folosită doar la executarea câtorva aruncări de la "7 metri" ale CSM-ului, pe portugheza Alexandrina Barbosa Cabral, pe franţuzoaica Alison Pineau, pe o altă internaţională muntenegreancă, Katarina Bulatovic, pe rusoaica Ekaterina Vetkova, ca şi pe Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Iulia Curea, Ionela Gâlcă şi Adriana Nechita, cu toate componente ale echipei naţionale a României, au pus stăpânire pe joc. Vâlcencele au răsturnat scorul de pe tabelă şi s-au desprins, până la pauză, la trei goluri: 14-11.

 Repriza secundă a fost un galop de sănătate al fetelor antrenorului danez Jakob Vestergaard, compatrioatei sale, Mette Klit, şi fostei mari internaţionale românce Steluţa Luca, pe nimeni nemirând astfel rezultatul final, 36-21 pentru echipa care efectiv încântă asistenţa şi când nu apasă chiar foarte mult pe acceleraţie. Jocul pe contratac şi cu pivotul a fost din nou sclipitor, ca şi la partida cu Randers, iar multe dintre golurile jucătoarelor de la Oltchim - mostre de virtuozitate. Oponentele de la CSM au meritul de a se fi autodepăşit în multe momente ale jocului, cu precădere în prima repriză, iar dacă ar evolua mereu aşa, cu siguranţă că ar avea parte de succese în dauna unor trupe abordabile. Altfel, a impresionat plăcut modul în care îşi conduce elevele Monica Gogârlă, ca şi sfaturile pe care le dădea fiecăreia dintre handbalisetele chemate pe bancă, pentru înlocuire. Ea se completează foarte bine cu directorul tehnic Mircea Anton, cel care a declarat la final, pentru www.handbalvolei.ro, că "a fost o primă repriză mai echilibrată, însă în a doua, pe fondul jocului mai slab al nostru, am primit multe goluri pe contraatac şi meciul s-a rupt. A fost unul fără istoric, dar în care tenacitatea noastră a surprins plăcut. Însă, în momentul în care Oltchim a apăsat pe acceleraţie a şi reuşit să se desprindă". După meci, vedetele Oltchimului şi antrenorul lor au răspuns cu mare amabilitate rugăminţilor fanilor prahoveni de a le da autografe şi de a se fotografia cu ei.

Cu menţiunea că jucătoarele cele mai bune de la echipa gazdă au fost interul dreapta Janina Luca (foto; www.hc-dunarea.com), golghetera întâlnirii, portăriţa Gabriela Cristescu, cu câteva parade de mare efect, şi extremele Nicoleta Gâscă-Alexandrescu şi Ramona Ştefan, iată care au fost efectivele celor două combatante:

CSM PLOIEŞTI: Gabriela Cristescu - Gâscă-Alexandrescu (3 goluri), Janina Luca (8), Andreea Dospin (2), Manuela Manda (1), Daniela Crap (3), Ramona Ştefan (2)/Andreea Enescu (1), Mirela Toma (1). Director tehnic: Mircea Anton. Antrenoare: Simona Gogârlă.

OLTCHIM: Silvia Navarro, Paula Ungureanu - Iulia Curea (2), Katarina Bulatovic (1), Cristina Neagu (5), Ionela Stanca (7), Alexandrina Barbosa (6), Adriana Nechita (5)/Aurelia Brădeanu (4), Alison Pineau (3), Oana Manea (2), Ekaterina Vetkova (1). Antrenor: Jakob Vestergaard.

Gazdele au beneficiat de şase aruncări de la "7 metri", dintre care au ratat una, iar oaspetele - de una singură, irosită. În vreme ce CSM nu a avut nicio jucătoare eliminată pentru 2 minute, Oltchim a primit trei astfel de sancţiuni. De subliniat că Iulia Curea a suferit o accidentare spre finalul meciului, pe care l-a terminat cu o pungă de gheaţă la gamba stângă, dar se speră ca ea va fi bună de joc la meciul retur cu Randers, de la finalul acestei săptămâni, care se va desfăşura la Râmnnicu Vâlcea.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 03:06 )

Cosmin Contra a semnat pe un an şi jumătate cu Petrolul, în prezenţa impresarei lui, fina Ana Maria Prodan Reghecampf
Scris de
Marţi, 30 Octombrie 2012 01:29

Luni, 29 octombrie 2012, înainte de prânz, fostul internaţional Cosmin Contra (foto, la tablă; www.prosport.ro), care s-a despărţit amiabil de echipa spaniolă din al treilea eşalon, CF Fuenlabrada, a semnat, la sediul firmei ROMPREST, aparţinându-i preşedinteluiCosmin_Contra_la_tabla_in_Spania_prosport.ro Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian Walter, un contract cu clubul găzarilor, întins pe o perioadă de un an şi jumătate, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Asta dacă tehnicianul va avea rezultatele dorite şi aşteptate, totodată. De faţă au fost impresara lui Contra, Ana Maria Prodan Reghecampf, soţia antrenorului Stelei, Laurenţiu Reghecdampf, cei doi fiind finii de cununie ai familiei Contra (foto: www.cancan.ro), avocatul acesteia, Dan Idiţă, şi directorul general executiv al "lupilor", Daniel Capră. Interesant este că patronul de la ROMPREST i-a fixat ca obiectiv nou-instalatului tehnician drept obiectiv o clasare cît mai sus, la final, în ierarhia Ligii I. Probabil că schimbarea de obiectiv, locurile I-IV şi câştigarea Cupei României, să aibă legătură, aşa cum scrie www.gsp.ro, cu remuneraţia mai mică a lui Contra, de 108.000 euro/sezon, faţă de 180.000 de euro, anual, cât avea prevăzut să încaseze "Puriul", dacă îşi ducea angajamentul la bun sfârşit!

Deşi, iniţial, acceptase ca - în drum de la Bucureşti spre Braşov, unde se află cazată echipa pe care o va pregăti - să facă un scurt popas la arena Ilie Oană, pentru o conferinţă de presă, până la urmă, Familia_Reghecampf_nasita_de_familia_Gurita_cancan.ronoul antrenor al Petrolului a renunţat, grăbindu-se să îşi cunoască jucătorii, la antrenamentul zilei, de pe arena Metrom. Cosmin Contra se va afla în spaţiul tehnic al "galben-albaştrilor" la meciul de marţi, 30 octombrie, ora 18.45, ce va fi transmis în direct de "DigiSport1", dintre FC Braşov şi Petrolul, din Cupa României, un fel de revanşă a întâlnirii de vineri, 26 octombrie, din campionat, încheiată cu succesul oaspeţilor, scor: 1-0, după foarte frumosul gol al internaţionaului Gheorghe Grozav.

Cel poreclit "Guriţă" a spus că va avea timp şi pentru presă, atât după partida din optimile competiţiei KO, cât şi la întoarcerea la Ploieşti, în zilele ce vor urma. Cu siguranţă că miercuri, 1 noiembrie, sau cel târziu joi, Contra va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă la "Ilie Oană", la care este aşteptat şi cel care l-a ales, Florian Walter. Cu acel prilej va fi prezentat şi noul secund, Laurenţiu Roşu, şi - poate - viitorul preparator fizic, care vine din Elveţia. Astfel că, singurul care va rămâne pe loc din staff-ul fostului antrenor, Mircea Rednic, este Florin Tene, antrenorul de portari.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 30 Octombrie 2012 01:55 )


Luni, 29 Octombrie 2012

Premierea firmelor performante, eveniment de gală
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 17:56

CaptureLa finalul săptămânii trecute, comunitatea de afaceri și-a celebrat performerii. În cadrul Galei “Topul Firmelor Prahovene” 2012, cele mai bune societăți au fost premiate în funcție de rezultatele obținute în ultimul an. A fost cea de-a 19 ediție a acestei manifetări organizate de Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Anul acesta, în clasamentul care reflectă rezultatele obținute în anul precente, au intrat 1288 de firme, dintre care 133 de firme au fost clasate în primele trei locuri, îndeplinind toate criteriile, în baza unei metodologii unice. Printre acestea, societatea Mixmontan, emitentă a televiziunii Valea Prahovei. „Noi chiar am dovedit că putem. Suntem un trust media care am venit cu un canal național Travel Mix, o televiziune de turism, și un post de radio Best FM care urmează să se dezvolte la fel de frumos cum s-a dezvoltat și Valea Prahovei TV. Suntem interesați ca toți prahovenii să beneficieze de informație locală cât mai completă și corectă”, a declarat directorul general al SC Mixmontan SRL, Laurențiu Megelea.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 23:38 )

Pe DN 1 vor fi montate, în continuare, separatoare de drum
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 16:44

dn1Pentru a crește gradul de siguranță pe Drumul național nr. 1, autoritățile prahovene au implementat proiectul ”Creșterea siguranței traficului pe DN1”, prin care vor fi montate de separatoare de drum. ”Având în vedere multitudinea accidentelor care se petrec în anumite zone cu risc, cum ar fi Bănești sau Cornu, unde mare parte din conducătorii auto fac întoarceri pe DN1 deși nu au voie, ne-am gândit să luam măsuri pentru reducerea accidentelor, montând pe întreg Drumul Național separatoare de drum de tip New Jersey. Compania Drumurilor Naționale deja a demarat acțiunea de licitație pentru a comanda aceste separatoare de drum”, a declarat prefectul județului Prahova, Marius Sersea.

Totodată, în localitățile unde se produc întârzieri ale traficului, cum ar fi Comarnic, se va face o pasarelă peste DN1, sau un sens giratoriu, cum e cazul stațiunii Azuga.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 17:01 )

Întâlnire culturală româno-franceză
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 16:28

conferintaLa Câmpina a avut loc astăzi o întâlnire între reprezentanți ai municipalității locale și ai orașului francez Beauvais. Condusă de viceprimarul acestei localități, care are atribuții pe linie culturală și în ceea ce privește înfrățirea administrativă, delegația oaspete a expus punctele forte ale urbei pe care au reprezentat-o și a ascultat cu interes lecția” de istorie a gazdelor. Cultura a fost punctul de interes, cu atât mai mult cu cât Câmpina și Beauvais au în comun două personalități care și-au contopit viețile în Occident. „În luna aprilie, am primit primul mesaj de la Beauvais, de la colega doamnei mariane fize gorand , care a fost preocupată de viața și opera lui Diogene Maillart, profesorul de pictură al Iuliei Hasdeu, de la Paris… În octombrie, anul acesta, la Beauvais s-a lansat un album foarte elegant, cu Iulia Hasdeu pe copertă, portret făcut de Diogene Maillart, portret care se află la noi în muzeu”, a explicat Jenica Tabacu, directorul Muzeului Hasdeu.

În timpul întâlnirii au fost lansate invitații, oaspeții putât fi printre cei care vor lua parte la festivalul viitoarea ediție a festivalului de folclor Hora Prahoveană.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 16:43 )

Bocitoarea de închiriat fura trandafirii de pe mormintele celor pe care îi plângea
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 16:21

cimitirPrimaria municipiului Ploiesti, prin S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L., actioneaza în permaneță pentru menținerea ordinii și curățeniei în cimintirele din oras.Municipalitatea își dorește să ofere concesionarilor cât mai multe servicii în scopul satisfacerii solicitărilor acestora.Din păcate, sunt încă persoane care încearcă să distrugă mormintele sau să sustragă material floricol de pe acestea. Astfel, personalul de pază din cadrul SGU a surprins două persoane adulte care au încercat să sustragă elemente ale unui monument funerar, respectiv material floricol, de pe mormintele concesionarilor din incinta cimitirului Mihai Bravu. De asemenea,s-a încercat sustragerea a opt butaşi de trandafiri şi a unei muşcate, persoana în culpă fiind una dintre cele autointitulate “bocitoare”.Persoanele vinovate au fost predate organelor competente pentru a se aplica măsurile corespunzătoare. Totodată, acestor persoane li s-a interzis accesul în cimitir.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 16:25 )

Elevii din Comarnic capata experiență internațională
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 16:20

eleviNoul proiect Comenius în parteneriat multilateral la care participă Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, ce are ca partenere şcoli şi grădiniţe din Belgia, Finlanda, Spania, Ungaria, Irlanda, Malta, Turcia şi Italia, a avut a primă acţiune în localitatea Dungarvan, comitatul Waterford, din sudul Irlandei în perioada 17 - 24 octombrie 2012. Gazdă primitoare a fost Scoala de băieţi St. Joseph. Maeve Saunderson, coordonatoarea pentru Irlanda şi întreg personalul şcolii, împreună cu directorul său, dl Maurice Kearney, au făcut o adevarată sărbătoare din vizita delegaţiilor şcolilor partenere în proiect.

Începând cu comitetul de întâmpinare, cei 18 băieţi ce purtau drapelul fiecărei ţări şi o placă pe care scria „Bine aţi venit!” în limba fiecărui partener, cu emoţionantele cuvinte rostite de directorul şcolii şi alte personalităţi cu rol deosebit în viaţa instituției, continuând cu poemul plin de sensibilitate compus pentru această ocazie unică din viaţa şcolii de un poet local şi nu în ultimul rând, cu imnul scris pentru proiectul nostru, toate momentele solemne de la începutul vizitei noastre în şcoală ne-au arătat cât de preţuit este acest proiect de către elevii şi personalul şcolii St. Joseph din Dungarvan.

La această întâlnire au fost prezenţi coordonatorii din fiecare şcoală parteneră în proiect, dar şi alte cadre didactice din fiecare şcoală. Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic a fost reprezentat de directorul său, profesor Angela Năsulea şi de profesoara de informatică Octavia Anghel.

Tot cu acest prilej, „Ursuleţul plimbăreţ”, mascota proiectului care a fost pregătită de partenerul irlandez, câte una pentru fiecare şcoală, a fost botezat Jan, în onoarea lui Jan Comenius. Jan va fi prezent la toate activităţile legate de proiect ce se vor desfăşura cu copiii.

Pentru a putea realiza activităţile numite „Country in the spotlight”/„Ţara în lumina reflectoarelor”, toate şcolile partenere au pregătit o cutie cu surprize, din nou, câte una pentru fiecare şcoală, care au fost schimbate între parteneri la această întâlnire. Cutiile surpriză conţin elemente care îi pot ajuta pe copii să cunoască ţările partenerilor lor. Pentru aceasta, profesorii vor prezenta fiecare ţară parteneră pe parcursul unei luni de zile folosind materialele din cutiile surpriză (imaginile, muzica, obiectele tradiţionale, etc.).

Realizarea site-ului proiectului va fi sarcina Clubul Copiilor “Martha Bibescu” din Comarnic şi va putea fi accesat la adresa: http://pleased2meetyou.languages.ro/

Materialele realizate de copii în cadrul proiectului vor fi publicate în format digital pe site-ul proiectului, dar şi pe platforma eTwinning.net.

Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Foto: arhivă

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 16:27 )

Fotograful care a realizat pozele topless cu Kate Middleton a fost identificat
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 15:46

kate-middletonCel care a realizat fotografiile cu Kate Middleton, soţia prinţului Harry, topless, imagini ce au făcut înconjurul lumii, a fost identificat. Acesta urmează a fi arestat de către poliţia franceză. Pozele au fost făcute la Chateua d'Autet, o reşedinţă de vacanţă ce aparţine prinţului Harry.  Imaginile au fost publicate în revista Closer din Franţa şi au făcut rapid înconjurul lumii, dar conducerea publicaţiei a refuzat să divulge numele fotografului, misiune care a revenit autorităţilor franceze. 

kate_middleton_topless 

 

 

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 15:58 )

S-a descoperit tratamentul împotriva cancerului. 80% dintre pacienţi s-au vindecat!
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 15:42

medicamenteUn profesor japonez, pe numele său Kenichiro Hasumi, a prezentat o metodă revoluţionară de luptă împotriva cancerului. Acesta a creat un tratament-minune, care are o rată de succes foarte mare. Circa 80% din cei care au aplicat tratamentul profesorului s-au vindecat complet de această boală nemiloasă.De curând, Kenichiro Hasumi a fost prezent la un simpozion în oraşul bulgăresc Pleven, unde a vorbit despre vaccinurile anti-cancer, la care lucrează de peste 20 ani. Citeşte mai departe pe antena3.ro

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 15:46 )

Antonescu candidează la Teleorman "din solidaritate cu Dragnea"
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 15:31
crin-antonescu_3Pentru a le închide gura celor care au afirmat că a fugit din Bucureşti pentru a candida la Teleorman, fieful PSD-istului Liviu Dragnea pentru a fi sigur că va avea o campanie liniştită şi o victorie sigură, Crin Antonescu a răspuns: "Eu nu mă duc la Teleorman pe voturile lui Liviu Dragnea, după cum nici Liviu Dragnea nu candidează pe voturile mele. Mergem amândoi şi împreună, fiecare pe voturile lui, şi împreună cu voturile USL. Există o simbolistică - şi e unul din argumentele care m-au determinat la această candidatură. Faptul că preşedintele PNL şi secretarul general al PSD vor candida împreună, vor angaja, unul ca senator, unul ca deputat, în acelaşi colegiu, în faţa aceloraşi cetăţeni, tot ceea ce înseamnă programul nostru de guvernare şi proiectul nostru pentru România, vrem să fie un semnal de soliditate a USL şi de durată a ei". Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 15:36 )

PLOIEŞTI. Primăria începe curăţenia de toamnă la spaţiile verzi din cartiere
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 15:05

spatiu_verdePrimaria municipiului Ploiesti, prin S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., aduce la cunoştinţa cetăţenilor că începând de luni, 29 octombrie 2012, derulează activităţi de salubrizare şi întreţinere a spaţiilor verzi aferente asociaţiilor de proprietari.Astfel, se vor efectua lucrări de tuns gazon, tuns/îndreptat gard viu şi îndepărtare a resturilor vegetale şi a gunoiului de pe spaţiile verzi. Aceste activități vor fi desfăşurate în toate cartierele municipiului, având ca punct de pornire cartierul 9 Mai.De asemenea, vor fi identificate şi sesizările şi solicitările asociaţilor de proprietari privind problemele legate de mobilierul urban şi locurile de joacă (reparaţii băncuţe, obiecte joacă etc).În acelaşi timp reamintim cetăţenilor că spre sfărşitul lunii noiembrie, în funcţie de evoluţia temperaturilor, SGU va demara activitatea de toaletare a arborilor. Aceasta se va desfăşura conform graficului stabilit, în funcţie de cererile depuse şi identificările în teren realizate de personalul de specialitate al societăţii.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 15:08 )

Ploieştenii - chemaţi să semneze pentru prima personalitate feminină pe o bancnotă românească
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 14:57

prima-personalitate-feminina-bancnota-romaneascaTBWA\București alături de partenerii săi, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) și ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei (AMP) organizează ceremonia de semnare a petiției ALTFEM, urmată de dezbaterea cu privire la provocările egalității de șanse în regiunea de Nord-Vest a Romaniei. Evenimentul va avea loc miercuri, 31 octombrie 2012 la ora 10:30, în incinta Hotelului Prahova Plaza din Ploieşti.

La masa discuțiilor vor participa reprezentanți desemnați din administrația publică locală, mediului sindical precum și reprezentanți ai sectorului non-profit. Dezbaterea va fi moderată de Mircea Toma, președinte ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei.

O serie de personalități din Ploieşti vor semna pentru schimbarea imaginii femeii în societate, pentru o istorie scrisă de toți românii, pentru PRIMA PERSONALITATE FEMININĂ PE O BANCNOTA ROMÂNEASCĂ!

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate date statistice referitoare la prezenţa femeilor şi a barbaţilor în administraţia publică, respectiv reprezentări ale femeilor în mass-media. Discuţiile vor viza și calitatea şi ponderea reprezentării femeilor în programele electorale şi şansele de acces ale acestora în structurile administrative.

Evenimentul face parte din proiectul ALTFEM - o campanie pentru schimbarea imaginii femeii în societate, Cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic are o durată de 24 de luni. Proiectul se inscrie în axa 6, “Promovarea incluziunii sociale”, având ca domeniu major de intervenție 6.3 “Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”. Proiectul ALTFEM își propune îmbunătățirea percepției asupra rolului profesional și social al femeii și creșterea gradului de conștientizare a experților și operatorilor mass media, a partenerilor sociali, a organizațiilor societatii civile, a autorităților publice din domeniul muncii și audiovizualului și a femeilor, în general, asupra problematicii egalității de șanse pe piața muncii.

Proiectul ALTFEM cuprinde, în egală măsură, activităţi de instruire a profesioniştilor din industria mass media şi de comunicare în problematica egalităţii de şanse, precum şi acţiuni punctuale de informare şi comunicare.

Până în acest moment, aproximativ 300 de jurnalişti şi specialişti din publicitate au fost provocaţi să gândească şi să lucreze ALTFEM şi să îşi evalueze stereotipurile care le uşurează munca, dar afectează imaginea şi demnitatea femeilor din România. De asemenea, în cadrul a patru întâlniri tematice locale, principalii actori din administraţia locală din Iaşi, Sibiu, Constanţa şi Cluj au devenit ambasadori ALTFEM în sensul elaborării de strategii şi politici locale care promovează principiile egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

Petiţia pentru PRIMA PERSONALITATE FEMININĂ PE O BANCNOTA ROMÂNEASCĂ a strâns peste 9000 de semnături din partea cetăţenilor şi va fi prezentă în 12 oraşe din ţară, datorită Caravanei ALTFEM, până la finalul acestui an.    

 

 

 

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 15:02 )

Află câte amenzi au dat jandarmii în weekend
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 14:40

jandarmiJandarmii din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti au fost prezenţi la acest sfârşit de săptămână în zone cu potenţial criminogen ridicat din municipiul Ploieşti, unde au executat misiuni de menţinere a ordinii publice şi au intervenit pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetăţeni.
Au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea unor norme sociale, a ordinii şi liniştii publice, al căror cuantum s-a ridicat la suma de 17.925 lei.
Majoritatea sancţiunilor au vizat în mod deosebit „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, şi „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 14:42 )

Iată cu ce arsenal se plimba un cetăţean în ATV
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 12:56

pistolDosar penal întocmit unui bărbat depistat pe stradă în timp ce avea asupra lui două arme neletale, deşi era obligat să le păstreze la domiciliu La data de 28.10.2012, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti a oprit în trafic un ATV care circula din direcţia Strejnic către Ploieşti.
Conducătorul ATV-ului a fost identificat ca fiind un bărbat domiciliat în Ploieşti, care avea asupra lui o armă tip carabină cu aer comprimat, un pistol cu aer comprimat, 36 capse din plumb, respectiv 16 alice din plumb, muniţie aferentă armelor în cauză.
Bărbatul nu avea asupra lui documentele care să ateste legalitatea deţinerii armelor identificate, motiv pentru care a fost condus la sediu pentru clarificarea situaţiei.
Din verificări a rezultat persoana în cauză posedă certificat de deţinere a armelor neletale, document ce-i conferă dreptul de ale deţine doar la domiciliu. În consecinţă, armele şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea confiscării şi efectuării unei constări tehnico-ştiinţifice.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept”.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 12:58 )

INEDIT. Iată cum citeşte primarul Iulian Bădescu presa locală
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 12:19

ziareDin greşeală ( sau poate nu ) un angajat al Primăriei Ploieşti a trimis către mai multe redacţii locale un document care trebuia să ajungă numai la primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu. Este vorba despre o revistă a presei locale în care sunt prezentate mai multe seturi de articole din publicaţiile locale print sau online reprezentative pentru Ploieşti. Interesant este modul în care sunt tratate ştirile care primesc calificative de genul: ştire neutră, pozitivă sau negativă. 

 

Iată revista presei locale aşa cum o citeşte, zilnic, primarul Bădescu:

 

REVISTA PRESEI 26 - 29.10.2012

 • ADEVĂRUL DE SEARĂ PRAHOVA
 1. 1)Programul teatrului din Ploiești în săptămâna 29 octombrie – 4 noiembrie (neutru, 21)

28 octombrie 2012, 14:21 |  Autor: Dana Mihai | 32 afişări

 

Programul secțiilor dramă, revistă și păpuși pentru această perioadă.

 

 1. 2)Petrolul negociază cu Cosmin Contra după plecarea lui Rednic (neutru, 32)

28 octombrie 2012, 11:39 |  Autor: Dana Mihai | 32 afişări

 

Oficialii „galben-albaştrilor" au demarat tratativele cu Cosmin Contra, fostul mare internaţional fiind aşteptat să sosească, duminică seară, în România, pentru finalizarea negocierilor.

 

 1. 3)Grozav a înscris pentru victoria Petrolului cu FC Brașov (pozitiv, 32)

27 octombrie 2012, 12:49 |  Autor: Dana Mihai | 69 afişări

 

Petrolul a tranşat primul episod al "dublei" cu FC Braşov, obţinând trei puncte extrem de importante, graţie golului marcat de Gicu Grozav (64). Cronica meciului.

 1. 4)Rednic a demisionat de la Petrolul. Merge la Standard Liege (neutru, 32)

27 octombrie 2012, 13:15 |  Autor: Dana Mihai | 120 afişări

 

Mircea Rednic şi-ar fi depus demisia încă de dinaintea partidei de vineri seară a Petrolului cu FC Brașov, încheiată cu victoria ploieștenilor. Rednic ar urma să semneze astăzi cu Standard Liege. Vestea surprinzătoare a fost confirmată de finanţatorul Petrolului, Florian Walter, într-o intervenție la o emisiune sportivă de pe un canal de profil, unde a acesta precizat că nu are ce să-i reproșeze lui Rednic și că nici nu-l va opri din drumul la o echipă mare, cum este Standard.

 

 1. 5)Sondaje false în Ploiești. Primăria dezminte implicarea și a sesizat Poliția (neutru, 34, 26, 29)

26 octombrie 2012, 12:19 |  Autor: Dana Mihai | 149 afişări

 

Comunicat de presă PMP. „Am fost informați că sunt persoane care se pretind a fi reprezentanții primăriei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie. Facem precizarea că Primăria Municipiului Ploiești nu are parteneriat cu nici un ONG și nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie în numele municipalității. Având în vedere aceste lucruri, Primăria Municipiului Ploiești a sesizat Poliția Locală și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova pentru a lua măsurile necesare.”

 

 1. 6)Petroliștii își mută cartierul general la Brașov (neutru, 32)

26 octombrie 2012, 10:29 |  Autor: Dana Mihai | 5 afişări

 

„Galben-albaştrii" vor rămâne până marți seară seară la Brașov, unde vor susține două meciuri în perioada imediat următoare. Declaraţii Mircea Rednic şi Mircea Bornescu. Alte amănunte despre lotul echipei.

 

 • ALTPHEL
 1. 1)A plecat Rednic! Cum, nu vine Sven-Goran Eriksson? Ah, scuze, am uitat că clubul Petrolul nu mai e condus din sediul PDL! (neutru, 32)

Postat in data de 27 Oct 2012 - 12:01 

Articol ironic care rememorează „episodul cu venirea lui Sven Goran Eriksson ca antrenor la Petrolul, întâmplat în primăvară. Ca totul să fie credibil, nenea Sven a dat chiar și un interviu pe Skype, în care și-a afirmat dorința de a semna cu Petrolul. Contactat atunci, la rugămintea noastră, de jurnaliștii de la The Guardian, Eriksson a negat venirea la Ploiești, omul crezând că treaba asta cu Petrolul va fi doar un comision frumos, care nu-i va afecta imaginea internațională. Una prăfuită, dacă ne întrebați pe noi. Mai multe amănunte despre acel episod, mostră de manipulare electoral

 

 1. 2)Vă prezentăm, în exclusivitate, conţinutul sondajului de opinie FALS referitor la alegeri (neutru, 34)

Postat in data de 26 Oct 2012 - 14:28 

Publicaţia a primit la redacţiesondajul de opinie adresat zilele acestea de nu se ştie cine în numele Primăriei Ploieşti, instituţie care neagă un astfel de demers. Aşadar:

1. Bifaţi dacă aparţineţi uneia dintre categoriile: a) pensionar, b) persoană cu venituri lunare sub 500 de lei, c) persoană de etnie romă.

2. Sunteţi membru/simpatizant al vreunei formaţiuni politice? a) Da. b) Nu.

3. Ce părere aveţi despre cadourile electorale? a) Bună. b) Nu mă interesează.

4. Aţi mai votat, până acum, ”după  dictare”? a) Da. b) Nu.

 

 1. 3)Uite pe cine trimitem în Parlament! (II) (negativ, 4, 31)

Departamentul de Investigații, Postat in data de 26 Oct 2012 - 03:45

Printre candidaţii la alegerile parlamentare analizaţi de publicaţie în acest număr, se numără şi Alexandri Nicolae, consilier local, despre care se afirmă că și-a impus sora pe post de director economic, la Hale și Piețe.

 

 1. 4)Rosal recunoaşte că ne-a dat o ţeapă iarna trecută. Şi promite să nu mai facă! (neutru, 7)

Zvonerul şi Răspândacul, Postat in data de 26 Oct 2012 - 10:53

Anul trecut, am făcut mare tam-tam – bine, nu ne-a băgat nimeni în seamă, dar noi l-am făcut – pe faptul că Rosal, în cârdășie cu Primăria Ploiești și cu PDL, ne fură de ne rupe. Știți cum stătea treaba, Mireluța Limboșeanu, de la PDL, mâna dreaptă a primarului Volosevici, era directoare la Rosal (cică ar fi avut ceva de-a face și cu divorțul din familia Prigoană, dar noi nu credem asta). 

Anul acesta, Rosal și-a schimbat politica radical. Ei bine, înghesuită un pic de colegul Fido, conducerea a admis că iarna trecută ne-a cam păcălit cu numărul utilajelor, promițând că anul acesta figura nu se va mai repeta. Desigur, pentru că deja a bătut palma cu noua administrație, firma Rosal va putea să umfle facturile, atunci când situația o va cere. Dar promite să nu mai jefuiască bugetul public. Ceea ce e deja un mare câștig.

 • GAZETA DE PRAHOVA
 1. 1)DOI FOŞTI DINAMOVIŞTI ŞI UN EX-STELIST O PREGĂTEŞTE PE PETROLUL! Staff-ul tehnic este format din Contra, Roşu şi Tene (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 20:43

Florian Walter, a intrat în direct, pe seară, la emisiunea "Fanatik Show" a lui Horia Ivanovici, de pe "DigiSport", şi a confirmat că antrenor la FC Petrolul va fi Cosmin Contra care va semna un contract întins pe doi ani şi jumătate. El îl va avea drept secund pe fostul jucător al Steiei, şi el ex-internaţional, Laurenţiu Roşu. Va fi păstrat în colectiv antrenorul de portari din mandatul demisionarului Mircea Rednic, Florin Tene. Amănunte.

 1. 2)"Puriul" şi-a văzut visul cu ochii: va antrena în Belgia! (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 17:54

Siteul www.hotnews.ro anunţă sâmbătă, 27 octombrie 2012, citând www.standard.sudpresse.be (foto), că fostul antrenor principal al Petrolului, Mircea Rednic, a semnat, în după-amiaza zilei de azi, un contract, până la sfârşitul actualei ediţii de campionat a primei ligi de fotbal din Belgia, cu Standard Liege. Detalii

 

 1. 3)Aşa da, Grozav Petrolul! (pozitiv, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:25

Cronica pe larg a meciului FCM Breşov – FC Petrolul – 0-1 (0-0). În minutul 67, Adrian Cristea, a trimis o minge spre Grozav, aflat cu spatele la poartă adversă şi tatonat cam timid de lusitanul Ricardo Machado. Tânărul jucător al Petrolului a ales pe loc varianta unei execuţii care te lasă cu gura căscată, ardeleanul reluând, din aer, cu călcâiul, dintr-o poziţie incomodă, de la 15 metri, surprinzându-l astfel, în sfârşit, nepregătit pe Taborda.

 1. 4)Autocarul "lupilor", atacat de "urşi" şi lăsat cu două geamuri sparte (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:08

După partida de la Braşov, cu Fotbal Club, la plecarea de la arena Tineretului, autocarul Petrolului a fost atacat cu pietre de câţiva fani ai echipei gazde, aşa-zişii "urşi", foarte supăraţi după eşecul favoriţilor. Două geamuri au fost sparte, însă cei din interior s-au ales doar cu sperietura, nimeni nefiind rănit, potrivit cotidianului ProSport. Imediat, la faţa locului au apărut jandarmii care au luat măsuri pentru ca incidentul să nu aibă şi alte urmări mai grave.

 

 1. 5)Mircea Rednic părăseşte Ploieştiul, pentru a ajunge, în sfârşit, la Standard Liege! (neutru, 32)

Scris de Dragoş Trestioreanu, Vineri, 26 Octombrie 2012 23:49

Siteul cotidianul ProSport a titrat, vineri seară, după meciul câştigat de Petrolul, la Braşov, în dauna echipei locale, Fotbal Club, cu scorul de 1-0 (0-0), că antrenorul principal al "galben-albaştrilor", Mircea Rednic l-a anunţat pe preşedintele consiliului de administraţie, Florian Walter, că intenţionează să-şi rezilieze contractul cu clubul găzarilor! Se înaintează drept motiv al părăsirii Petrolului apariţia unei oferte ferme de ultimă oră, de la Standard Liege, echipă la care Rednic a jucat şi în oraşul căreia are şi domiciliul.Alte detalii. Posibili înlocuitori pentru postul de antrenor al petroliştilor.

 

 1. 6)Atenţie cui deschideţi uşa! Falşi reprezentanţi ai Primăriei Ploieşi fac sondaje politice în municipiu (neutru, 34, 26, 29)

Scris de Mihai Ciobanu, Vineri, 26 Octombrie 2012 10:38

Primaria municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In urma sesizarilor venite din partea mass-media am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

 

 1. 7)Teatrul Toma Caragiu - programul spectacolelor (neutru, 21)

Scris de Mihai Ciobanu, Vineri, 26 Octombrie 2012 12:08

Programul Teatrului Toma Caragiu între 29.10-04.11.2012

 

 • OBSERVATORUL PRAHOVEAN
 1. 1)Cosmin Contra va fi antrenorul Petrolului Ploieşti (neutru, 32)

publicat la: 28 octombrie 2012, de Administrator

 

Cosmin Contra a acceptat oferta şi va veni la Ploieşti alături de Laurenţiu Roşu, fostul fotbalist al stelei, care va fi secund. Contra a mai antrenat Poli Timişoara şi vine după doi ani de antrenorat în ligile inferioare spaniole. Într-un scurt interviu acordat presei sportive, Contra susţine că vine la Petrolul Ploieşti să facă performanţă, dar le cere suporterilor răbdare. Primul meci la care Contra va sta pe banca petroliştilor va fi marţi, cu FC Braşov, în deplasare, în Cupa României. Negocierile au fost confirmate oficial.

 

 1. 2)Rednic a demisionat de la Petrolul! (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

 

Mircea Rednic şi-a prezentat demisia conducerii clubului, chiar înainte de partida câştigată la limită, cu FC Braşov.

Potrivit presei sportive, Rednic a primit o ofertă de la Standard Liege (Belgia).

 1. 3)Cine ar putea fi noul antrenor al Petrolului (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

 

După plecarea lui Rednic la Stamdard Liege, conducerea Petrolului a început să contacteze mai mulţi antrenori liberi de contract.

Potrivit prosport.ro, pe lista finanţatorului Florian Walter ar fi antrenorii Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi şi Augusto Inacio, însă la negocieri ar putea apărea şi alţii. Walter a anunţa, în schimb, ce antrenor nu va ajunge sigur la Ploieşti. Este vorba de Ioan Andone, cu care a avut un conflict anum trecut, când acesta finanţa U Cluj, rivala CFR-ului antrenată  atunci de Andone. 

 1. 4)DEMISIE SOC LA PETROLUL PLOIEŞTI (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

Mircea Rednic a demisionat din funcţia de antrenor al Petrolului Ploieşti, vineri, după victoria din deplasare cu FC Braşov, scor 1-0, în etapa a 13-a a Ligii I. Rednic va semna cu echipa belgiană Standard Liege, la care a activat şi ca jucător. Declaraţia finanţatorului "găzarilor", Florian Walter.

Rednic a venit la Petrolul Ploieşti la începutul acestui sezon şi a avut ca obiectiv calificarea echipei într-o cupă europeană. "Puriul" a lăsat echipa pe locul cinci după 13 etape, cu 22 de puncte. Rednic a jucat la Standard în perioada 1991-1996 (câştigând o Cupă şi terminând de două ori pe locul secund) şi a mai fost în negocieri cu echipa nelgiană în trecut.

 1. 5)Golul cu care Grozav l-a convins pe Becali să-l dorească la Steaua – VIDEO (pozitiv, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

tacantul Petrolului, Gicu Grozav, a înscris golul victoriei în meciul de aseară, cu FC Braşov, printr-o execuţie de excepţie. El a  deviat cu călcâiul o centrare venită de la Adrian Cristea, portarul gazdelor neavând nicio şansă de a evita golul. VIDEO.

 1. 6)Walter confirmă demisia lui Rednic! (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

Finanţatorul Petrolului, Florian Walter, a confirmat plecarea lui Rednic la Standard Liege. Acesta caută soluţii pentru banca tehnică, deşi spune că este imposibil să numească un antrenor până la meciul cu Braşov, de marţi, din Cupa României. Walter neagă posibilitatea ca la Ploieşti să ajungă fostul antrenor al CFR Cluj, Ioan Andone. Declaraţia lui Florian Walter.

 1. 7)Poluarea din Ploieşti apare pe panou (negativ, 9)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Roxana Tănase

 

Deşi autorităţile de mediu susţin, am putea spune cu îndârjire, că aerul din oraş nu este poluat, ei bine, în această seară, chiar panoul montat în centrul Ploieştiului atestă contrariul. Potrivit afişajului, aerul monitorizat de staţia PH1 nu era tocmai în regulă. Acelaşi lucru putea fi constatat şi pe site-ul calitateaer.ro. Pe parcursul zilei, dar şi ieri, indicatorul PM10, respectiv pulberile în suspensie, au înregistrat valori, la anumite ore, care au depăşit 50 de unităţi/ mc, valoare limită zilnică pentru protecţia sănătăţii. Dacă adăugăm că unul dintre factorii de poluare considerat periculos pentru sănătate este PM10, respectiv particulele mici de praf, pulberi care pot declanşa numeroase afecţiuni respiratorii, printre care şi astmul bronşic sau bronşita acută, probabil autorităţile de mediu ar lua mai în serios poluarea din Ploieşti.

 1. 8)Braşov-Petrolul 0-1 (pozitiv, 32)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

Petrolul Ploieşti a reuşit, vineri seară, a doua victorie consecutivă în deplasare, învingând la limită FC Braşov. Singurul gol al meciului a fost marcat de Grozav, după o deviere din careul de 16 metri la o lovitură liberă executată de Cristea. Petroliştii au dominat clar partida, ratând mai multe ocazii de gol.

 1. 9)Posturi vacante la Primăria Ploieşti (neutru, 4, 34)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Roxana Tănase

 

Primăria Ploieşti va scoate la concurs, în 2013, opt funcţii de conducere şi alte 18 funcţii de execuţie. Municipalitatea propune un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în şedinţa ordinară din 31 octombrie, prin care doreşte aprobarea planului de ocupare pentru 2013. Conform acestui proiect, la nivelul administraţiei locale, care include nu doar Primăria Ploieşti, ci şi serviciile din subordine, inclusiv Poliţia Locală, sunt vacante 65 de funcţii publice, dintre care 49 sunt funcţii de execuţie. Detalii.

 

10)Vezi live Braşov-Petrolul (diseară, ora 20:00) (neutru, 28)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

Petrolul întâlneşte, diseară, la Braşov, una dintre echipele în revenire de formă din Liga I. Partida va începe la ora 20:00 şi va fi transmisă de Dolcesport 

11)Petroliştii, optimişti înaintea dublei cu Braşovul (neutru, 32)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

„Galben-albaştrii” şi+au mutat cartierul general la Braşov, acolo unde vor susţine două meciuri în perioada imediat următoare. Primul se va desfăşura astăzi, de la ora 20.00, în cadrul etapei a XIII-a a Ligii I, iar cel de-al doilea marţi, de la ora 18.45, în „optimile” Cupei României. Declaraţii Mircea Rednic şi Mircea Bornescu. Alte amănunte despre lotul echipei.

12)Doi jucători noi în lotul Petrolului Ploieşti (neutru, 32)

publicat la: 26 octombrie 2012, de Administrator

 

FC Petrolul Ploieşti şi-a prezentat ,oficial, ultimele două achiziţii, brazilianul Carlos Cesar dos Santos Cesinha (32 ani) şi italianul Stefano Avogadri (27 ani). Ambii au semnat înţelegeri valabile până la finalul actualului campionat. Detalii despre cei doi noi jucători.

 

 

 

 

 

 • PH-ON
 1. 1)WALTER MIZEZĂ PE CUPLUL DE ANTRENORI CONTRA-ROŞU (neutru, 32)

Data publicării: 28 octombrie 2012 | Ora: 12:09 pm | Scrisa de Vlad Dumitrescu

 

Patronul Florian Walter s-a mişcat însă repede şi, aseară, oficialul a intervenit la DolceSport, unde a lansat doua nume-şoc pentru banca tehnică: Cosmin Contra (36 de ani) şi Laurenţiu Roşu (37 de ani). Declaraţiile lui Walter şi background-ul profesional, a lui Contra şi a lui Roşu.

 

 1. 2)REDNIC A PLECAT LA STANDARD LIEGE! (neutru, 32)

Data publicării: 27 octombrie 2012 | Ora: 10:29 am, | Scrisa de phon

 

Chiar dacă a câștigat la Brașov, antrenorul Petrolului Mircea Rednic și-a depus demisia. Inițial, Florian Walter nici nu a vrut să audă de așa ceva, dar după o discuție cu antrenorul a început căutările pentru un nou antrenor. Declaraţia finanţatorului Florian Walter.

 

 1. 3)EXCLUSIV! BĂDESCU PUNCTEAZĂ: SPITAL DE PEDIATRIE ÎN PLOIEŞTI! (pozitiv, 1, 4, 12)

Data publicării: 26 octombrie 2012 | Ora: 11:19 am, | Scrisa de Vlad Dumitrescu

Din informaţiile pe care le are organul media, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, care va avea loc în data de 30 octombrie, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, va fi mandatat să demareze discuţiile cu reprezentanţii OMV Petrom, în vederea preluării cu titlu gratuit a clădirii aflate în centrul oraşului, vis-a-vis de Catedrală. Imobilul ar urma să fie transformat într-un nou spital de pediatrie.Găsirea unei soluţii pentru noul spital de pediatrie reprezintă o promisiune mai veche a primarului Iulian Bădescu, încă din perioada campaniei electorale. Din fericire pentru prahoveni în fruntea OMV se află o ploieşteancă, Mariana Gheorghe, C.E.O al companiei. În cazul în care iniţiativa primarului Iulian Bădescu va avea succes, ar fi primul gest major pe care o companie multinaţională îl face pentru cetăţeni.

 1. 4)SONDAJE DE OPINIE FALSE ÎN PLOIEŞTI! CINE LE FACE? (neutru, 34, 26, 29)

Data publicării: 26 octombrie 2012 | Ora: 11:37 am, | Scrisa de phon

 

Primăria municipiului Ploieşti anunta cetăţenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In urma sesizarilor venite din partea mass-media reprezentanţii Primariei Ploieşti au fost informaţi ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primăriei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.

Primaria Municipiului Ploiesti precizează că nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii.

Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

 • PHONLINE
 1. 1)Primaria Ploiesti incepe negocierile cu OMV pentru a transforma sediul Petrom in spital de copii (pozitiv, 1, 12, 16)

Scris de  Alex Calinoiu, Duminica, 28 Octombrie 2012 23:24

 

Autorităţile au început demersurile oficiale pentru preluarea spaţiului. Pe ordinea de zi a următoarei şedinţa de Consiliu Local, programată pe 31 octombrie, se află un proiect de hotărâre care vizează demararea negocierilor cu OMV Petrom pentru preluarea clădirii.

 Conform proiectului, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, urmează să fie împuternicit să negocieze cu partea austriacă. Dacă aleşii locali votează favorabil, discuţiile cu reprezentanţii OMV Petrom pot începe încă din primele zile ale lunii noiembrie. Sediul Petrom situat peste drum de Catedrala Sf. Ioan urmează să fie transformat în spital de copii, una dintre condiţiile impuse de partea austriacă fiind ca destinaţia clădirii să nu fie modificată.

 1. 2)Despartire de Mircea Rednic, negocieri cu Cosmin Contra (neutru, 32)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Duminica, 28 Octombrie 2012 13:15

 

Oficialii "galben-albaştrilor" au demarat tratativele cu Cosmin Contra, fostul mare internaţional fiind aşteptat să sosească, mâine seară, în România, pentru finalizarea negocierilor, urmând ca, de luni, să preia conducerea tehnică a echipei.  În vârstă de 36 de ani, Ca antrenor, Contra a mai pregătit, în România, pe FC Timişoara, iar în ultima perioadă s-a aflat pe pe banca tehnică a formaţiei spaniole Fuenlabrada.

 

 1. 3)Mircea Rednic a demisionat de la Petrolul Ploiesti (neutru, 32)

Scris de  Alex Calinoiu, Sambata, 27 Octombrie 2012 15:09

 

Antrenorul Mircea Rednic a demisionat, vineri seară, de la Petrolul Ploieşti. Contestat de fani în ultimele săptămâni din cauza jocului neconvingător al echipei şi a folosirii unor jucători care n-au fost tocmai motivaţi, Rednic a ales să plece cât e pe val, anunţându-şi decizia imediat după meciul câştigat de "lupii galbeni", cu scorul de 1-0, la FC Braşov.

FC Braşov – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0) – caseta tehnică a meciului.

 

 1. 4)Firma Rosal, a lui Silviu Prigoana, isi extinde afacerile in afara tarii (neutru, 7)

Scris de  Alex Calinoiu, Vineri, 26 Octombrie 2012 15:02

Grupul Rosal, care asigură servicii de salubritate în mai multe oraşe mari din ţară, printre care şi Ploieştiul, îşi va extinde activitatea şi în afara graniţelor României. Compania, la care deputatul Silviu Prigoană (foto: prigoana.ro) este unul dintre asociaţi, are deja o firmă-soră în Serbia, iar acum s-a orientat spre nord. Detalii.

 1. 5)Vezi programul interventiilor Dalkia, Apa Nova si Distrigaz de astazi, 26 octombrie (neutru, 10, 5, 6)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Vineri, 26 Octombrie 2012 12:27

Intervenții la rețelele edilitare solicitate de deținătorii de rețele și aprobate de Serviciul Dezvoltare Căi Rutiere și Rețele Edilitare din cadrul Direcției Tehnic Investiții. Lista lucrărilor care se vor executa şi locaţiile acestora.

 1. 6)Programul lucrarilor administrative din Ploiesti, astazi, 26 octombrie (neutru, 10, 13)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Vineri, 26 Octombrie 2012 11:46

 

Lucrările care se execută azi, locaţii şi tipul lucrărilor

 

 1. 7)Sondaje false in Ploiesti, pe tema alegerilor din 9 decembrie. Ai patit-o si tu? (neutru, 34, 26, 29)

Scris de  Ana-Maria Stanescu, Vineri, 26 Octombrie 2012 11:29

 

In urma sesizarilor venite din partea mass-media am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.  Facem precizarea ca Primaria Municipiului Ploiesti nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii.

 Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

 1. 8)INTERVIU - Cristi Toader, directorul Poliţiei Locale Ploieşti: ”Trebuie ca prezenţa noastră în stradă să fie mai vizibilă şi mai eficientă” (neutru, 29)

Scris de  Administrator, Vineri, 26 Octombrie 2012 11:20

 

Interviu format din 10 întrebări la care directorul Poliţiei Locale răspunde într-o manieră lămuritoare.

 • PRAHOVA
 1. 1)Cafeneaua din... tramvai s-a inchis! (neutru, 17, 23)

A.M., Luni, 29 octombrie 2012

In urma cu cateva zile, vagonul de tramvai din anii ’30 care s-a aflat, timp de doi ani in centrul Ploiestiului a fost ridicat de o echipa de muncitori si dus in depoul Regiei Autonome de Transport Public. Firma care a utilizat spatiul ultracentral in scop comercial - Terra Verde SRL - a incheiat un contract cu Primaria Ploiesti, iar in schimbul atribuirii spatiului respectiv, agentul economic s-a angajat sa asigure pachete cu hrana pentru 200 de persoane cu venituri materiale reduse, conditie care a fost si respectata de acesta. Contractul a fost reziliat la cererea societatii comerciale, iar cafeneaua a inceput sa fie demontata. Un alt vagon al unui tramvai de epoca fusese amplasat, acum cativa ani, in Parcul "Mihai Viteazul" din municipiu. Reprezentantii RATP au decis sa-l duca, insa, in depou, in primavara acestui an, dupa ce a fost vandalizat si a ramas fara geamuri.

 1. 2)In sfarsit… (pozitiv, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Cronica pe larg a meciului Braşov – Petrolul – 0-1.

 1. 3)Misiune imposibila – 2 (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

CSM Ploiesti va juca, in aceasta seara, in devans pentru etapa a VII-a, la Plopeni cu campioana absoluta a handbalului romanesc din ultimii ani – Oltchim Rm. Valcea. Este lesne de dedus care este sansa unei echipe care are de abia un punct in primul esalon romanesc impotriva unei formatii care-si propune sa castige Champions League...
Dupa debutul pe banca tehnica a CSM-ului, petrecut la Brasov, contra Marianei Tarca, runda trecuta, soldat cu un esec "in limite", pentru Simona Gogarla urmeaza un al doilea joc "cu sansa a ... treia", dupa care vor incepe cu adevarat meciurile in care este obligatorie acumularea de puncte, pentru a urca in clasament, spre obiectivul propus – anume jumatatea ierarhiei.

 1. 4)Rednic la Liege, Contra face astazi primul antrenament la Petrolul ! (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Vineri seara, imediat dupa victoria de la Brasov, a treia la rand pentru Petrolul, la echipa ploiesteana a explodat “bomba": Mircea Rednic a primit telefon de la Liege pentru a antrena prim-divizionara belgiana Standard si, tinand cont ca familia acestuia este stabilita acolo, a acceptat sa preia una dintre gruparile de traditie ale fotbalului belgian. Demersul “Puriului" i-a luat prin surprindere pe sefii Petrolului, care au recunoscut ca nu se asteptau la asa ceva. Imediat au inceput tatonarile normale pentru gasirea unui inlocuitor, variantele “oficiale" (pentru ca au circulat si foarte multe zvonuri despre antrenori care s-au autopropus la Petrolul), fiind insa doar doua – Cosmin Contra, fostul tehnician de la Timisoara, aflat acum in Spania, la Fuelanbrada, in Liga a III-a si “elvetianul" Adrian Ursea, fosta glorie petrolista care a antrenat la un moment dat pe Laussane. Pana la urma s-a mers pe varianta Contra, “Gurita" fiind asteptat astazi sa conduca primul antrenament, la Brasov. Contra va fi ajutat, la Petrolul, de fostul sau coleg de Nationala, Laurentiu Rosu. Detalii.

 1. 5)"Lupii", atacati cu pietre (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Petrolul a ramas nu numai fara antrenor, dupa meciul de la Brasov de vineri seara, ci si fara... un geam la autocar, care trebuie inlocuit! La finalul partidei cu
FC Brasov, castigata cu 1-0, autocarul "Volvo" al galben-albastrilor a fost "bombardat" cu pietre de fanii echipei gazda, pe drumul dintre stadion si hotelul unde ploiestenii urmau sa se cazeze. Astfel, unul dintre bolovanii aruncati la "adapostul noptii" spre masina au gaurit un geam, partea buna a intamplarii fiind ca niciun jucator nu a fost ranit de cioburile sarite.

 1. 6)TIME AUT - Victorie si… de la capat (neutru, 32)

Marian DIMA, Luni, 29 octombrie 2012

Cand, in sfarsit, Petrolul incepea sa arate ca o echipa de Cupe Europene, cand – in sfarsit, Grozav si Adrian Cristea au jucat aproape de valoarea lor, cand, in fine, s-au legat 3 victorii consecutive pentru “gazari", Petrolul trebuie sa o ia de la capat! Succesul cu FC Brasov a fost ultimul cu Mircea Rednic pe banca. Antrenor apreciat de unii, contestat de altii, Rednic a ales, premeditat sau nu, momentul ideal cand sa plece, raportandu-ne la perioada petrecuta la Ploiesti. Ideal pentru el, nu pentru club, care a ramas, vineri noapte, in “fundu gol", cum se spune!

DIN CULISE (neutru, 32)

Luni, 29 octombrie 2012

Plecarea lui Mircea Rednic de la Petrolul Ploiesti, in Belgia, i-a intristat mai ales pe cei din curtea arenei "Ilie Oana"! La fel ca si la Astra, "Puriul" nu se uita la bani cand venea vorba despre premieri si fiecare salariat primea "bonus" de la acesta cateva sute de lei, din cand in cand, "la bucurie", lucru care l-a facut pe acesta foarte respectat printre "muncitori".

 

 1. 7)UPDATE: Petrolul si-a gasit antrenor! Cosmin Contra e aproape de a semna cu ploiestenii! (neutru, 32)

Sambata, 27 octombrie 2012

Fostul internaţional Cosmin Contra se află în tratative avansate cu conducerea Petrolului, informează site-ul www.fairplaydeprahova.ro Ultima dată în liga a III-a spaniolă, la Fuenlabrada, cel poreclit “Guriţă” va fi asistat pe banca tehnică a ploieştenilor de Laurenţiu Roşu. Contra(37 de ani) a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Politehnica Timişoara, Deportivo Alaves, AC Milan şi Getafe, trecându-şi în palmares o finală de Cupă UEFA în 2001. Declaraţii Cosmin Contra.

 1. 8)Rednic a demisionat de la Petrolul! Pleaca la Standard Liege (neutru, 32)

Sambata, 27 octombrie 2012

Meciul cu FC Brașov a fost ultimul pentru Mircea Rednic pe banca tehnică a Petrolului. Puriul și-a prezentat demisia înaintea partidei, fiind decis să părăsească tabăra “lupilor” indiferent de rezultatul întâlnirii de vineri seară. Rednic și-a înștiințat deja jucătorii de hotărârea luată și, în această dimineață, va părăsi România cu destinația Belgia, unde va semna un contract cu Standard Liege. După 11 etape, Standard ocupă locul 8, cu 16 puncte, la 6 puncte de liderul Club Brugge, care are un meci în minus.

 1. 9)Primaria Ploiesti a sesizat Politia din cauza aparitiei unor false sondaje de opinie (neutru, 34)

Sambata, 27 octombrie 2012

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, Primaria Municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza niciun fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. “Am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Facem precizarea ca Primaria Municipiului Ploiesti nu are parteneriat cu niciun ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii. Avand in vedere aceste lucruri, Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare", arata reprezentantii municipalitatii.

10)Oful cetateanului - De ce acte am nevoie pentru eliberarea cartii provizorii de identitate ? (neutru, 30)

Sambata, 27 octombrie 2012

Toate actele necesare pentru btinerea cartii provizorii de identitate. Pentru eliberarea cartii de identitate trebuie sa va adresati Serviciului de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei Ploiesti (Soseaua Vestului).

11)Batausii de pe platoul Halelor Centrale - din nou in fata judecatorilor (neutru, 30)

F.T., Sambata, 27 octombrie 2012

Lotul batausilor de pe platoul Halelor Centrale din Ploiesti, arestat preventiv la inceputul lunii iulie a.c., va aparea in fata magistratilor de la Tribunalul Prahova marti, 30 octombrie a.c., la unul dintre termenele de judecata stabilite de catre instanta. Detalii.

12)Fruntasi la juniori (pozitiv, 32)

Marian DIMA, Sambata, 27 octombrie 2012

La juniori A, echipele noastre sunt repartizate in seria a II-a, alaturi de alte 11 formatii din zona de est a tarii, Petrolul si Astra ocupand pozitiile 2 si 3 pe podium, intrecerea fiind dominata, pana acum, de Dinamo Onesti (grupare infiintata cu ajutorul clubului Dinamo Bucuresti, care urmareste astfel sa-si creeze pepiniere de jucatori in tara). Onesti si Petrolul sunt neinvinse pana acum, fiind clar ca intre cele doua grupari se va da lupta pentru calificare la turneul final, grupa clubului ploiestean de prim esalon fiind antrenata de Adrian Toader. În seria a II-a a juniorilor B, Petrolul este pe locul 4, tot din 13 echipe participante.

13)FC Brasov – FC Petrolul Ploiesti 0-1 (0-0) (pozitiv, 32)

Vineri, 26 octombrie 2012

Petrolul a tranşat primul episod al “dublei” cu FC Braşov, obţinând trei puncte extrem de importante, graţie golului marcat de Gicu Grozav (64). Cele două echipe se vor întâlni şi marţi, tot la Braşov, de această dată în "optimile" Cupei României. Detalii despre desfăşurarea partidei.

 

14)Mihaela Ani-Senocico face angajarea la meciul cu Ploiesti (neutru, 32)

Vineri, 26 octombrie 2012

Angajarea la meciul de duminica cu CSU Ploiesti va fi facuta de catre Mihaela Ani - Senocico, handbalista de la "U" Jolidon, echipa calificata in grupele Champions League. Meciul "U" Mobitelco BT - CSU Ploiesti se va disputa, duminica, 28 octombrie, de la ora 19.00 in Sala Sporturilor "Horia Demian".

 

15)Primaria Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie (neutru, 34, 26, 29)

Vineri, 26 octombrie 2012

Primaria municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In ultimele zile, persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei realizeaza unele sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Primaria Municipiului Ploiesti precizeaza ca nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii. Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

 

 • TELEGRAFUL DE PRAHOVA
 1. 1)Ora de istorie (pozitiv, 32, 22)

publicat la: 29 octombrie 2012, de Diana Grecu

 

Cei mai mici petrolişti au avut lecţie deschisă la… istoria clubului. Grupa 2003 a Centrului de Copii şi Juniori Petrolul Ploieşti, antrenată de Marius Manolache, a luat cunoştinţă de trecutul glorios al găzarilor, la catedră aflându-se unul dintre componenţii generaţiei de aur a clubului, Camil Oprisan. Detalii.

 

 1. 2)Rednic a plecat pe Şest…Vine Cosmin Contra! (neutru, 32)

publicat la: 28 octombrie 2012, de Ciprian RADU

 

Conducerea Petrolului s-a repliat repede după demisia lui Rednic şi a anunţat deja numele celui cu care negociază pentru funcţia de antrenor: fostul internaţional Cosmin Contra, care vine şi cu un ajutor de nădejde, Laurenţiu Roşu. Declaraţia lui Contra. Alte detalii.

 1. 3)Rednic la Standard Liege: Sunt belgian, Liege e a doua casă pentru mine (neutru, 32)

publicat la: 28 octombrie 2012, de Administrator

 

Tehnicianul Mircea Rednic a fost prezentat oficial, duminică, la Standard Liege, el declarând că are o datorie faţă de acest club, la care a evoluat timp de cinci ani, şi că oraşul Liege este pentru el ca a doua casă, informează rtbf.be. Declaraţiile lui Rednic după instalarea la noul club.

 

 1. 4)Rednic pleacă de la Petrolul (neutru, 32)

publicat la: 27 octombrie 2012, de Administrator

 

Florian Walter, patronul echipei ploieștene, a anunțat că antrenorul Mircea Rednic nu va mai sta pe banca „găzarilor”. Destinația sa următoare va fi Belgia, acolo unde s-a stabilit cu familia sa. Mircea Rednic se desparte de echipa de fotbal Petrolul Ploiești după doar 13 etape scurse din actualul sezon din Liga I. Declara

Ia lui Florian Walter.

 • TELEGRAMA
 1. 1)Ultimul cadou Grozav pentru Rednic: FC Braşov – Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0) (pozitiv, 32)

Cristian ANGHELESCU, Sunday, 28 October 2012 11:34

 

Cronica meciului, relatarea demisiei antrenorului Rednic, numirii lui Contra şi a lui Laurenţiu Roşu la conducerea echipei. Relatarea faptului că autocarul Petrolului a fost atacat cu pietre de huligani şi caseta tehnică a meciului disputat vineri seara de ploieşteni.

 

 1. 2)Cine sunt mincinoşii care fac sondaje electorale false prin Ploieşti? (neutru, 34, 26, 29)

Friday, 26 October 2012 12:15

 

Primaria Ploieşti  a sesizat Poliţia Localã şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie dupã ce a primit sesizãri din partea mass-media cã sunt persoane care, pretinzând cã sunt reprezentanţi ai municipalitãţii, efectueazã sondaje cu privire la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Printr-un comunicat remis în cursul zilei de astãzi, reprezentanţii administraţiei locale anunţã cã Primãria Ploieşti nu a încheiat parteneriat cu niciun ONG şi nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie în numele municipalitãţii.

 1. 3)Petrolul Ploieşti, cinci zile la munte (neutru, 32)

Ionel LUŢAN, Thursday, 25 October 2012 16:49

 

Mircea Rednic a convocat 24 de jucători pentru cele două meciuri cu FC Braşov programate în decurs de cinci zile în oraşul de sub Tâmpa. Prezentarea conferinţei de presă susţinută de reprezentanţii clubului şi noutăţi despre echipă. Cu ocazia conferinţei de presă organizate înaintea celor două partide cu FC Braşov, prima în campionat, astăzi, iar cealaltă în Cupă, marţi, Mircea Rednic i-a prezentat şi pe cei mai noi jucători ai echipei sale. Stefano Avogadri şi Cesinha au şi fost incluşi în lotul de 24 care a plecat, ieri după amiază, la Braşov, cei doi putând să îşi facă chiar debutul oficial. În primul meci ei nu intră în calcule, dar în cel de Cupă ar putea apărea pe teren.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 14:45 )

ARD Prahova şi-a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 12:05

ard

Candidaţii ARD Prahova s-au prezentat astăzi, la ora 11, in corpore, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Prahova acolo unde au fost depuse dosarele cu candidaturile acestei alianţe la alegerile parlamentare. Lista lor poate fi consultată aici.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 12:15 )

Lista locurilor de muncă disponibile în Ploieşti
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 12:04

job-interview

Nr. DENUMIRE ANGAJATOR MESERIA ADRESA LOCULUI DE MUNCA NR. LOC
1 SC SOL ECOPLAST SRL Agent vanzari Pl., str. Depozitelor, nr.4 (capat traseu 44), tel: 0756 403157, sol_ecoplast@yahoo.com 2
2 SC RAD PROAUTO SRL Agent vanzari Cpt Av. Popescu Ciocanel, nr.26, tel: 0244 520477, office@radproauto.ro 1
3 SC ANIKO TRANS SRL Buldoexcavatorist Bucov, DN 1B, nr.289A, tel: 0244 274114, aniko_trans@yahoo.com 1
4 SC SMART SRL Confectioner textile Pl., str. Republicii, nr.146-150, tel: 0745 131319, 0344 401127 40
5 SC ZARA DESIGN SRL Croitoreasa Pl., str. Targoviste, nr.10, tel: 0244 558221, 0244 558225, office@foggi.ro 8
6 SC SMITH - CONFIND SRL Director general Campina, str. B.P.Hasdeu, tel: 0344 401958 1
7 SC XENIA SA Dulgher Pl., str. Poligonului, nr.1, tel/fax: 0244 531355, 0244 598854, vvv.xeniaconstruct@gmail.ro 1
8 SC XENIA SA Electrician Pl., str. Poligonului, nr.1, tel/fax: 0244 531355, 0244 598854, vvv.xeniaconstruct@gmail.ro 1
9 SC COMPANIA ENERGOPETROL SA CAMPINA - SUCURSALA LILIESTI Electrician constructii montaj Campina, str. Schelelor, nr.32, tel/fax: 0244 336651, 0244 336851, 0244 260613, personal@energo.ro 30
10 SC OMNITEX CONSULT SRL Electrician Pl., str. Lupeni, nr.97, tel: 0244 576000 4
11 SC XENIA SA Gestionar Pl., str. Poligonului, nr.1, tel/fax: 0244 531355, 0244 598854, vvv.xeniaconstruct@gmail.ro 1
12 SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA SUC. PRAHOVA Inginer textile - tehnolog produs Parc Industrial ploiesti, str. Conului, nr.3, tel: 0372 447901, 0244 406881 1
13 SC XENIA SA Instalator centrale termice Pl., str. Poligonului, nr.1, tel/fax: 0244 531355, 0244 598854, vvv.xeniaconstruct@gmail.ro 1
14 SC 24 IANUARIE SA Lacatus confectii metalice Pl., str. G-ral Ion Dragalina, nr.18, tel: 0244 526350, fax: 0244 510325 5
15 SC ALCORADIS PROD SRL Lucrator comercial Pl., str.Anotimpului, nr.5, bl.49, ap.17, tel: 0722675454, 0755100495 1
16 SC SOL ECOPLAST SRL Lucrator sortator deseuri Pl., str. Depozitelor, nr.4 (capat traseu 44), tel: 0756 403157, sol_ecoplast@yahoo.com 2
17 SC ZARA DESIGN SRL Modelier Pl., str. Targoviste, nr.10, tel: 0244 558221, 0244 558225, office@foggi.ro 1
18 SC SMART SRL Muncitor confectii - spanuitor Pl., str. Republicii, nr.146-150, tel: 0745 131319, 0344 401127 2
19 SCOALA GIMNAZIALA "NICOLAE IORGA" Muncitor (lacatuserie) Pl., str. Minerva, nr.1 1
20 SC SOL ECOPLAST SRL Muncitor necalificat Pl., str. Depozitelor, nr.4 (capat traseu 44), tel: 0756 403157, sol_ecoplast@yahoo.com 2
21 SC 24 IANUARIE SA Operator CN - masini automate Pl., str. G-ral Ion Dragalina, nr.18, tel: 0244 526350, fax: 0244 510325 2
22 SC SOL ECOPLAST SRL Operator DDD (deratizare, dezinfectie, dezinsectie Pl., str. Depozitelor, nr.4 (capat traseu 44), tel: 0756 403157, sol_ecoplast@yahoo.com 1
23 SC COSALMAR PROF SRL Spalator auto Pl., str. Gh. Grigore Cantacuzino, nr.31G (in spatele magazinului Omnia), tel: 0737112753 1
24 SC 24 IANUARIE SA Sudor Pl., str. G-ral Ion Dragalina, nr.18, tel: 0244 526350, fax: 0244 510325 4
25 SC BRICOSTORE ROMANIA SA Sef departament Bucuresti, Calea Giulesti, nr.1-3, tel: 021 4044102 1
26 SC ZARA DESIGN SRL Sef linie Pl., str. Targoviste, nr.10, tel: 0244 558221, 0244 558225, office@foggi.ro 1
27 SC SOL ECOPLAST SRL Sofer cat B Pl., str. Depozitelor, nr.4 (capat traseu 44), tel: 0756 403157, sol_ecoplast@yahoo.com 2
28 SC INTERCOM T&T SRL Sofer profesionist Pl., str. Mihai Bravu, nr.246, tel: 0244 435895, office@intercom.ro 1
29 SC CERAMICA BIANCA Turnator - retusor Pl., Sos. Vestului, nr.28, tel/fax: 0244 599883, ceramica@bianca.ro 8
30 SC XENIA SA Zidar Pl., str. Poligonului, nr.1, tel/fax: 0244 531355, 0244 598854, vvv.xeniaconstruct@gmail.ro 3
31 SC XENIA SA Zugrav Pl., str. Poligonului, nr.1, tel/fax: 0244 531355, 0244 598854, vvv.xeniaconstruct@gmail.ro 3
32 SC ZORRO 93 SRL Vanzator Pl., str. Troienelor, nr.1, tel/fax: 0765 265543, 0726 789905, zorro93@yahoo.com 2
33 SC COSALMAR PROF SRL Vulcanizator Pl., str. Gh. Grigore Cantacuzino, nr.31G (in spatele magazinului Omnia), tel: 0737112753 1
34 SC 24 IANUARIE SA Vopsitor industrial Pl., str. G-ral Ion Dragalina, nr.18, tel: 0244 526350, fax: 0244 510325 1
Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 12:41 )

Un fost junior al clubului "galben-albaştrilor" a marcat primul său gol în Liga I, pentru FC Severin
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 01:46

Atacantul Sergiu Arnăutu (foto, în echipamentul Chimiei Brazi; www.ligab.ro) este un produs al Centrului de Copii şi Juniori al SC FC Petrolul, folosit şi la echipa de seniori, în eşalonul secund. Ulterior, el a fost împrumutat, pentru câteva sezoane,  la o fostă divizionară C desfiinţată între timp, Petrolistul KapronSergiu_Arnautu_ligab.roi Boldeşti, dar şi la o altă formaţie din al treilea eşalon fotbalistic naţional - Chimia Brazi. Cum cea din urmă a renunţat să mai participe la întrecerile Ligii a III-a, Arnăutu şi-a căutat norocul în altă parte a ţării şi, beneficiind de recomandarea unui fost tehnician al său, Florin Pârvu, pe-atunci antrenor secund la nou-promovata în "A", FC Severin, a fost legitimat la clubul mehedinţean. Astfel că, după debutul mult aşteptat, dar care nu a produs cine ştie ce impresie, Sergiu a revenit la Ploieşti, pe "Ilie Oană", ca adversar, având chiar posibilitatea de a crea mari probleme echipei clubului la care a crescut, numai intervenţia de efect al lui Mircea Bornescu, portarul Petrolului, salvându-i pe "lupi" de la un gol ca şi făcut, în urma loviturii de cap a fostului junior al "galben-albaştrilor"!

Sergiu Arnăutu nu s-a putut bucura, cu acel prilej, de prima sa reuşită în Liga I, dar a făcut-o după numai şase zile, pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, în minutul 49 al partidei cu echipa campioană, CFR Cluj! La scorul de 0-2, stabilit încă din primul sfert de oră al celei dintâi reprize, Arnăutu a urmărit insistent un balon controlat de către căpitanul oaspeţilor, Ricardo Cadu, cel care - presat de fostul ploieştean şi incomodat de ploaia torenţială - l-a trimis greşit spre propriul apătăror al buturilor, concitadinul portughez Mario Felgueiras, ieşit din poartă spre marginea careului mare. De cadoul neaşteptat a profitat vârful formaţiei lui Nicolo Napoli, acesdta lobându-l în stil mare, din afara suprafeţei de pedeapsă, pe lusitan şi înscriind un gol de generic. Unul care îi va rămâne pentru todeauna întipărit în minte, fiind primul al lui în Liga I! Mai spre finalul întâlnirii, Arnăutu a fost aproape să le joace din nou o festă lui Cadu şi Felgueiras şi să egaleze, dar primul a salvat în ultima instanţă. În sfîrşit, tot prahoveanul a fost protagonistul unei alte mari oportunităţi de a restabili echilibrul pe tabela de marcaj, dar - crezându-se în ofsaid - a tratat cu prea mare uşurinţă o ocazie imensă, la o pasă excelentă a lui Dragoş Dragalina, care l-a lăsat singur în faţă cu goal-keeper-ul echipei CFR Cluj. Exucţia lui Sergiu Arnăutu a fost dezamăgitoare, dar mai are timp să mai marcheze, el fiind un fotbalist tânăr şi interesant. Dacă nu a putut să se remarce în Prahova natală, o face la sute de kilometri de casă!

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 02:25 )

CSU Asesoft a trecut de suta de puncte, la Cluj, şi a învins-o pe rivala "U"-Mobitelco
Scris de
Luni, 29 Octombrie 2012 00:17

Duminică, 28 octombrie 2012, în faţa a 2.500 de iubitori ai baschetului, care au umplut tribunele sălii Horia Demian, din Cluj, s-au confruntat ultimele două campioane naţionale,Silvasan_si_Burlacu_www.u-mobitelco.ro "U"-Mobitelco şi CSU Asesoft Ploieşti, cea din urmă fiind deţinătoarea en-titre a trofeului Ligii Naţionale masculine. Marea rivalitate dintre cele două combatante s-a văzut iar pe parchet, din nou alunecos, după ce, cu o seară înainte, o altă suprafaţă - specială pentru cupele europene de handbal - le-a creat mari probleme de echilibru fetelor de la "U" Jolidon şi Podravka Koprivnica! Gazdele, antrenate din acest sezon de ex-tehnicianul Stelei Turabo Bucureşti, croatul Nikşa Bavcevic, au avut o primă jumătate de meci mai bună, adjudecându-şi astfel şi primul, şi al doilea sfert, intrând astfel la cabine, pentru pauza mare, cu un ecart de şapte puncte: 53-46. Asta după un parţial de 26-23, respectiv un altul - de 27-23. La reluare însă, a venit rândul deja vestitului act trei al campionilor, care au reuşit să răstoarne scorul de pe tabelă, însă - până la urmă - s-a intrat în decisiv la egalitate, 73-73, ploieştenii adjudecându-şi sfertul cu 27-20. În ultimul s-a mers cap la cap, dar pe final, dacă Vladimir Tica şi Darius Hargrove nu ar fi ratat câte o aruncare liberă, CSU Asesoft ar fi pus capăt meciului mai devreme. Nu a reuşit şi s-a trecut, drept urmare la repriza de prelungire, în care s-a intrat de la 85-85. Jucătorii lui Vladimir Arnautovic au fost atunci de neoprit, antrenorul lor dovedindu-se inspirat la rotaţie, astfel încât Asesoftul a putut gestiona cu calm finalul întâlnirii, în pofida ostilităţii din sală, fanii locali provocându-l non-stop pe mai vechiul lor "client", căpitanul Cătălin Burlacu (foto, în stânga, privindu-l, împreună cu Vukaşin Mandic, pe omologul gazdelor, Mihai Silvăşan, aruncând la coş; www.u-mobitelco.ro). Ploieşteanul a răbufnit după al doilea coş al său marcat de la distanţă, în "over time". S-a luat imediat decizia de sancţionare a gestului, perceput de arbitrul Marius Ciulin drept o provocare a suporterilor lui "U"-Mobitelco! Însă, nici după cele două aruncări libere şi a atacului rezultate ca urmare a faultului tehnic, ce a condus şi la eliminarea din joc a "decarului" oaspeţilor, pentru 5 greşeli personale, gazdele nu au reuşit să pericliteze succesul "alb-albaştrilor", care au câştigat astfel cu 103-96, după un clar 18-11 în repriza de prelungire.

Mihai Silvăşan şi mai noii săi coechiperi, dintre care s-a distins fundaşul american Derek Steven Wright Jr., au intrat în sală din postura de invincibili după primele patru etape, în vreme ce adversarii lor bifaseră deja două eşecuri. Încă unul ar fi fost prea mult pentru Asesoft, dar ziua excelentă a "shooter"-ului leton Ivars Timermanis, ca şi lupta continuă de sub panouri dusă de Virgil Stănescu şi Vladimir Tica, susţinuţi de Burlacu, plus forma în creştere a celorlaţi echipieri ai ploieştenilor, cu o menţiune în plus pentru Szijarto Levente, a condus la un succes pe deplin meritat. Se aşteaptă însă mai mult de la Robert Nyakundi şi Vukaşin Mandic, care nu au strălucit nici acum. În rest, pe rând, Aleksandar Vlahovic şi Adrian Tudor au condus cu tact şi imaginaţie atacurile echipei lor, iar Darius Hargrove s-a metamorfozat în coşgheter al echipei, plus că un capac al lui a avut un mare impact pe final de confruntare. Astfel, încet, dar sigur, CSU Asesoft şi-a început ascensiunea spre vârful ierarhiei, acolo unde se află în prezent CS Gaz Metan Mediaş, care are un meci în plus disputat. În runda viitoare, a VI-a, ploieştenii vor primi vizita, pe 3 noiembrie, la sala de sport din Brazi, a liderului detronat în această etapă, CSM Oradea.

"U"-MOBITELCO: Derek Steven Wrigjht Jr. (24 de puncte; 3x3), Sean Barnette (14), Mihai Vlad Silvăşan (23; 5x3), Hristo Yanchev Nikolov (13; 3x3), Ivan Todorovic (9)/Vedran Nakic (2), Reinar Halik (6; 2x3), Cătălin Baciu (5), Ioan Alexandru Pop, Kuti Nandor. Antrenor: Nikşa Bavcevic.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (4), Darius Hargrove (21; 3x3), Ivars Timermanis (19; 4x3), Cătălin Burlacu (18; 4x3), Vladimir Tica (15)/Virgil Stănescu (14), Szijarto Levente (5), Adrian Tudor (4), Vukaşin Mandic (3; 1x3), Robert Nyakundi. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Marius Ciulin (Constanţa), Alexandru Olaru (Bucureşti) şi Sorin Drugău (Braşov).

Comisar FIBA: Romi Stănciulescu (Târgovişte).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Hristo Yanchev Nikolov, Derek Steven Wright Jr, Cătălin Burlacu.

Foarte interesant, după cum s-a putut observa mai sus, statistica acestei partide foarte spectaculoase a reţinut un număr de nu mai puţin de 25 de aruncări transformate din afara semicercului, 13 de către jucătorii Clujului şi 12 - de cei ai Ploieştiului. Dar procentajul a fost de partea băieţilor lui Arnautovic, 52%-48%, la acest capitol. De altfel, învingătorii au fost superiori, la procentaje, şi la aruncările de 2 puncte, şi la recuperări, victoria lor fiind astfel de necontestat, gazdele având un plus doar la "libere", încă o problemă nerezolvată de oaspeţi.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 01:45 )


Sâmbătă, 27 Octombrie 2012

DOI FOŞTI DINAMOVIŞTI ŞI UN EX-STELIST PREGĂTESC PETROLUL! Staff-ul tehnic este format din Contra, Roşu şi Tene
Scris de
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 20:43

Cosmin_Contra_adevarul.roDupă ce zvonul încredinţării conducerii tehnice a Petrolului unui antrenor pe care nu-l intuia mai nimeni că va veni la Ploieşti, este vorba despre Cosmin Contra (foto stânga; www.adevarul.ro), aflat la o formaţie de eşalon inferior din Spania, CF Fuenlabrada, apăruse de câteva ore, preşedintele consiliului de administraţie, Florian Walter, a intrat în direct, pe seară, la emisiunea "Fanatik Show" a lui Horia Ivanovici, de pe "DigiSport", şi a confirmat că "Guriţă", aşa cum e poreclit noul tehnician al "lupilor", va semna un contract întins pe doi ani şi jumătate. El îl va avea drept secund pe fostul jucător al Steiei, şi el ex-internaţional, Laurenţiu Roşu (foto dreapta, împreună cu soţia şi cele două fete ale lor; www.gsp.ro), stabilit de mai multă vreme în ţara în care antrena dinamovistul de altădată. Astfel, prin păstrarea în colectiv a antrenorului cu portarii din mandatul demisionarului Mircea Rednic, Florin Tene, paritatea granzilor din Bucureşti este de... 2-1. Adică doi dinamovişti şi un stelist o pregătesc pe Petrolul. Dacă fişa tehnică ca fotbalişti, în special în cazul nou-veniţilor, este una impresionantă, ei jucând pentru echipe de top din România, ba chiar şi din Europa, cea de tehnicieni nu se ridică încă la acelaşi nivel. Contra a mai fost antrenor-jucător, vreme de câteva etape, la Poli Timişoara, însă a fost eliberat din funcţie de Marian Iancu, fiind prea slobod la gură şi cerând mereu drepturile băneşti ale elevilor şi, totodată, colegilor săi, iar Roşu l-a secondat pe fostul antrenor al lui Real Madrid, Juan Ramon Lopez Caro, venit la FC Vaslui şi plecat cu scandal de la clubul lui Adrian Porumboiu. Odată cu Lopez Caro, s-a încheiat şi destul de scurta perioadă de antrenor a lui Laurenţiu Roşu în România.

Interesant este că viitorul "principal" al Petrolului, deşi născut la Timişoara, în urmă cu aproape 37 de ani, are rădăcini oşene, părinţii lui mutându-se din vestita comună Certeze îLaurentiu_Rosu_si_familia_gsp.ron urbea de pe malurile Begăi. De fapt, el a debutat la Poli, trecând apoi la Dinamo şi, de acolo, în Europa, bifând cluburi cu nume din acea perioadă, ca AC MIlan, Deportivo Alaves, Atletico Madrid, West Bromwich Albion şi Getafe. Revenit în ţară, Contra a fost mereu o ţintă pentru Cristi Borcea, la Dinamo, dar nu a mai revenit în "Ştefan cel Mare". Roşu a crescut şi s-a lansat tot la o echipă de provincie şi tot cu numele de Poli, dar din Iaşi, moldoveanul atingând apogeul însă la Steaua, de unde a făcut şi el pasul în străinătate, la Recreativo Huelva, Spania fiind ţara sa de adopţie. Sânge vulcanic de sătmărean şi cu orgoliu de bănăţean, şeful staff-ului tehnic al "galben-albaştrilor" este cunoscut pentru modul vulcanic - în contrast cu molcomul său principal colaborator ex-stelist - de a se manifesta în spaţiul destinat antrenorilor, fiind un fel de... Marius Şumudică II.

Viitorul său patron a explicat la "DigiSport" de ce a avut această opţiune neaşteptată, dar pentru care a fost felicitat "live" de către fostul director al şcolii de antrenori de la FRF, prof. Mircea Rădulescu, şi de jurnalistul Horia Ivanovici: "Noi, la Ploieşti, avem un proiect nou, suntem o echipă nouă, cu oameni noi, şi eu fiind nou aici, aşa că mi-a dorit tot un antrenor nou, care să aducă un suflu nou". Bine, şi Mircea Rednic a fost tot un om nou când a venit, dar a stat doar 13 - cu ghinion?! - etape la Petrolul. Cosmin Contra şi Laurenţiu Roşi i se vor alătura duminică, 28 octombrie, la Braşov, lui Florin Tene, rămas în oraş, alături de delegaţia "lupilor", în vederea meciului din optimile Cupei României, de marţi, 30 octombrie. Un meci la care nou-veniţii vor lua loc pe bancă.

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 01:12 )

"Puriul" şi-a văzut visul cu ochii: va antrena în Belgia!
Scris de
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 17:54

Siteul www.hotnews.ro anunţă sâmbătă, 27 octombrie 2012, citând www.standard.sudpresse.be (foto), că fostul antrenor principal al Petrolului, Mircea Rednic, aMircea_Rednic_pe_siteul_lui_Standard_Liege semnat, în după-amiaza zilei de azi, un contract, până la sfârşitul actualei ediţii de campionat a primei ligi de fotbal din Belgia, cu Standard Liege. Rednic a jucat aproape 150 de partide şi a marcat trei goluri pentru Standard, între anii 1991 şi 1996. În vară, el a fost al doilea tehnician pe o listă cu mai mulţi antrenori, dintre care a fost ales Ron Jans, cel al cărui loc a fost chemat să-l ocupe acum. Ulterior deciziei de atunci a conducerii "roş-albilor", fotbalişti care au mai fost pregătiţi, cu succes, de către un alt fost internaţional român, Ladislau Boloni, "Puriul" a acceptat solicitarea lui Florian Walter de a veni la Ploieşti şi a prelua banca tehnică a Petrolului.

Pe siteul clubului belgian s-a postat informaţia cu privire la semnarea contractului, anunţându-se că "ne-am înţeles cu Rednic, în această după-amiază. Fostul fundaş român, care a evoluat la noi între 1991 şi 1996, a semnat până la finalul sezonului şi a devenit astfel succesorul lui Ron Jans". La rândul său, nou-înscăunatul pe banca lui Standard Liege a declarat: "E un vis devenit realitate. Am visat mereu să revin la Standard, ca antrenor, pentru a retrăi alaturi de acest club alte momente minunate, la fel cum am trăit ca jucător". În prezent, echipa pe care o va pregăti antrenorul român în vârstă de 50 de ani se află pe locul al VIII-lea, cu 16 puncte, după 12 etape scurse de la debutul sezonului. Amuzant, pe www.standard.sudpresse.be se scrie că Mircea Rednic s-a născut la... Hunerova, "botezându-se" denumirea oraşului natal al tehnicianului. Standard îi datorează astfel un... miel "Puriului"!

Read more...
Ultima actualizare ( Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 18:24 )

Aşa da, Grozav Petrolul!
Scris de
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:25

Vineri, 26 octombrie 2012, la Braşov, pe arena "Tineretului", Mircea Rednic şi jucătorii lui de la Petrolul au demonstrat că declaraţiile date cu o zi mai devreme, la Ploieşti, într-oGicu_Grozav_in_FC_Brasov_-_Petrolul_26.X.2012_gsp.ro conferinţă de presă, cu privire la atacarea la victorie a întâlnirii din etapa a XIII-a a Ligii I nu au fost simple vorbe în vânt. Iată ce au zis, atunci, antrenorul şi portarul titular ai "galben-albaştrilor": "Ne dorim foarte mult să câştigăm acest meci, dar, cu siguranţă, nu o să fie deloc uşor. Întâlnim o echipă bună, cu un antrenor nou, şi se ştie faptul că Sorin Cârţu organizează foarte bine jocurile echipelor pe care le pregăteşte. Sperăm să obţinem a doua victorie în deplasare şi, totodată, să legăm trei succese. Ar fi ideal pentru situaţia noastră în clasament. Sper să fiu inspirat în alcătuirea primului 11. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că FC Braşov are jucători de viteză, foarte periculoşi pe contraatac. Nu mai vreau să fim la fel de deschişi ca în alte meciuri din deplasare, iar acest joc se poate câştiga cu inteligenţă” (Mircea Rednic); "În primul rând, trebuie să ne gândim la cel dintâi meci, care, deocamdată, este cel mai important. Despre cel din Cupa României avem timp să vorbim după aceea, mai ales că ne vom cunoaşte deja foarte bine adversarul, îi vom şti calităţile şi defectele. Şi ei, şi noi am avut rezultate foarte bune în ultimul timp, aşa că vor fi două meciuri foarte frumoase, din care ne dorim să ieşim învingători. Jocul de mâine (n.r. - vineri) este foarte important pentru noi. Sperăm din tot sufletul să-l câştigăm. O victorie ne poate consolida poziţia în clasament şi, cu siguranţă, fiecare jucător va intra pe teren concentrat sută la sută, pentru a îndeplini acest obiectiv. Toţi avem moralul ridicat, pentru că, etapa trecută, am obţinut o victorie foarte importantă şi consider că fiecare jucător a dat maximum pe gazon. Mă bucur că am contribuit la acest succes, dar nu a fost doar al meu, ci al tuturor celor implicaţi în viaţa acestei echipei. Sunt sigur că vom juca bine la Braşov” (Mircea Bornescu). Cu acelaşi prilej, Rednic a mai spus: "E foarte multă presiune din partea tuturor celor implicaţi. Poate e normal, dar aş vrea mai mult respect pentru jucătorii mei. Nu e normal ca fanii să fluiere un fotbalist al echipei noastre, cum e cazul lui Grozav. Aş vrea mai mult respect, atâta tot. Parcă pe vremea lui Vivi (n.r. - Răchită) sau a "SMURD"-ului, aşa cum îi spun eu antrenorului Astrei, că tot zice el că e salvatorul tuturor echipelor, nu era atâta presiune"! O glumă deplasată vizavi de un tehnician încă iubit pe "Ilie Oană", mai mult decât, se vede, este acum la... Giurgiu, de către numărul unu al "dracilor"!

Pe acest fond de ambiţie şi optimism, petroliştii au rezistat cu brio atacurilor braşovenilor, care şi-au creat destul de puţine ocazii la buturile eroului din meciul cu Severinul, Bornescu, ferit de şuturi periculoase pe spaţiul porţii. Puţin, câte puţin, şi colegii lui din câmp au periclitat poarta portughezului Pedro Taborda, aflat însă în zi bună. Una peste alta, prima repriză se putea încheia în avantajul "lupilor", dar centralul Sebastian Colţescu şi, mai ales, tizul său de la tuşa unu, Sebastian Gheorghe, mai bine plasat, nu au văzut - ori s-au făcut că nu observă! - faultul clar în careu al lui Alexandru David asupra lui Gheorghe Grozav (foto, în echipament albastru, şutând pe deasupra lui Iulian Popa; www.gsp.ro), care a făcut un joc pe măsura celui din prima etapă, contra Ceahlăului. La reluare însă, pe teren, până aproape de final, s-a aflat doar o singură echipă, cea a Petrolului, care a dominat necontenit, concretizarea acestei presiuni şi a superiorităţii evidente venind din partea internaţionalului care a marcat împotriva Turciei şi a "recidivat" în faţa Braşovului. În minutul 67, celălalt fotbalist aflat în dizgraţia suporterilor, şi el cu o prestaţie cu totul altfel în acest meci, Adrian Cristea, a trimis o minge spre Grozav, aflat cu spatele la poartă adversă şi tatonat cam timid de lusitanul Ricardo Machado. Tânărul jucător al Petrolului a ales pe loc varianta unei execuţii în genul celor ale lui Zlatan Ibrahimovic, care te lasă cu gura căscată, ardeleanul reluând, din aer, cu călcâiul, dintr-o poziţie incomodă, de la 15 metri, surprinzându-l astfel, în sfârşit, nepregătit pe Taborda. Apoi, petroliştii au gestionat cu calm ecartul de pe tabelă, ei tremurând o singură dată, atunci când Bornescu a salvat excelent, cu piciorul, la un şut de la 10 metri, din unghi de aproape 45 de grade, al... ploieşteanului Georgian Păun. Astfel, la final, s-a putut spune: punct ochit, punct lovit! Urmează "manşa a doua", de marţi, din Cupa României, din acelaşi loc, adică încă un meci de care pe care, oaspeţii având drept obiectiv câştigarea competiţiei. Să vedem dacă va fi posibil să se pună indigoul pe rezultatul din campionat!

FC BRAŞOV: Taborda 7 - Velayos 6.5, Machado 6, Cr. Munteanu (cpt) 6, Al. David 5.5 - Bruno Madeira 5.5 (61 - Tameş 5.5) - Nuno Viveiros 5.5, Mateiu 6, I. Popa 6 (62 - G. Păun 5.5) - Buga 6 - Batin 6.5 (75 - Hadnagy 5.5). Antrenor: Sorin Cârţu.

SC FC PETROLUL: Bornescu 7.5 - Achim 6.5, Galamaz 7.5, Enza-Yamissi 6, Mendy 6 - Opriţa 6.5, Hoban 5.5 (65 - Mustivar 6), L. Marinescu (cpt) 8, Ad. Cristea 7 - Younes 6 (58 - Bokila 6) Grozav 9 (80 - M. Cristescu). Antrenor: Mircea Rednic.
Au arbitrat: Sebastian Colţescu 6 (Craiova) - Sebastian Gheorghe 5.5 (Suceava) şi Daniel Mitruţi 7 (Craiova).
Arbitru de rezervă: Iulian Călin (Bucureşti)
Observatori: Mircea Călin, pentru joc, şi Gheorghe Moise (ambii din Bucureşti), pentru arbitraj.
Cartonaşe galbene: Younes (22), Bruno Madeira (33), Grozav (42), Mateiu (63), G. Păun (89), Al. David (89), Cr. Munteanu (89), Tameş (90+2).

După prima lor confruntare directă, potrivit agenţiei Mediafax, cei doi tehnicieni au declarat: "Este o victorie muncită şi importantă pentru noi. Nu a fost un meci uşor, braşovenii Stefano_Avogadri_26_si_Carlos_Cesar_dos_Santos_Cesinha_14_pre3zentati_oficial_de_Petrolul_25.X.2012_fcpetrolul.ros-au apărat bine şi au avut câteva contraatacuri periculoase. Mă bucur că Grozav a marcat şi va avea mai multă încredere în el, de acum încolo. Cred că a făcut cel mai bun meci de până acum la această echipă. Pot spune, de fapt, şi că a fost cel mai bun meci al Petrolului, din campionat, dar acum ne gândim deja la cel din Cupa României, care este principalul nostru obiectiv. Am dat posibilitatea de a juca şi celor care au făcut-o mai puţin şi sunt mulţumit de ei" (Mircea Rednic); "Am avut şi momente bune şi mai puţin bune, când adversarul ne-a pus probleme, dar, chiar şi aşa, nu pot fi mulţumit. Petrolul are jucători valoroşi, însă noi, dacă am fi marcat din cele patru ocazii clare pe care le-am avut, alta era soarta partidei. Dacă ratăm la fel de mult, nu putem avea pretenţii la rezultate pozitive. Nu ai voie să ratezi aşa în faţa unei echipe valoroase cum e Petrolul. E un echilibru al vieţii, am avut noroc cu CSMS Iaşi şi, poate, norocul s-a întors acum împotriva noastră. Am primit un gol cu spatele la poartă, dar mergem mai departe şi sperăm că nu vom mai face asemenea greşeli" (Sorin Cârţu).

În altă ordine de idei, cu prilejul conferinţei de presă de joi, 25 octombrie, antrenorul Petrolului a anunţat că a decis să deplaseze la Braşov un lot de jucători cât pentru două echipe şi două rezerve, pentru a putea pregăti la faţa locului şi partida din optimile Cupei României. Au fost luaţi astfel - în afara lui Jean Sony Alcenat, Sebastian Cojocnean şi Vlad Morar, încă nerefăcuţi chiar pe deplin după accidentările suferite şi rămaşi acasă - şi nou-veniţii Stefano Avogadri (foto, în stânga, www.fcpetrolul.ro) şi Carlos Cesar dos Santos, zis Cesinha (foto, în dreapta), prezentaţi oficial atunci şi posibil utilizaţi în Cupă ori, mai degrabă,  la jocul contra Concordiei, din campionat. Pe bancă au rămas vineri Vasili Hamutovski, Ionuţ Neag, Constantin Grecu şi Damien Boudjemaa, iar în tribună au urcat Valincius Povilas, Geraldo Alves, Guilherme Haubert Sitya şi Anthony Nawakaeme, alias Tony.

Read more...
Ultima actualizare ( Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 02:07 )

Autocarul "lupilor", atacat de "urşi" şi lăsat cu două geamuri sparte
Scris de
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:08

Autocar_Petrolul_la_Brasov_26.X.2012_incidente_prosport.roDupă partida de la Braşov, cu Fotbal Club, la plecarea de la arena Tineretului, autocarul Petrolului (foto: www.prosport.ro) a fost atacat cu pietre de câţiva fani ai echipei gazde, aşa-zişii "urşi", foarte supăraţi după eşecul favoriţilor. Două geamuri au fost sparte, însă cei din interior s-au ales doar cu sperietura, nimeni nefiind rănit, potrivit cotidianului ProSport. Imediat, la faţa locului au apărut jandarmii care au luat măsuri pentru ca incidentul să nu aibă şi alte urmări mai grave.

De subliniat că delegaţia ploieşteană va rămâne cazată în oraşul de la poalele Tâmpei până marţi seară, întoarcerea acasă urmând să aibă loc imediat după partida din optimile Cupei României, din data de 30 octombrie 2012, ce va avea loc între aceleaşi combatante de vineri şi se va desfăşura tot pe acelaşi stadion. Absolut de neînţeles gestul fanilor locali, care nu aveau nimic de împărţit până acum cu ploieştenii. Poate să fi fost doar nervii întinşi la maximum, în condiţiile în care galeria locală a primit interdicţie de a mai intra pe "Tineretului", de când a scandat împotriva finanţatorului Ioan Neculaie! La Braşov au fost prezenţi şi 400 de suporteri ai Petrolului, plasaţi într-o jumătate de peluză, numărul acestora fiind limitat de către organizatori, "lupilor" din galeria Petrolului părându-le foarte rău că nu au putut fi prezenţi într-un număr de cel puţin 1.000, la faţa locului. Iar asta cu atât mai mult cu cât ar fi putut vedea "pe viu" al treilea succes consecutiv al echipei lui Laurenţiu Marinescu şi compania.

Read more...
Ultima actualizare ( Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 00:24 )


Vineri, 26 Octombrie 2012

Mircea Rednic părăseşte Ploieştiul, pentru a ajunge, în sfârşit, la Standard Liege!
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 23:49

Siteul cotidianul ProSport a titrat, vineri seară, după meciul câştigat de Petrolul, la Braşov, în dauna echipei locale, Fotbal Club, cu scorul de 1-0 (0-0), duel din cadrul etapei aM_Rednic_si_M_Bornescu XIII-a a campionatului Ligii I, că antrenorul principal al "galben-albaştrilor", Mircea Rednic (foto, în stânga, alături de portarul Mircea Bornescu, la conferinţa de presă de joi, 25 octombrie 2012: www.fcpetrolul.ro), l-a anunţat pe preşedintele consiliului de administraţie, Florian Walter, că intenţionează să-şi rezilieze contractul cu clubul găzarilor! Se înaintează drept motiv al părăsirii Petrolului apariţia unei oferte ferme de ultimă oră, de la Standard Liege, echipă la care Rednic a jucat şi în oraşul căreia are şi domiciliul, alături de soţia lui şi cele două fete ale lor. Se spune astfel că Standard este pe poziţia a opta în prima ligă din Belgia, iar conducerea "roş-albilor" l-a demis pe Ron Jans, ales în vară în dauna "Puriului" şi îl va numi acum în loc pe român. Surse apropiate de club au confirmat această eventualitate, respingând ideea unui zvon fals. Faptul a fost întărit vineri seară, târziu, la "gsptv", de însuşi Florian Walter, care a anunţat că tehnicianul i-a spus, în ziua meciului cu Braşovul, că va pleca! Walter a zis că "Rednic m-a anunţat azi (n.r. - vineri) că demisionează, când i-au spus cei de la Standard că poate semna mâine (sâmbătă) cu ei. Aveam un antrenor bun, ne lasă acum la finalul ăsta de tur, dar pentru el să ajungă acolo e foarte bine, ca şi pentru România, de altfel. Nu cerem despăgubiri, nu fac eu d-astea. Să-i stric eu drumul când ajunge la o echipă mare, n-am cum să-l încurc. Să-l ţin obligat?  Nu am nimic să-i reproşez, echipa e în obiectiv. Nu cred că punem antrenor până la meciul de Cupă. Andone nu va veni niciodată aici! Mâine (n.r. - sâmbătă) vom decide şi vedem ce va fi". Varianta cu sosirea lui Ioan Andone la Petrolul fusese înaintată de către presa centrală, el fiind liber de contract după ce s-a despărţit, recent, de campioana en-titre, CFR Cluj.

Deja, au fost avansate şi primele nume de posibili viitori antrenori ai Petrolului, precum românul Dorinel Munteanu, italianul Cristiano Bergodi şi portughezul Augusto Iancio. Însă, tot "ProSport" scrie că nu numai aceşti tehnicieni ar fi luaţi în calcul, mai existând şi alte contacte, din scurt, Florian Walter fiind luat cam prin surprindere de decizia lui Mircea Rednic, cel despre care se spune că era ca şi demis dacă se pierdea meciul de la Constanţa, cu Viitorul! În lumina acestui anunţ neprevăzut, se explică şi câteva dintre declaraţiile lui Rednic mai tăioase, din ultimele zile, la adresa şefilor săi! Rămâne de văzut dacă el va mai conduce de pe bancă echipa şi la partida de marţi, 30 octombrie, din optimile Cupei României, tot de la Braşov.

Read more...
Ultima actualizare ( Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 01:58 )

O lecție de viață: baschet în scaunul rulant
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 15:55

baschet_1Mai mulți tineri cu dizabilități, membrii ai fundației Motivation România și-au dat întâlnire, astăzi, în Parcul Tineretului, pentru a jucat baschet. Acțiunea a fost parte a proiectului ”Viață independentă în Societate pentru persoane cu dizabilități”, al cărui scop este îmbunătățirea abilităților de viață ale persoanelor cu dizabilități.

Cei implicați au avut o stare de spirit excelentă și au dat o lecție de viață tuturor celor care i-au văzut în acțiune. Primăria Ploiești a alocat 25.000 de lei pentru proiectul tinerilor, iar aceștia intenționează să-l dezvolte la nivel național.

 

Read more...

Răpusă de manivela cu care își câștiga pâinea
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 14:42

accident_de_munca_2Un tragic accident în câmpul muncii a avut loc ieri la nivelul trecerii de cale ferată din Brazii de Jos. O femeie în vârstă de 37 de ani, a fost lovită în cap de manivela cu care ridica bariera. Medicii sosiți la fața locului au încercat zeci de minute să-i salveze viața, dar nu au reușit. Localnicii au povestit că înainte de incident, femeia le povestise că noapte precedentă visase ceva ce considera că prevestește o întâmplare rea.

IPJ Prahova și Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 14:45 )

Tăriceanu a intrat în antrenamente pentru Raliul "Sinaia Forever"
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 14:39

tariceanu_4Aproape 80 de concurenți au luat startul la Raliul "Sinaia Forever". Printre aceștia s-a aflat și fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care s-a înscris în competiție la grupa I, cu o mașină Lancia Fulvia și care în prima manșă a antrenamentelor oficiale a avut copilot o femeie. “Îmi place și pentru decor, îmi place și pentru faptul că se reia o veche tradiție, deoarece Sinaia a fost loc de desfășurare a curselor în coastă încă înainte de desfășurarea celui de-Al Doilea Război Mondial. De altfel, Sinaia a devenit un loc în care se desfășoară multe evenimente auto, anul acesta fiind al doilea concurs”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Cele două curse care au loc în stațiunea de pe Valea Prahovei astăzi și duminică sunt contabilizate și ca etapele VII și VIII din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă. Premierul Victor Ponta este așteptat și el, duminică, la Sinaia, darn u va putea concura, din cauza calității sale oficiale.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 14:46 )

Dj Wanda - sâmbătă, în Sky Club. Află cât costă să rezervi o masă
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 14:16

wandaThe party goes on with Dj Wanda, o combinatie incredibila de frumusete, muzica si profesionalism!!! Pentru a avea un weekend perfect, Sky Club te invita la distractie!
Wanda devine in 2000 prima femeie DJ din Romania si de atunci are colaborari cu DJ de marime mondiala, precum Deep Dish, John Digweed, Carl Cox, Lee Burridge, Chris Gayner, Hybrid, Danny Howells si altii.La aproape doi ani de la lansarea piesei “Wanna Be Loved”, pentru care a colaborat cu Smiley, DJ Wanda revine pe piata muzicala romaneasca cu piesa “One Big Love”, cu care spera sa cucereasca topurile muzicale interne si internationale.

 

Masa normala - 500 Ron - 8 persoane, include: 2 sticle Ballantine's sau 2 sticle Absolut, 8 Red Bull/Cola sau 2 cutii de suc portocale sau mere. Cele 8 persoane care au rezervare nu vor plati intrarea!


Masa VIP - 750 Ron - 8 persoane, include: 2 sticle Chivas12 sau 2 sticle de Wiborowa Exclusive, 8 Red Bull/ Cola sau 2 cutii de suc portocale sau mere. Cele 8 persoane care au rezervare nu vor plati intrarea!Intrare este 25 de ron. Fetele au intrare libera!!

Read more...
Ultima actualizare ( Luni, 29 Octombrie 2012 23:35 )

Manifestări culturale la Bușteni
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 13:53

cultural_busteniIubitorii muzicii de calitate sunt așteptați, sâmbătă seară, la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din stațiunea Bușteni. De la orele 18.30, în cadrul Stagiunii Muzicale, aceștia, fie ei localnici sau turiști, vor putea urmări un recital extraordinar de pian și vioară. “Îi avem soliști pe Cristina Anghelescu la vioală și pe Viniciu Moroianu la pian, cu un program de Ravel Grieg”, a declarat directorul Centrului Cultural “Aurel Stroe” din Bușteni, Constantin Spurcaciu.

Și copiiilor și se pregătește ceva! Luni, la prânz, special pentru ei va fi susținut un concert de către Dorin Cuibariu la saxofon și clarinet și de Sorin Petrescu la pian. Intrarea costă 3 lei, pentru fiecare din aceste spactacole.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 13:56 )

Atenţie cui deschideţi uşa! Falşi reprezentanţi ai Primăriei Ploieşi fac sondaje politice în municipiu
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 10:38

sondaj_de_opinie_Primaria municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca nu efectueaza nici un fel de sondaje de opinie in aceasta perioada. In urma sesizarilor venite din partea mass-media am fost informati ca sunt persoane care se pretind a fi reprezentantii primariei pentru realizarea unor sondaje cu privire la alegerile din 9 decembrie.
Facem precizarea ca Primaria Municipiului Ploiesti nu are parteneriat cu nici un ONG si nici nu a autorizat pe cineva pentru efectuarea unor sondaje de opinie in numele municipalitatii. Avand in vedere aceste lucruri Primaria Municipiului Ploiesti a sesizat Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Politie Prahova pentru a lua masurile necesare.

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 10:41 )

Tarabele din pieţe vor fi disponibile doar producătorilor, iar marfa va fi în totalitate românească
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 10:27

piata_

Guvernul vrea să stârpească mafia pieţelor. În acest sens, a fost redactat un proiect de hotărâre care este menit să reglementeze acest domeniu. Concret, dacă proiectul va fi aprobat, în pieţe vor putea fi comercializate numai fructe şi legume româneşti, iar la tarabe vor avea acces numai producătorii persoane fizice. Potrivit estimărilor, evaziunea fiscală înregistrată de către intermediari, în prezent, la nivelul României se ridică la 1 miliard de euro anual.  Noile reglementări vor intra în vigoare la patru luni de la aprobarea proiectului în Guvern. Persoanele juridice vor putea vinde legume şi fructe proaspete, dar în spaţii individuale din cadrul pieţelor, delimitate distinct şi amenajate corespunzător pentru depozitare şi comercializare, inclusiv cu case de marcat.

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 10:33 )

Orange a adus iPhone 5 în România. Află cât costă
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 09:25

iphone_5Orange oferă iPhone 5 în România din 2 noiembrie 2012. Clienţii Orange se vor bucura în exclusivitate de cel mai clar sunet al apelurilor de voce pe iPhone 5, care este compatibil cu standardul HD Voice, tehnologie implementată în reţeaua Orange România. Orange va oferi modelul iPhone 5 împreună cu abonamentele dedicate Panteră 31 pentru iPhone şi Panteră 51 pentru iPhone, care vor permite clienţilor să se conecteze la reţeaua de date mobile H+, cu viteze de până la 43,2 Mbps.

Totodată, din 2 noiembrie, Orange lansează o nouă oferă pentru modelele iPhone 4S şi iPhone 4 împreună cu abonamentele de internet mobil dedicate iPhone.

Odată cu această lansare, Orange a pregătit servicii noi şi facilităţi pentru clienţii săi:

§ pre-comandă exclusiv online

§ o gamă largă de accesorii

§ plata în rate pentru iPhone 5 şi pentru accesorii

§ aplicaţia Contul Meu, optimizată pentru iPhone 5

§ program de Buy Back pentru iPhone

Clienţii Orange pot lansa pre-comanda pentru iPhone 5 începând de vineri, 26 octombrie, pe http://www.orange.ro/iphone, şi se vor putea bucura de telefonul lor chiar în data lansării, pe 2 noiembrie 2012. Totodată fanii iPhone 5 pot alege dintr-o gamă de peste 40 de accesorii, precum huse, carcase, folii de protecţie a ecranului, adaptoare şi cabluri. Orange oferă în exclusivitate accesorii pentru iPhone 5 de la trei branduri de renume: Kenzo, Accessorize şi Zadig & Voltaire. Clienţii Orange au posibilitatea de a achiziţiona iPhone 5 şi accesoriile dorite inclusiv cu plata în 6 rate lunare, cu avans 0, prin intermediul cardurilor de credit BRD Finance, Banca Transilvania sau Card Avantaj de la Credit Europe Bank.

Orange lansează şi o nouă versiune a aplicaţiei Contul Meu, optimizată pentru iPhone 5, disponibilă în App Store, începând de astăzi. Atât clienţii cu abonament cât şi clienţii PrePay au acces rapid la toate informaţiile legate de numerele pe care le deţin, pot accesa lista de convorbiri, pot reîncărca orice cartelă Orange PrePay sau îşi pot activa şi dezactiva opţiuni şi servicii. De asemenea, cei care doresc să plătească online factura, au acces în aplicaţie la valoarea şi scadenţa ultimei facturi pentru fiecare dintre abonamentele deţinute. În plus, aplicaţia Contul Meu oferă clienţilor posibilitatea să găsească cele mai apropiate magazine Orange, folosind GPS-ul telefonului, şi oferă review-uri despre cele mai noi smartphone-uri.Toţi utilizatorii de smartphone, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează, au acces la Contul meu Orange şi, din browserul telefonului, la adresa m.orange.ro/contul-meu sau în secţiunea Cont din Portalul Orange pe mobil, m.orange.ro. În curând Orange va lansa programul de Buy Back pentru versiunile anterioare ale telefoanelor iPhone. Astfel, clienţii Orange vor putea primi până la 200 de euro pentru un model anterior de iPhone, pe care îi pot utiliza pentru a achiziţiona iPhone 5 sau alte telefoane din oferta Orange pentru clienţii existenţi.

Tarife (în euro) şi detalii pentru iPhone:

pret_iphone_5 

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 09:29 )

Vrei să-ţi cumperi o casă nouă? Mergi la supermarket
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 07:55

adamaVrei o casa noua dar timpul nu iti permite sa mergi la targuri imobiliare ca sa gasesti ceva pe placul tau? Dezvoltatorul imobiliar Adama isi muta biroul de vanzari mai aproape de tine. Daca iti doresti o vila privata, inconjurata de gradina proprie, in care sa incepi o noua viata alaturi de familia ta, vino la standurile Adama sa afli ultimele oferte la Evocasa Orizont. Ne gasesti in Galeria Real, in octombrie, intre 11 si 13, dar si in noiembrie in perioada 7 – 9. Venim de asemenea in Winmarkt Grand Center, intre 25 si 27 octombrie si intre 22 si 24 noiembrie. In perioada 5 si 7 decembrie ne veti gasi in Mall Ploiesti, iar in supermarketul Kaufland intre 9 octombrie si 9 noiembrie.

Evocasa Orizont se afla la doar zece minute de mers cu masina pana in centrul orasului Ploiesti, dar este destul de departe de aglomeratie, poluare si galagie. Cartierul rezidential Evocasa Orizont si-a deschis portile inca din iunie 2010 si reprezinta o adevarata suburbie occidentala, construita de dezvoltatorul imobiliar de top Adama. Bulevarde, piatete, spatii verzi intinse, gradini vesele si multe alte facilitati se imbina in acest complex rezidential amplu, minunat, din Cartierul Albert, Ploiesti. Ansamblul rezidential include 19 vile de tip duplex si 6 blocuri de 4 etaje.

Adama le aduce ploiestenilor oferte de nerefuzat la apartamentele din Evocasa Orizont - unul dintre cele mai moderne si dorite cartiere rezidentiale ale orasului lor. Preturile pentru apartamentele cu doua camere pornesc de la 52.000 € + TVA. Un apartament de 3 camere poate fi achizitionat cu 68.000 € + TVA, iar o vila duplex cu doar 99.891 € + TVA. Toate locuintele au fost planificate inteligent si complet utilate cu: usi metalice la intrare, geamuri termopan, dotari pentru sistemele de comunicare (TV, calculator, interfon) si pentru aerul conditionat, incalzire centrala, parchet laminat, sisteme superioare de protectie cu alarma, bai echipate, parcari private si gradina proprie pentru vile si apartamentele de la parter, astfel incat viata locatarilor sa fie cat mai placuta si confortabila.

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 07:57 )

Miercuri, 31 octombrie, şedinţă a Consiliului Local Ploieşti. Iată lista proiectelor
Scris de
Vineri, 26 Octombrie 2012 07:46

casa_albaD I S P O Z I Ţ I A Nr. 4518

privind Convocarea în şedinţă ordinară a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti în data de 31 octombrie 2012

Primarul Municipiului Ploieşti:

în baza art. 39, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi actualizată;

în temeiul art. 68, alin. 1 şi art. 115, alin. 1, lit. „a" din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi actualizată,

D I S P U N E:

Articol unic - Convocarea Consiliul Local al Municipiului Ploieşti în şedinţă ordinară în data de 31 octombrie 2012, începând cu orele 1400, la sala de şedinţe din cadrul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1. Aprobarea Procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 28 septembrie 2012.

2. Întrebări şi interpelări.

3. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, pentru sprijinirea unei persoane fizice aflate în situaţie de extremă dificultate – domnul Tăbîrcă Cătălin Ionuţ – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

4. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, pentru sprijinirea unei persoane fizice aflate în situaţie de extremă dificultate – domnul Coman Vasile – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

5. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă bugetară constituit în bugetul local, pentru sprijinirea unei persoane fizice aflate în situaţie de extremă dificultate – copilul Bratu Diana Alexandra – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

6. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploieşti – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti – iniţiat de consilierii Alexandru Paul Palaş, Constantin Popa, George Stanciu, Nicoleta Cătălina Bozianu şi Silviu Sorin Constantin.

8. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetelor de cheltuieli având ca sursă de finanţare bugetul local şi a bugetelor activităţii finanţate integral sau parţial din venituri proprii ale instituţiilor de invăţământ preuniversitar de stat pe anul 2012 – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

9. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Ploieşti pe anul 2012 – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

10. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2012 al Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti – iniţiat de viceprimar Raul Alexandru Petrescu şi de consilierii Paul Alexandru Palaş, Constantin Popa, George Stanciu, Nicoleta Cătălina Bozianu şi Silviu Sorin Constantin.

11. Proiect de hotărâre privind mandatarea Primarului municipiului Ploieşti pentru susţinerea unor negocieri cu S.C. OMV Petrom S.A. în vederea preluării cu titlu gratuit în proprietatea municipiului a imobilului, situat în Piaţa Eroilor nr. 1A, în care se va înfiinţa Spitalul Public de Pediatrie – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea reinvestirii de către S.C. Hale şi Pieţe S.A. a cotei parte din profitul net ce se cuvine acţionarului unic, pe anul 2011 – iniţiat de consilierii Alexandri Nicolae, Gelu Adrian Lupu, Augustin Mitu, Radu Socoleanu şi Catalina Nicoleta Bozianu.

13. Proiect de hotărâre privind acordarea de scutire de la plata impozitului/taxei pe clădiri şi a accesoriilor aferente, în cazul Asociaţiei Handicapaţilor Prahova care desfaşoară activităţi social umanitare şi care au inchiriat, concesionat, primit în administrare sau folosinţă clădire – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

14. Proiect de hotărâre privind numirea reprezentanţilor municipiului Ploieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. „Dalkia Termo Prahova" S.R.L. şi în Adunarea Generală a Asociaţilor la S.C. „Apa Nova" S.R.L. – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a func]iilor publice pentru anul 2013 – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

16. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea localităţii, precum şi constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

17. Proiect de hotărâre referitor la revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 25/2012 privind asocierea municipiului Ploieşti cu judeţul Prahova, comuna Bărcăneşti şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) – Filiala Prahova în vederea realizării Proiectului sectorial "Ne pasă de Ploieşti" – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea actului adiţional nr. 1 la Protocolul de cooperare nr. 11212/15-11-2011 încheiat între Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti şi Asociaţia „Vasarely Life Care" – iniţiat de viceprimar Raul Petrescu.

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor de repartizare a locuinţelor pentru chiriaşii imobilelor care au făcut obiectul legilor proprietăţii şi a criteriilor de repartizare a locuinţelor sociale – iniţiat de consilierii George Pană, Alexandri Nicolae, Robert Ionuţ Vîscan, Daniel Puiu Neagu şi Raul Alexandru Petrescu.

20. Proiect de hotărâre privind repartizarea de locuinţe sociale – iniţiat de consilierii George Pană, Alexandri Nicolae, Robert Ionuţ Vîscan, Daniel Puiu Neagu şi Raul Alexandru Petrescu.

21. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru un număr de trei unităţi locative cu destinaţia de locuinţe de necesitate – iniţiat de consilierii George Pană, Alexandri Nicolae, Robert Ionuţ Vîscan, Daniel Puiu Neagu şi Raul Alexandru Petrescu.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor schimburi de locuinţe – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

23. Proiect de hotărâre privind repartizarea unor locuinţe pentru tineri, destinate închirierii – iniţiat de primar Iulian Badescu şi de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

24. Proiect de hotărâre privind modificarea poziţiei nr. 541 din Anexa nr. 1 la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti nr. 267/29.11.2006 privind includerea unor imobile în Inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al Municipiului Ploieşti şi eliminarea poziţiei 33 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti nr. 133/27.06.2007 – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

25. Proiect de hotărâre cu privire la prelungirea perioadei de funcţionare a comisiei speciale constituită prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti nr. 326/07.09.2012 – iniţiat de viceprimar Iulian Liviu Teodorescu.

26. Proiect de hotărâre privind prelungirea duratei contractului de asociere nr. 22181/26.10.2009 încheiat între Municipiul Ploieşti şi SC Clinica Medicală Hipocrat 2000 SRL – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Robert Ionuţ Vîscan, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Dan Aurel Ioniţă.

27. Proiect de hotărâre privind repartizarea către Asociaţia Femeilor Rome din România a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situat în Ploieşti, strada Mărăşeşti nr. 26 – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Robert Ionuţ Vîscan, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Dan Aurel Ioniţă.

28. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a unui teren către Alexandrescu Mariana în vederea extinderii apartamentului proprietate personală situat în Ploieşti, str.Cosminele nr.9, bl.179C, sc.A, ap.1, parter, prin edificarea unui balcon – iniţiat de viceprimar Iulian Liviu Teodorescu şi de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

29. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a unui teren către Pavel Carmen Ines în vederea extinderii apartamentului proprietate personală situat în Ploieşti, str.Democratiei nr.99, bl.2, sc.B, ap.17, parter, prin edificarea unui balcon – iniţiat de viceprimar Iulian Liviu Teodorescu şi de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

30. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a unui teren către Vişinescu Melta Elena în vederea extinderii apartamentului proprietate personală situat în Ploieşti, Soseaua Vestului nr.16, bl.103, sc.A, ap.3, parter, prin edificarea unui balcon – iniţiat de viceprimar Iulian Liviu Teodorescu şi de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

31. Proiect de hotărâre privind completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Ploieşti nr. 219/2010, cu modificările şi completările ulterioare, anexă ce cuprinde lista bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Ploieşti transmise în concesiune către S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. – iniţiat de viceprimar Iulian Teodorescu şi de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

32. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 474/2011 privind completarea Hotărârii nr. 225/1999 a Consiliului Local al municipiului Ploieşti privind însuşirea "Inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Ploieşti" – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

33. Proiect de hotărâre privind includerea în "Inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al Municipiului Ploieşti" a terenului în suprafaţă de 8039 mp, situat în Ploieşti, str. Andrei Mureşanu nr. 74, pe care este amplasată Biserica Naşterea Domnului şi Sf. Andrei – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

34. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Ploieşti nr. 290/2010 modificată prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Ploieşti nr. 462/2010 referitor la valoarea de inventar a Şcolii cu clasele I-VIII „Unirea" – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

35. Proiect de hotărâre privind includerea unor bunuri în patrimoniul municipiului Ploie[ti – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

36. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public 'n domeniul privat al Municipiului Ploieşti a unor bunuri 'n vederea cas\rii [i valorific\rii acestora – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

37. Proiect de hotărâre privind transmiterea unui imobil în administrarea Poliţiei Locale Ploieşti – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

38. Proiect de hotărâre privind dreptul de preem]iune pentru cumpărarea imobilului situat 'n Ploie[ti, str. Romană nr. 41 – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

39. Proiect de hotărâre privind preluarea din administrarea Teatrului "Toma Caragiu" Ploieşti a imobilului situat în Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 14 A – iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

40. Proiect de hotărâre privind dreptul de preem]iune pentru cumpărarea imobilului situat 'n Ploie[ti, str. Democraţiei nr. 23A - iniţiat de consilierii Cristian Dumitru, Răzvan Ion Ursu, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

41. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ,,Modernizare terenuri de sport la unităţile de învăţământ" – iniţiat de consilierii Augustin Mitu, Cristian Dumitru, Iolanda Băzăvan, Marilena Stanciu şi Larisa Băzăvan.

42. Proiect de hotărâre privind simplificarea procedurii de autorizare privind servicii de întreţinere/revizie, reparaţii şi upgrade a sistemului de management al traficului în municipiul Ploieşti – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

43. Proiect de hotărâre referitoare la modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 537/21.12.2011 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 101 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu persoane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare - Etapa II" şi a cheltuielilor legate de implementarea proiectului – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

44. Proiect de hotărâre referitoare la modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 508/30.11.2011 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 102 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare - Etapa I: Bucla Nord – intersecţie Republicii" şi a cheltuielilor legate de implementarea proiectului- iniţiat de primar Iulian Bădescu.

45. Proiect de hotărâre referitoare la modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 509/30.11.2011 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 102 cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu persoane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare - Etapa II: B-dul Republicii ÷ Bucla Vest" şi a cheltuielilor legate de implementarea proiectului – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

46. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu "Stabilire edificabil imobil prin detalierea reglementărilor P.U.G." Str. Industriei nr. 7, Ploieşti – iniţiat de consilierii George Stanciu, Adrian Lupu, Augustin Mitu, George Botez, Costel Horghidan, Paulica Dragusin şi Radu Socoleanu.

47. Proiect de hotărâre privind aprobarea Plan Urbanistic Zonal „Schimbare funcţiune din Zona Tea (retele tehnico edilitare si terenuri agricole) în Zona In (industrie nepoluantă)" Centura de Est, nr. 277 B, Ploieşti – iniţiat de consilierii George Stanciu, Augustin Mitu, George Botez, Costel Horghidan, Paulica Draguşin şi Radu Socoleanu.

48. Diverse.

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 07:50 )


Joi, 25 Octombrie 2012

Breaza: Memoria înaintașilor cinstită de la mic, la mare
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 15:34

onor_la_breazaZiua Armatei nu avea cum să nu fie sărbătorită, astazi, și la Breaza. Adunați în jurul monumentului ridicat în cinste înaintașilor, oficialitățile locale, invitații din cadrul organismelor administrative județene și simplii cetățeni ai orașului care au avut dorința de a participa la o sărbătoare care este, totodată, o lecție neconvențională de istorie, au ascultat imnul national și slujba religioasă oficiată pentru pomenirea celor care s-au jertfit pentru patrie.”Sunt 150 de ani de la înființarea Armatei Române… Simt ceea ce tot timpul m-a cuprins în viața de militar, această dragoste față de eroii patriei, de a-i sluji, determinat de tot ceea ce au făcut pentru binele țării”, a declarat col. rez. Aurelian Toader, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – Filiala Breaza.

Așa cum se obișnuiește, cei mari au depus coroane din partea instituțiilor pe care le-au reprezentat, iar un grup de copii a cinstit memoria eroilor depunând câte o floare. A fost o sărbătoare fără mare fast, de criză, cum s-ar putea spune, dar primarul orașului, Răzvan Bălășescu, a făcut o promisiune pentru viitor: „Pe viitor sper să fim mult mai la înălțime cu sărbătorirea acestor evenimente și cu întreținerea monumentelor dedicate eroilor noștri”.

Read more...
Ultima actualizare ( Vineri, 26 Octombrie 2012 16:17 )

Coliziune în lanț pe DN 1
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 14:03

carambol_2Un grav accident rutier s-a produs seara trecută la Comarnic, pe Drumul Național nr. 1. Șoferul unui autocamion care transporta un utilaj greu a pierdut controlul volanului și bolidul a acroșat două autoturisme parcate regulamentar pe marginea drumului, apoi s-a oprit în curtea unui localnic. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a rămas încarcerat în cabină, până la sosirea pompierilor. Se pare că acestuia i s-a făcut rău în timp ce șofa și din această cauză nu a mai putut controla mașina pe care o conducea spre Câmpina. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Sinaia pentru îngrijiri medicale.

În timpul incidentului, autocamionul a distrus mai multe cotețe de animale aflate în curtea în care s-a oprit. Din cauza producerii accidentului, traficul rutier a fost restricționat, în zonă, timp de o oră. 

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 14:05 )

Atenție! Circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată la Sinaia!
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 13:48

raliu_2La sfârșit de săptămână, din cauza desfășurării Campionatului Național de Viteză în Coastă, circulația autovehiculelor in stațiunea Sinaia va fi restricționată în următorul fel: Bulevardul Carol I, pe sectorul de drum dintre strada Aosta şi statia Petrom din vecinătatea Casinoului şi pe strada Octavian Goga de joi, 25 octombrie 2012, ora 15.00, până duminică, 28 octombrie 2012, ora 20,00.

Traseul de competiţie care strabate străzile Eroilor, Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului până la Drumul Nou Cota 1400, va fi închis vineri, 26 octombrie, între orele 7.00 - 16.00 şi duminică, 28 octombrie, între orele 06.00 - 19.00.

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 13:50 )

Primarul din Lipăneşti va fi suspendat? Află ce răspunde Prefectura Prahova
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 13:36

primar_lipanestiPrin corespondenta transmisa de catre Curtea de Conturi a Romaniei, inregistrata la Institutia Prefectului in data de 24.10.2012, in legatura cu rezultatul actiunii de audit financiar asupra contului de executie bugetara pentru anul 2011, efectuat la U.A.T. Lipanesti, se aduce la cunostinta prefectului constatarea unor fapte cauzatoare de prejudicii si pentru care exista indicii ca au fost savarsite cu incalcarea legii penale de catre primarul localitatii Lipanesti, d-l Viorel Robert Nica si de catre alte persoane cu atributii in domeniu (administrator public, referent contabilitate, alti functionari).
In temeiul Legii nr.94/1992 de organizare si functionare a C.C.R., potrivit prevederilor art. 45, se solicita Prefectului suspendarea, in conditiile legii, a Primarului comunei Lipanesti. Totodata, Curtea de Conturi face cunoscut faptul ca a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, cu privire la aspectele constatate.
Analizarea solicitarii privind suspendarea din functie a primarului isi are sediul materiei in prevederile art.71, alin.1, din Legea 215/2001 a Administratiei Publice Locale: “mandatul primarului se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv”. In aceasta situatie, solicitarea Curtii de Conturi privind suspendarea nu intruneste conditiile prevazute de Lege care sa confere posibilitatea emiterii Ordinului de suspendare, pana la acest moment nefiind comunicata de catre instanta de judecata masura arestarii preventive.

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 13:57 )

Sinaia: Pregătiri pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 13:33

raliu_1Vineri și duminică, la Sinaia se vor desfășura etapele a VII-a și a VIII-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2012, la care sunt așteptați să paarticipe peste 70 de piloți profesioniști. Totodată, va fi decernat și Trofeul "Sinaia Forever" – a V-a ediție-, după desfășurarea a câte două curse în fiecare din zilele respective.

Ca de obicei, s-au înscris în concurs fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, cu o Lancia Fulvia la grupa I, şi primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, cu o Skoda Fabia RS TDI, la grupa H4.

Traseul are o lungime de peste 3 kilometri, cu startul lângă Casino și sosirea la Telegondolă și o diferență de nivel de 163 de metri.

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 13:44 )

Hoții au dat iar atacul la calea ferată!
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 13:22

furt_cfrJandarmii din cadrul IJJ Prahova au surprins, ieri noapte, trei persoane care au tăiat cablul de inducție necesar siguranței circulației feroviare în zona căii ferate din cartierul Dorobanțu din Ploiești. Acestea au sustras un cablu de 27,5 metri și un cupon din cablul dependință necesar restricționării vitezei pe calea ferată, lung de 16 metri, ambele din cupru, pentru a le vinde la un centru de colectare a fierului vechi, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu.

Cele trei persoane au vârste cuprinse între 17 și 27 de ani și sunt originare din Ploiești și respectiv București. Pe numele lor s-a întocmit dosar cu acte premergătoare pentru “distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a căii ferate a materialului rulant” și „sustragere de componente ale căii ferate şi de bunuri din vagoane”, care a fost înaintat Poliției TF Ploiești Sud, pentru continuarea cercetărilor.

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 13:33 )

Mircea Cosma - în uniformă militară la ceremoniile de Ziua Armatei
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 13:14

cosma_militarMoment inedit la ceremoniile de astăzi, din Ploieşti, prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei. Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a ţinut să participe la aceste ceremonii îmbrăcând haina militară. Preşedintele CJ Prahova a depus o coroană de flori la monumentul de la Gara de Sud, alături de prefectul judeţului, Marius Sersea şi alţi reprezentanţi ai administraţiei municipale şi judeţene. La ceremonii au asistat şi câteva zeci de ploieşteni. 

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 13:17 )

Teatrul Toma Caragiu - programul spectacolelor
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 12:08

teatruLuni, 29 octombrie, ora 18,00, ora 21,00
NĂPASTA
De I.L.Caragiale
Regia artistică: Cristi Juncu
În distribuţie:Andrei Vasluianu, Nicu Mihoc, Ada Simionică, Ioan Coman, Bogdan Farcaş

 

Joi, 1 noiembrie, ora 18,30
REGINA FRUMUSEŢII DIN LEENANE
de Martin McDonagh
Regia artistică: Andreea Vulpe
În distribuţie: Lucia Ştefănescu Niculescu, Oxana Moravec, Ioan Coman,
Bogdan Farcaş


Sâmbătă, 3 noiembrie, ora 18.30
ZIDUL
De Theo Herghelegiu
Scenografia: Dan Titza
Regia artistică: Theo Herghelegiu
În distribuţie: Cristian Popa, Roxana Ivanciu, Adrian Ancuţa, Raluca Zamfirescu,
Cristina Moldoveanu, Karl Baker, Mihaela Popa, Constantin Cojocaru, Ion Radu Burlan, Otilia Pătraşcu, Iustin Gâlea, Adela Ancuţa, Laurenţiu Vasile, Iuliu Gâlea, Alexandra Olaru


Duminică, 4 noiembrie, ora 18.30
A FI SAU A NU FI
De Nick Whitby
Regia artistică: Vlad Massaci
În distribuţie: Ioan Coman, Oxana Moravec, Cristian Popa, Mihai Coada, Otilia Pătraşcu, Ionuţ Burlan, Mihaela Popa, Ilie Gâlea, Bogdan Talaşman, Adrian Ancuţa, Karl Baker, David Ioan Coman, Alin Teglaş


Joi, 1 noiembrie, ora 11.00, ora 19,00
CARTEA JUNGLEI
Regia artistică: Marcela Ţimiraş
BONSOIR, PARIS!
Regia şi coregrafia: Marcela Ţimiraş

 Marţi, 30 oct; Miercuri, 31 oct; Joi, 1 nov; Duminică, 4 nov, ora 11.00
CAI VERZI PE PEREŢI
Regia artistică: Gabriel Apostol

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 12:11 )

A găsit o armă ascunsă în tavanul propriei case
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 11:52

flintaPoliţiştii Postului comunal Brebu au fost sesizaţi ieri de către o femeie domiciliata în comună, cu privire la faptul că în timp ce efectua lucrări de renovare a tavanului unei camere, a găsit o armă veche.Echipa de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a ridicat arma găsită, respectiv o puşcă veche tip flintă, care prezenta urme evidente de degradare. Din verificarile efectuate a rezultat faptul că imobilul respectiv are o vechime de peste o sută de ani, arma fiind găsită în momentul în care proprietara a început să efectueze lucrări de reparaţie a tavanului.
Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor.

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 11:55 )

Iată ce lucrări se execută, astăzi, în Ploieşti
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 10:52
crt.
1 Lucrari reabilitare termica la: bloc 1, 9A, 9B, 10 Soseaua Vestului; bloc 2, 4, 5, 9, 10 str. Sg. Erou Gheorghe Mateescu;
bloc 10 E, F, G str. Malu Rosu; bloc 125 E, 124 B str. Cosmonautilor; bloc 118, 111, 110 str. Gageni;
bloc 101 A, B ,C, D, 102 A, B, 110 A, B, 49, 103 A, B, 108 A, B, 109 A, B Soseaua Vestului; bloc 38 A, B, bloc 39 str. Anotimpului;
bloc M 8, M 14 str. Soldat Erou Arhip Nicolae; bloc 130, 138, 144 A, B, C, 145 A, B, C, 146, 147 str. Bahluiului;
bloc 7 A1, 7 A2 Aleea Mures; bloc 17 str. Marasesti.
2 Extindere retea canalizare, inclusiv racorduri Cartier Bereasca pe strazile: Lucernei,Crangului,Caltunasi, Rozmarin.
3 Lucrari de investitii la unitatile de invatamant - Grup Scolar ,,Petrol Teleajen'' si Scoala Gimnaziala "Rares Voda"
4 Modernizare si reabilitare strazi, inclusiv canalizare si racorduri canalizare, Cartier Bereasca pe strazile: Crangului.
5 Amenajare parcari Cartier Enachita Vacarescu
6 Reparatii curente si intretinere strazi: Praga, Colinei, Alexandru Odobescu, Nicopole, Vasile Conta, Rahovei, Popa Farcas, Laboratorului.

reabilitare_termica

Read more...

MRU vrea alianţă cu PNL
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 09:31

mruMihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă, că ar agrea ideea unei alianţe cu PNL, însă fără Antonescu, Fenechiu "şi alţii aidoma".  "Mă gândesc foarte serios la felul în care am putea închega o cooperare politică cu Partidul Naţional Liberal. Mai departe, fantezia mea în momentul acesta nu merge. Obiectivul nostru este ca ARD să ajungă la 30 de procente, capabilă fiind în acel moment să deschidă negocieri pentru formarea unei coaliţii de guvernare şi pentru susţinerea unui guvern altul decât cel de azi", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. 

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 09:35 )

Regele Mihai împlineşte, astăzi, 91 de ani
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 09:25

regele_mihai

Regele Mihai aniversează, astăzi, 91 de ani. Mihai I s-a născut în anul 1921 la Sinaia, în castelul Peleş. la data de 20 iulie 1927, la doar şase ani urcă pe tron, după moartea regelui Ferdinand, până în iunie 1930, atunci când Carol al II-lea revine în ţară. În 1940, Mihai revine la tron după ce mareşalul Antonescu îl obligă pe Carol să abdice. Cel de-al Doilea Război Mondial şi comunismul au fost începutul sfârşitului pentru domnia lui Mihai. În 1945, regele este obligat să accepte un guvern dominat de Partidul Comunist Român. Doi ani mai târziu, în noiembrie 1947, comuniştii şi-au dus planul la bun sfârşitul şi l-au silit pe Mihai Întâi să abdice.

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 09:29 )

Vine ninsoarea! Află prognoza pentru următoarele zile
Scris de
Joi, 25 Octombrie 2012 09:15

zapada

În acest weekend, în anumite zone ale ţării vor apărea primii fulgi de zăpadă. Va ninge în Moldova, Maramureş şi în zonele montane înalte. În regiunea noastră, până vineri temperaturile se vor menţine în mod constant uşor mai ridicate comparativ cu mediile multianuale ale perioadei. În intervalul 26-29 octombrie va avea loc un proces de răcire accentuată şi se vor atinge minime de 2 grade Celsius şi maxime de circa 8 grade Celsius. Între 30 octombrie şi 2 noiembrie regimul termic va marca o creştere treptată, iar în intervalul 2-5 noiembrie valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic normale pentru începutul acestei luni. 

Read more...
Ultima actualizare ( Joi, 25 Octombrie 2012 09:20 )


Miercuri, 24 Octombrie 2012

Avogadri şi Cesinha - în "probe oficiale" până la iarnă, la Petrolul
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 23:09

Miercuri, 24 octombrie 2012, www.gsp.ro a scris că fundaşul dreapta italian Stefano Avogadri (foto, în stânga; www.republicanul.ro) şi mijlocaşul de bandă stângă CarlosStefano_Avogadro_Cesinha_si_Mario_Nicolae_Republicanul.ro Cesar dos Santos, zis Cesinha (foto, în mijloc, alături de directorul sportiv Marius Nicolae) au trecut cu succes probele fizice specifice, ca şi pe cele medicale, astfel încât li s-au propus contracte până la finele turului acestei ediţii de campionat. Urmează ca, dacă vor confirma până atunci, să semneze angajamente întinse pe câte doi ani. Cum, până la finele primei jumătăţi a întrecerilor din Liga I mai sunt doar cinci etape, plus, eventual, încă una din retur, dacă vremea o va permite în decembrie, se subînţelege că antrenorul Mircea Rednic ar miza pe cei doi străini în primul "11", în caz contrar neputând avea elementele necesare care să conducă la analiza unei eventuale prelungiri a contractelor lor.

Interesant este că www.gsp.ro a publicat informaţia fără ca aceasta să fi fost confirmată pe siteul clubului găzarilor, o explicaţie putând fi aceea că se doreşte ca anunţul să fie făcut la conferinţa de presă de joi, 25 octombrie, rezervată însă celor două meciuri, de a doua zi, din campionat, respectiv de marţi, 30 octombrie, din optimile Cupei României, ambele cu Fotbal Club, la Braşov. Unul este programat să debuteze la ora 20.00 şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Dolcesport, iar celălalt - la 18.45, fiind preluat de cel dintâi canal al "DigiSport".

Tot joi se aude că ar putea avea loc şi amânata întâlnire a suporterilor "lupilor"" cu preşedintele Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian Walter, antrenorul principal Mircea Rednic şi jucătorul Gheorghe Grozav, pentru a se putea pune astfel capăt, prin discuţi între părţi, situaţiei conflictuale existente, de cevfa vreme, între ultimii doi şi fanii "galben-albaştrilor". Dar nici aceasă întâlnire nu a fost confirmată pe www.fcpetrolul.ro.

UPDATE. Antrenorul Petrolului a negat joi, 25 octombrie, informaţia potrivit căreia noile achiziţii ale echipei sale ar avea contracte numai până în iarnă, angajamentele lor fiind semnate, de fapt, până la finele acestui sezon, cu posibilitate de renegociere la jumătatea campionatului, el mulţumindu-le astfel pentru faptul că au acceptat această solicitare a conducerii clubului.

Read more...
Ultima actualizare ( Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 01:36 )

Aşa ceva mai rar. Au tăiat o sondă ca să o ducă la fier vechi
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 17:16

sondaPoliţiştii Postului de Poliţie Bucov au depistat în zona coloniei Pleaşa, un autovehicul înmatriculat în Italia, care transporta material feros. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în autovehicul componente metalice provenite de la o sondă petrolieră, o butelie cu gaz, o butelie cu oxigen şi 40 m liniari furtun cauciuc prevazut cu dispozitiv de tăiere. Cercetările efectuate au arătat faptul că cei doi ocupanţi ai autovehicului tăiaseră cu ajutorul unui aparat tip autogen, componente metalice din schela unei sonde petroliere aflată pe raza comunei Bucov. aterialul feros, în cantitate de 2.440 kg, a fost recuperat şi predat părţii vătămate, iar aparatura folosită de cei doi la comiterea faptei a fost ridicată în vedere cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 17:17 )

La șapte ani, violat de un vecin cu opt ani mai mare!
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 15:51

copil-abuzatUn băiat în vârstă de șapte ani, din comuna Dumbrava, a devenit victima agresiunilor sexuale ale unui vecin în vârstă de 15 ani. Victima a fost abuzată în repetate rânduri, după ce era ademenită cu fructe și dulciuri. După comiterea faptelor, agresorul profera amenințări pentru a nu fi reclamat. Totul a ieșit la iveală la începutul lunii trecute, când mătușa băiatului violat a aflat ce se petrecea și poliția a intrat pe firul poveștii penale. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că cele reclamate se susțin, iar în urma expertizelor medico-legale la care a fost supus agresorul s-a stabilit că acesta avea discernământ în momentul comiterii faptelor. Pentru ceea ce a făcut, chiar dacă are doar 15 ani, instanța de judecată l-ar putea condamna la o pedeapsă cu închisoarea.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 16:55 )

La Ploiești/Bursa Locurilor de Muncă pentru deținuți
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 15:48

bursa_puscarie1Miercuri, 24.10.2012, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti a avut loc bursa locurilor de muncă pentru deţinuţi, activitate desfăşurată în cadrul proiectului „Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 - 2013.

Acţiunea a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Fundația CRED.

La eveniment au fost prezenţi 10 agenţi economici din judeţul Prahova iar din partea Penitenciarul Ploieşti au participat 51 persoane private de libertate clasificate în regim deschis şi semideschis, care mai au de executat mai puţin de trei luni din pedeapsă.

Scopul activităţii l-a reprezentat medierea directă între cererea şi oferta de locuri de muncă, persoanele private de libertate fiind o categorie defavorizată pe piaţa muncii.

Read more...

În Ploiești, sistemul de colectare subterană a deșeurilor se extinde
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 15:36

colectareÎn premieră în România, la Ploiești operatorul de salubritate a introdus sistemul de colectare subterană a deșeurilor. Acesta a fost deja amenajat în câteva zone din oraș, dar urmează să se extindă, în următoarele luni, la 250 de platforme. Containerele de colectare sunt monitorizate cu ajutorul unor dispozitive de verificare a volumului de umplere și a masei, ceea ce permite operatorului de salubritate să ridice gunoiul doar atunci când este necesar, adică doar atunci când containerele sunt pline. O astfel de practică aduce nu doar un plus la capitolul ecologie și igienă, ci și în ceea ce privește economia de resurse.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 17:06 )

Încă o stradă cu sens unic în Ploieşti. Află care
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:21

sens-unicPrimaria municipiului Ploiesti anunta cetatenii ca incepand de miercuri, 24 octombrie 2012, s-a infiintat sens unic pe o noua strada din oras. 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:23 )

PLOIEŞTI/O tânără - salvată de jandarmi în ultima clipă din mâinile unui bărbat care voia să o răpească!
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:14

rapireMarţi 23 octombrie a.c., un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, în jurul orelor 10.30, a surprins în zona Podul Înalt din municipiul Ploieşti, o persoană de sex bărbătesc de aproximativ 23 ani în timp ce forţa o tânără să urce în maşina proprietatea personală a acestuia.
În urma intrevenţiei forţelor de ordine, persoana a fost imobilizată, iar tânăra îngrozită de cele întâmplate, a fugit de la faţa locului. Ulterior, în urma verificărilor efectuate, persoana de sex femeiesc a fost depistată, acesta povestindu-le jandarmilor cele întâmplate. De asemenea, la controlul autovehiculului persoanei în cauză, a fost găsită o bâtă de baseball, obiect interzis la deţinere în spaţii publice de lege.
În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, celui în cauză întocmidu-i-se acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate sub aspectul tentativei şi port ilegal de arma albă.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:20 )

Primăria Ariceştii Rahtivani - alimentată cu energie solară
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 13:50

IMG_2484Astăzi a fost inaugurat un nou sistem de producere de energie electrică cu panouri solare. Este vorba despre o investiţie care a fost realizată în comuna Ariceştii Rahtivani, în curtea primăriei. Panourile solare instalate aici au o capacitate de 4,5 kw. Energia electrică produsă de către aceste panouri va fi folosită pentru alimentarea Primăriei, iar surplusul va fi introdus în sistemul energetic naţional. În compensare, autoritatea locală va primi, pe timpul nopţii, o cantitate echivalentă cu cea livrată ziua ce va fi folosită pentru reţeaua de iluminat public stradal. La inaugurare au participat, alături de primarul comunei Ariceştii Rahtivani, Alexandru Cristea şi reprezentanţii Consiliului Local, Mircea Cosma - preşedintele CJ Prahova, primari ai localităţilor din zonă, consilieri locali şi oameni de afaceri. 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:02 )

Vineri se lansează Windows 8
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:59

win8Vineri, 26 octombrie, noul sistem de operare al celor de la Microsoft va putea fi descarcat fara probleme de pe site-ul companiei. Tot in format electronic va puteti achizitiona si licenta. Daca va incanta sa aveti si o cutie pentru noul Windows 8, sunt mari sanse ca incepand de vineri sa-l puteti cumpara din lanturile de magazine din România. In cazul in care sunteti utilizator de Windows XP, Vista sau 7 si aveti o licenta pentru unul din acele sisteme de operare, cea mai buna optiune va fi cea de upgrade la Windows 8. Pentru asta puteti folosi un utilitar downloadabil gratuit de pe site-ul Microsoft, intitulat Windows 8 Upgrade Assistant. Pretul pentru o licenta de upgrade in SUA este de 40$. Citeşte continuarea pe realitatea.net

 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 13:04 )

Percheziţii la suspecţi de înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:53

perchezitiiPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals. / Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni se ridică la peste 7.000.000 de lei.În această dimineaţă, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu luptători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” din Ploieşti, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat opt percheziţii în judeţele Buzău, Bucureşti şi Ploieşti, la locuinţe şi sedii de societăţi comerciale ale unor persoane suspectate de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals.În urma activităţii infracţionale a celor cinci persoane implicate, a fost creat un prejudiciu estimat la peste 7.000.000 de lei.În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi că, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate direct sau indirect, obişnuiau să înregistreze în evidenţele contabile cheltuieli fictive generate de operaţiuni comerciale nereale ce aveau ca scop diminuarea taxelor şi impozitelor datorate bugetelor de stat.Liderul grupării, S.G., din Bucureşti, este suspectat că a înşelat un administrator al unei fabrici de sticlărie din Ploieşti cu aproximativ 600.000 de euro.
Din cercetări a reieşit faptul că acesta dirija toate activităţile infracţionale ale membrilor, fără a se implica direct şi evitând să aibă vreo calitate oficială în societăţile implicate.În cauză, se efectuează cercetări faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals.La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse, în vederea audierii, 15 persoane, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să fie dispuse măsurile legale.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:55 )

Un nou club al pensionarilor se deschide mâine, în Ploieşti
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:49

pensionariPrimarul Municipiului Ploiesti, domnul Iulian Badescu, va inaugura un nou Centru de Recreere pentru Pensionari joi, 25 octombrie 2012, la ora 12.00. Noul club al pensionarilor se afla situat in cartierul Vest pe str. Infratirii si deserveste aproximativ 1500 – 2000 de persoane de varsa a treia. Dotat cu mese pentru pentru sah, table, televizor, frigider, cafetiera, toaleta noul centru asteapta pensionarii sa se relaxeze si sa socializeze intr-un spatiu modern.

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:51 )

Sinaia: Centrul stațiunii va fi supus unei modernizări radicale
Scris de
Miercuri, 24 Octombrie 2012 11:19

lucrari_sinaia_2Autoritățile locale din Sinaia au pus la punct un plan de reconfigurare și modernizare a zonei centrale, ale cărui lucrări deja au început. Pe o distanță de patru kilometri, de la biserica Sf. Ilie, până la ieșirea din stațiune, la intersecția cu varianta spre Bușteni, se va lucra la infrastructură pentru introducerea cablurilor electrice, de telefonie și internet în asfalt, astfel încât stâlpii de susținere să fie înlocuiți cu unii ornamentali. Lucrările se vor întinde pe 26 de luni, timp în care se va reabilita sistemul rutier, se vor moderniza trotuarele pe bulevardele Republicii, Carol I și Ferdinand și pe străzile laterale, se vor amenaja trei sensuri giratorii noi se vor reabilita spațiile verzi, vor fi amenajate piațete și esplanade și se vor face noi locuri de parcare. Totul se va face, însă, pe tronsoane, “ ca să nu închidem complet centrul orașului. Cei care vor să vină la munte nu trebuie să fie deloc descurajați de aceste lucrări”, a declarat primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea.

Costul proiectului este de circa 20 de milioane de euro.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Miercuri, 24 Octombrie 2012 11:22 )


Marţi, 23 Octombrie 2012

Prefectul de Prahova: "Pregătirile pentru alegerile parlamentare merg bine"
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 16:04

Marius_SerseaPregătirile pentru alegerile parlamentare sunt în toi, în județul nostru. “La momentul actual a fost definitivată lista cu propuneri pentru președinții birourilor electorale secțiilor de votare și locțiitorilor acestora, pentru a fi trimise spre avizate la Autoritatea Electorală Permanentă, a fost întocmită documentația necesară în vederea confecționării ștampilelor de control pentru cele 620 de secții de votare, au fost convocați primarii celor 104 unități administrative teritoriale în vederea ridicării listelor electorale permanente”, a declarat prefectul de Prahova, Marius Sersea.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 16:09 )

Proiectul "Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România", în cel de-al doilea an de implementare
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 15:48

prahovaConfederaţia Sindicală Naţională Meridian în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor Fermierul, realizează evaluarea celui de-al doilea an de implementare a proiectului „Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România ”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul Conferinţei Regionale de Evaluare a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, care se desfăşoară în Ploieşti, judeţul Prahova, în data de 30 Octombrie 2012, începând cu ora 10:30, la Sala de 200 de locuri a Consiliului Judeţean.
Alături de echipa de implementare a proiectului, sunt invitaţi să participe reprezentanţi şi factori de decizie ai instituţiilor publice locale, patronatelor, sindicatelor, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.
Pe parcursul celui de-al doilea an de implementare, proiectul a urmărit dezvoltarea competitivă a dialogului social în România pe de o parte, prin dezvoltarea capacităţii celor două organizaţii partenere, iar pe de altă parte prin colaborarea cu alţi parteneri sociali din Regiunea 3 Sud Muntenia şi intensificarea contribuţiei acestora la dialogul social şi reprezentarea sindicală, în scopul creşterii calităţii şi îmbunătăţirii rezultatelor dialogului social, cu deosebire în mediul rural.
S-a urmărit, de asemenea, crearea circumstanţelor favorabile ameliorării dialogului social pe plan local, cu precădere în mediul rural, acolo unde el nu este instituţionalizat. În acest sens, la nivelul Regiunii 3 Sud Muntenia au fost organizate: 6 conferinţe judeţene (Argeş, Dâmboviţa, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa), 6 evenimente locale în mediul rural şi alte 15 mese rotunde şi dezbateri pe marginea legislaţiei actuale, în scopul identificării unor propuneri de modificare a acesteia, la care au participat atât reprezentanţi ai sindicatelor, cât şi ai partenerilor sociali locali şi ai autorităţilor locale.
În cadrul conferinţei de evaluare pentru anul 2012, având în vedere rezultatele obţinute în activităţile organizate în primul an şi dezbaterile ce vor avea loc, se vor stabili direcţiile viitoare de acţiune pentru a răspunde obiectivelor stabilite pentru implementarea proiectului ”Împreună pentru dezvoltarea dialogului social în România”.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 15:50 )

Inedit la alegeri: secție de votare la Policlinica Cina și Cantina de Ajutor Social
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 15:25

alegeriPentru alegerile parlamentare care vor avea loc în luna decembrie, la nivelul județului Prahova vor fi amenajate 620 de secții de votare, cu șase mai mult față de trecutele alegeri locale. Dacă diferența nu miră prea mult, interesant este faptul că printre locațiile alese pentru circumscripții sunt un fost sediu CAP, o cabană de vânătoare și, în cazul municipiului Ploiești, Policlinica Cina și Cantina de Ajutor Social.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 15:27 )

Teste la pasajul rutier din zona de Nord a Ploieștiului
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 15:15

pasajÎn cursul zilei de astăzi, pasajul rutier suprateran de peste DN1 – zona Metro-, din afara Ploieștiului, a fost supus unor teste de specialitate. Mai multe camioanele cu o încărcătură de 40 de tone au circulat pe pasaj cu o viteză pe până la 60 de kilometri la oră. Constatările urmează să fie analizate de speciliști din cadrul Universitații Tehnice București, iar dacă rezultatele vor fi positive pasajul va putea fi dat în folosință cu aproximativ patru luni și jumătate înainte de termenul de finalizare al lucrărilor stabilit inițial.

Pasajul rutier suprateran peste DN 1 face parte din Proiectul ,,Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN 1 şi DN 1B. Acest lucru presupune realizarea a 2,16 km de drum principal, pasajul suprateran peste DN 1 şi bretelele laterale de acces. Totul este gândit pentru decongestionarea traficului şi creşterea siguranţei acestuia.

 

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 15:18 )

Furt de țiței din conductă magistrală
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 15:02

conductaJandarmii prahoveni au descoperit, astăzi, două instalații artizanale de sustragere a produsului petrolier montate pe o conductă de transport aflată la marginea drumului județean care leagă localitățile Buda și Nedelea.

În zonă s-au efectuat unele lucrări la drum și s-a produs o avarie la conducta respectivă. Scurgerea de țiței s-a întins pe o suprafață de 500 de metri pătrați și, ajungând la fața locului, oamenii legii au dat și peste instalațiile ilegale.

Conform comisarului Dana Tudorache, din cadrul Gărzii de Mediu Prahova, imediat s-a intervenit la sursă, pentru limitarea efectelor poluarii și pentru limitarea pierderilor de petrol. De la fața locului au fost recuperate 17 tone de țiței, iar cazul penal a fost preluat de către polițiști.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 15:03 )

PLOIEŞTI/Se închide traficul în centru, de Ziua Armatei
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 14:50

PloiestiPrimaria municipiului Ploiesti, prin RATP, anunta calatorii ca se va intrerupe circulatia autovehiculelor pe Bulevardul Independentei joi, 25 octombrie 2012, intre orele 9.30-11.40.In data de 25 octombrie se aniverseaza in fiecare an ZIUA ARMATEI. Cu acest prilej Primaria Municipiului Ploiesti si Garnizoana Ploiesti vor organiza manifestari la Monumentul Vanatorilor de la Gara de Sud, motiv pentru care se va opri circulatia intre statuia lui Radu Stanian si Monumentul Vanatorilor. Autovehiculele cu parcurs in zona respectiva vor circula pe ruta ocolitoare, pe str. Bobalna spre sud si pe str. Democratiei de la sud spre centru.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 14:51 )

Încă aproape două luni de încântare la expoziţia de tablouri de la Peleş, pictate în Künstler-Compagnie
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 13:53

Gustav_Klimt_port.roPe 14 iulie 2012, potrivit www.port.ro, s-au împlinit 150 de ani de la naşterea pictorului Gustav Klimt. Pentru a marca momentul, castelul Peleş, din Sinaia, şi-a acoperit pereţii cu tablouri ale unor tineri pictori din Viena de altădată, precum Gustav Klimt, Ernst Klimt şi Franz Matsch, cei care au lucrat la comanda regelui Carol I. Picturile lor datează din perioada 1883-1886 şi au fost create în atelierul Künstler-Compagnie. Acum, acestea sunt împărţite în trei categorii: galeria de strămoşi a castelului Peleş, strămoşii regelui din Casa de Hohenzollern şi copiile după opere de mari maeştri şi cele originale din sala de teatru şi de pe plafonul scării de onoare.

Künstler-Compagnie a fost un atelier de pictură foarte activ între anii 1879 şi 1892, deCastelul_Peles_port.ro acolo onorându-se comenzi pentru decorarea unor construcţii particulare şi publice. Iar asta în tot Imperiul Austro-Ungar, dar şi peste graniţe. La cinci ani de la fondarea atelierului, în 1883, cei trei artişti menţionaţi mai sus au primit prima mare comandă de la regele Carol I. Una care a constat în ilustrarea a trei programe tematice, destinate decorării reşedinţei de la Sinaia, castelul Peleş. Cei doi Klimt şi Matsch mai onoraseră, între anii 1879 şi 1883, două comenzi importante, pentru un mare şantier din Viena, Ringstrasse, împreună cu profesori ai lor mai vechi de la Kunstgewerbeschule. Din 1886, compania vieneză a fost angajată pentru mari proiecte de decoraţie, precum Hermesvilla, o proprietate a împărătesei Elisabeta de Habsburg, precum şi pentru edificii monumentale de pe mai sus-amintita Ringstrasse, ca Burgtheater, Kunsthistorisches Museum şi altele.

Expoziţia de la castelul Peleş a fosat deschisă publicului din 15 septembrie şi se va încheia pe 15 decembrie. Amatorii de artă de foarte bună calitate sunt invitaţi, în continuare, să nu pregete să calce pragul castelului din Prahova, pentru a se bucura de operele unor adevăraţi maeştri din secolul al XIX-lea.

Foto: www.port.ro

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 15:22 )

Antonia şi Alex Velea cântă la Festivalul Ţuicii de la Vălenii de Munte
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 12:48

antonia-5Antonia şi Alex Velea, doi dintre cei mai iubiţi cântăreţi români vor cânta la Vălenii de Munte, cu ocazia Festivalului Ţuicii. Aceştia sunt doar doi dintre soliştii şi trupele care vor încinge atmosfera în cele trei zile de festival, în perioada 2-4 noiembrie. Printre invitaţi se mai numără: Mâţu Stoian, Aurel Moldoveanu, Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Maria Căpitănescu şi alţii. 

festivalul_tuicii 

 

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 13:03 )

Totul despre ajutorul de încălzire pentru iarna 2012-2013
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 12:26

calorifer_3Primaria municipiului Ploiesti, prin Administratia Serviciilor Sociale Comunitare, anunta cetatenii ca incepand cu data de 29.10.2012 se pot depune cererile si declaratiile pe propria raspundere insotite de acte doveditoare pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei, aferent sezonului rece 2012 – 2013.Documentele se pot depune la sediul ASSC dupa urmatorul program:

- Luni – Joi 8.30 – 15.30

LOCATII:

- Str. Ghe. Gr. Cantacuzino, nr. 46 – CERERI PENTRU incalzire locuinte cu LEMNE
- Str. Postei, nr. 6- CERERI PENTRU incalzire locuinte GAZE NATURALE SI ENERGIE TERMICA
Recomandam cetatenilor sa procedeze la depunerea actelor doveditoare, pentru evitarea situatiei neplacute, ca in urma realizarii anchetei sociale pentru verificarea veridicitatii datelor inscrise in cerere si declaratie pe propria raspundere, sa se recupereze sumele platite necuvenit cu titlu de ajutor de incalzire a locuintei.

 

ACTE DOVEDITOARE:
Copie acte de identitate ( CI/BI, certificate de nastere, dupa caz);
Adeverinte de venituri nete pentru toti membrii familiei ( sau cupoane de pensii, alte drepturi, alocatie de stat, dupa caz);
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda familiilor, respectiv persoanelor singure, cetateni romani, precum si cetateni straini ori apatrizi cu domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania, stabilita in conditiile legislatiei romane, numai pentru locuinta de domiciliu sau, dupa caz, de resedinta a acestora .

Familiile si persoanele singure care au in proprietate cel putin unul din bunurile prevazute in O.U.G. nr. 70/2011- Anexa 2, nu beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintei.Conform anexei 2 din O.U.G. nr. 70/2011 – bunurile imobile care conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei sunt cladirile sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu sau alte imobile aflate in proprietate, cu exceptia locuintei de domiciliu ( chiar si in cazul in care detin in proprietate o a doua locuinta total sau partial – cote parti ).
Bunurile mobile :
Mijloace de transport: autoturisme care depasesc 1.600 cmł, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, autobuze, microbuze;
Utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata;
Utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale;
Utilaje de prelucrat lemnul: gater, drujba sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric;
Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.
Se excepteaza mijloacele de transport adaptate din proprietatea persoanelor cu handicap, precum si cele necesare pentru uzul personal al persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei’’ Delta Dunarii’’.

Terenuri:
1.Terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta (teren intravilan), care depasesc 1.000 m˛ in zona urbana si 2.000 m˛ in zona rurala;
2. Terenuri in zona colinara si de ses:
Arabil si faneata ( pentru familii cu 1-3 persoane = 2,00 ha; familii cu peste 3 persoane = 3,00 ha);
Forestier (pentru familii cu 1-3 persoane = 2,00 ha; familii cu peste 3 persoane = 3,00 ha);
Vii, livezi, gradini de legume si flori (pentru familii cu 1-3 persoane = 1,00 ha; familii cu peste 3 persoane = 1,50 ha);
3.Terenuri in zona montana:
Forestier (pentru familii cu 1-3 persoane = 2,00 ha; familii cu peste 3 persoane = 3,00 ha);
Vii, livezi (pentru familii cu 1-3 persoane = 1,50 ha; familii cu peste 3 persoane = 2,00 ha);
Pasuni si fanete (pentru familii cu 1-3 persoane = 4,00 ha; familii cu peste 3 persoane = 5,00 ha);
Categorii de animale/pasari: peste 3 bovine; peste 5 porcine; peste 20 de ovine/caprine; peste 15 familii de albine.

In conformitate cu dispozitiile art. 19 alin 1 din O.U.G. nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice primarului orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia, in termen de 5 zile de la data modificarii. Comunicarea modificarii, se va face prin depunerea unei noi declaratii pe propria raspundere, individual sau prin asociatiile de proprietari/locatari.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 12:30 )

Doi tigri siberieni, noua atracţie a Grădinii Zoo Ploieşti
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 12:21

tigri_bucovPrimaria municipiului Ploiesti, prin Administratia Parcului Memorial "Constantin Stere" Ploiesti, anunta ploiestenii ca Gradina Zoo are noi atractii pentru iubitorii de animale: 2 tigri siberieni, 1 familie de Coati si o familie de Mufloni.
Gradina Zoo de la Bucov a efectuat un schimb de animale cu Gradina Zoologica Targu-Mures :

- a primit 2 exemplare tinere de tigru siberian (femele);
- a predat urmatoarele exemplare:3 lebede si 5 nutrii.

De asemenea, conducerea parcului a efectuat un schimb de animale cu domnul Soimaru Ioan Dorin, proprietarul Coltului Zoologic Iliesti :- a primit o familie Coati (1 mascul si 1 femela), o familie Mufloni (1 mascul si 1 femela) si doua exemplare Mufloni (femele). Cele doua exemplare femele Mufloni vor ramane in custodia Gradinii Zoologice Ploiesti pana la data de 25.02.2013, apoi se vor intoarce la Iliesti
- s-a predat proprietarului Coltului Zoologic Iliesti un exemplar Yak (femela) care va ramane in custodia noastra pana la mijlocul lunii februarie 2013, cand va intra in posesia Coltului Zoologic Iliesti.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 12:25 )

CSU Asesoft îşi regăseşte gustul victoriei înaintea derbiului cu "U"-Mobitelco Cluj
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 12:18

Aleksandar_Vlahovic_mirela_oprea_cu_Energia_22.X.2012_altaDupă ce a pierdut trei dintre primele patru meciuri oficiale ale sezonului 2012-2013, unul în Supercupa României şi două în Liga Naţională, la Brazi, în faţa echipei BC Mureş Târgu Mureş, şi la Arena de Baschet", cu formaţia CSM Bucureşti, câştigând doar la Constanţa, în dauna nou-promovatei Farul, situaţia campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploieşti, devenise neplăcută. Pe acest fond, a urmat întâlnirea din etapa a patra, de acasă, cu una dintre grupările neînvinse în cele trei runde scurse până atunci, Energia Rovinari. După cum decurseseră ostilităţile în primul sfert, încheiat cu 24-22 în favoarea oaspeţilor gorjeni, nori negri se adunaseră iar desupra Prahovei. Însă, a venit la rând un act doi mai bun, care a adus cu sine răsturnarea rezultatului de pe tabelă şi intrarea la cabine cu un ecart de trei puncte, 42-39,, după un parţial secund de 20-15. Sfertul al treilea avea să decidă, aproape, rezultatul final, jucătorii lui Slobodan Nikoloc nereuşind să marcheze vreme de şase minute, în vreme ce băieţii lui Vladimir Arnautovic au avut un "run" de 11-0! Astfel încât, ploieştenii au intrat în decisiv, după un 14-11 parţial, la adăpostul a şase "lungimi". Actul al patrulea a avut un moment psihologic, în a doua sa jumătate, atunci când - după eliminarea, pentru cinci greşeli personale, a spectaculosului şi eficientului american Louis Darby jr. -  Energia ajunsese la doar două puncte distanţă, 63-65, şi a beneficiat de patru aruncări libere, plus posesia, după un fault al gazdelor şi altul tehnic, dictat împotriva tehnicianului ploieştenilor, pentru proteste. Cum cei de la Rovinari nu au transformat decât de două ori şi au irosit şi atacul ce a urmat, la care s-au adăugat alte ratări ulterioare, din atac sau de la aceeaşi linie de la "libere", lui Cătălin Burlacu şi coechipierilor săi, dintre care s-au distins prin aruncări inspirate de la distanţă căpitanul echipei, Aleksandar Vlahovic (Foto: Mirela Oprea) şi Ivars Timermanis, cu toţii în mână foarte bună de la distanţă, CSU Asesoft şi-a adjudecat "decisivul", cu 19-15, şi implicit şi meciul: 75-65. Astfel, au renăscut speranţele pentru o revenire grabnică pe linia de plutire. Însă, se apropie derbiul marilor orgolii, de duminică, 28 octombrie 2012, de la ora 19.00, din sala Horia Demian, de la Cluj, cu "U"-Mobitelco, imbatabilă de de la debutul întrecerilor şi acompaniind-o pe CSU Oradea pe primele poziţii ale ierarhiei la zi, cu 8 puncte, doar coşaverajul despărţindu-le pe cele două, favorabil bihorenilor, lideri neaşteptaţi. În Ardeal, "alb-albaştrii" din Ploieşti vor merge de pe un loc din afara play-off-ului, al X-lea, cu 6 puncte, neverosimil pentru o campioană. Dar, în astfel de partide, precum cea de la Cluj, motivarea este cu totul alta, iar ambiţiile pe măsură. Să vedem ce va fi!

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (20 de puncte; 3x3), Darius Hargrove (9; 1x3), Ivars Timermanis (13; 3x3), Cătălin Burlacu (13; 3x3), Vladimir Tica (7)/Virgil Stănescu (8), Szijarto Levente (3; 1x3), Robert Nyakundi (2), Adrian Tudor. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

ENERGIA: Stefan Nikolic (3), Stefan Atanackovic (9; 2x3), Louis Darby jr. (16), Viorel Mocanu (6; 1x3), David Steffel (19)/Darko Vujacic (5; 1x3), Robert Giles (5; 1x3), Flavius Lăpuşte (2). Antrenor: Slobodan Nikolic.

Au arbitrat: Marius Ciulin (Constanţa), Bukuresti Laszlo (Sovata) şi Dragoş Nicolae (Bucureşti).

Comisar FRB: Nicolae Daneţiu (Bucureşti).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Louis Darby jr., Ivars Timeramanis.

După meci, Dado Arnautovic a declarat, pentru www.totalbaschet.ro, că "foarte mult contează acest succes. A fost greu, m-am aşteptat să fie un asemenea joc, pentru că am evoluat împotriva unei echipe ce a venit la Ploieşti după trei victorii, dintre care două au fost importante - cu Timişoara şi Sibiul. Gorjenii au sosit la Brazi fără nicio presiune, cu speranţa să scoată un rezultat bun, având în vedere că ne aflăm într-o perioadă mai grea, după două eşecuri în campionat. Luând în considereare toate aceste aspecte, ştiam că va fi un meci greu, dar sunt mulţumit de apărarea practicată de către echipa noastră. Ne-am apărat mult mai bine decât în partidele trecute. Încă nu suntem totuşi la nivelul la care ar fi trebuit, dar se simte o creştere de formă. La trei puncte, am avut un procentaj bun. Trebuie să remediem jocul de sub panou, acolo unde am ratat mult, pentru că 44%, la echipa şi pivoţii pe care îi avem noi, e cam puţin. Am reglat şutul de trei puncte, repet, şi asta ne-a ajutat. În sferturile trei şi patru am primit doar 26 de puncte. Aşa trebuie să jucăm mereu. Dacă ne apărăm astfel, nu contează dacă băgăm de trei sau de două puncte. E foarte importantă această victorie înaintea derbiului de la Cluj. Au prins băieţii curaj şi au văzut că se poate. O spun încă o dată: nu acesta este nivelul nostru! Asesoftul trebuie să aibă un nivel mult mai ridicat, atât în atac, cât şi în apărare. O să ajungem şi la acel nivel curând, o să vedeţi". În altă ordine de idei, s-a stabilit şi ţintarul sferturilor de finală ale ediţiei actuale a Cupei României, CSU Asesoft trebuind să ofere replica forrmaţiei CSŞ Giurgiu, pe terenul acesteia, pe 29 decembrie 2012, returul fiind programat, la Brazi, pe 5 ianuarie 2013. În eventualitatea în care vor trece, aşa cum este şi de anticipat, de giurgiuveni, ploieştenii vor combate, în semifinala de la Final Four, cu învingătoarea din "dubla" dintre CSM Oradea şi "U"-Mobitelco Cluj, adică tocmai primele două clasate ale Ligii Naţionale, din acest moment. Celelalte două partide din sferturi sunt următoarele: BC Timişoara - CSU Atlassib Sibiu şi BCM U Piteşti - CS Gaz Metan Mediaş. Gazdele primei manşei vor fi oraşele Giurgiu, Oradea, Timişoara şi Piteşti.

Read more...
Ultima actualizare ( Marţi, 23 Octombrie 2012 13:45 )

Alexandros Buşteni - campioana Văii Prahovei la fotbal
Scris de
Marţi, 23 Octombrie 2012 12:16

DOS_9332Reprezentanta Fieniului a fost învinsă cu scorul de 8-3 de Alexandros Bușteni, luni seara, în cadrul finalei Cupei Văii Prahovei la fotbal, care s-a desfășurat la sala de sport din Bușteni, începând cu ora 18.00. Meciul a fost co